29 Maart (Goede vrijdag) SHOWROOM OPEN - 31 Maart & 1 April (Pasen) SHOWROOM GESLOTEN - Zondag 7 April EXTRA OPEN 10:00-14:00

Bouwjaren



1964 Jaguar E Type

De Jaguar E Type maakte zijn de debuut op de Geneva Motor Show van 1961 en deze werd uitgeroepen tot de mooiste auto die ooit gemaakt is. De 1964 Jaguar E Type staat bekend als het modeljaar waarin de nieuwe XK motor werd geüpgraded van 3,8 liter naar 4,2 liter. Deze vroege Jaguar E Type modellen worden aangeduid als Series 1 en deze hadden de gesloten koplampen en de kleinere luchtinlaat aan de voorzijde. De E Type was ontworpen met de Jaguar D-Type racewagen in het achterhoofd. Zo mooi als de E Type vandaag de dag is, was deze in de jaren '60 een musthave die voorbehouden was aan alleen de meest veeleisende kopers.

Wilt u een klassieke Jaguar kopen?

Bij de 1964 Jaguar E Type waren de problemen van de vorige modellen aangepakt, die problemen bestonden onder andere uit ontoereikende achterremmen, oververhitting en oncomfortabele zitplaatsen. De 1964 Jaguar E Type was in het bezit van een 4,2 liter motor met een volledig gesynchroniseerde vesnellingsbak en verbeterde remmen. Als u meer tips wilt voor het kopen van een 1964 Jaguar E Type, aarzel dan niet om contact op te nemen met het team van ER Classics.

Jaguar Oldtimers te koop