19 en 20 Mei (Pinksteren) SHOWROOM GESLOTEN

Wat is een oldtimerreis?

Wie houdt er niet van, op vakantie gaan en lekker rondreizen. Het voordeel van een oldtimerreis is dat u alle vrijheid hebt om te kunnen gaan en staan waar u wilt en daarnaast kunt u uw volledige reisschema zelf invullen. Wat een roadtrip nog leuker maakt is om dit met een bijzondere auto te doen, zoals met een oldtimer bijvoorbeeld.

Het maken van een oldtimerreis is een unieke beleving voor veel autoliefhebbers. U gaat met uw eigen oldtimer of een oldtimer die u heeft gehuurd een roadtrip maken die u vaak zelf samen kunt stellen. De één wil langs de Italiaanse kust rijden in een klassieke Alfa Romeo en de ander trekt liever de bergen in in een klassieke Mercedes-Benz. Het mooie van een oldtimerreis is dat u zelf kunt bepalen hoe uw route eruit gaat zien en dat u ervoor kunt kiezen om deze reis alleen of met vrienden te maken.

Wanneer maakt u een oldtimerreis?

Als u een passie voor oldtimers heeft en u houdt ervan om te toeren in uw eigen oldtimer kunt u dit dus combineren met een vakantie naar het buitenland. Dit kan natuurlijk zelfstandig maar ook met vrienden en familie. Want hoe leuk is het om samen te genieten van de oldtimerhobby tijdens een prachtige reis. Het mooie is dat u vaak zelf u reis samen kunt stellen en dus alle aspecten van de reis kunt afstemmen op uw wensen.

Wat kost een oldtimerreis?

Prijzen van een georganiseerde oldtimerreis variëren per reismaatschappij. Hierbij speelt het aantal dagen, de route, de plaats van overnachting en de oldtimer waarmee u de reis wilt maken een rol bij het vaststellen van de prijs. Er is altijd wel een oldtimerreis die aansluit bij uw wensen en budget. Oriënteer daarom goed en vergelijk ook de verschillende opties die oldtimerreis maatschappijen aanbieden. 

Zelf een oldtimerreis samenstellen

Naast het rijden van een georganiseerde reis kunt u er ook voor kiezen om uw route zelf uit te stippelen. U bespaart dan ook nog eens op kosten omdat u alleen uw overnachtingen en eten en drinken betaalt. U hebt dan ook zelf de vrijheid om te bepalen wanneer u vertrekt, bijvoorbeeld als de weersvoorspelling goed is. U hoeft nergens rekening mee te houden en u kunt de voor u perfecte roadtrip samenstellen.

Online oldtimerroutes

Mocht u moeite hebben met het uitstippelen van een route wanneer u bezig bent met het samenstellen van uw eigen oldtimerreis, dan zijn er tegenwoordig talloze routes online te vinden. Deze routes zijn vaak samengesteld of aanbeloven door andere liefhebbers. Bij deze routes wordt vaak een beschrijving toegevoegd met alles wat er onderweg te zien en te doen is. Zo behoudt u de vrijheid om alles op uw eigen tempo te doen en niet vast te zitten aan een georganiseerde reis, maar krijgt u wel inspiratie voor het bepalen van de route.

Waar moet ik op letten tijdens een oldtimerreis?

Als u zelf geen oldtimer heeft hoeft dat niet te betekenen dat u niet op oldtimerreis kunt. Er zijn namelijk diverse aanbieders waar u een reis inclusief vervoer kunt boeken. Kosten voor het huren van een oldtimer verschillen per verhuurmaatschappij. Let bij het huren goed op de voorwaarden en lees altijd de kleine letters.

Zoek voor vertrek goed uit waar u onderweg mee te maken kunt krijgen zodat u niet voor verrassingen komt te staan. Zo kunt u tijdens de reis genieten van de prachtige wegen en het fantastische geluid van de oldtimer op de achtergrond.

Wie bieden er oldtimerreizen aan?

Er zijn verschillende organisaties die oldtimerreizen aanbieden, van grote reisorganisaties tot kleinere partijen die gespecialiseerd zijn in reizen met oldtimers.

Een aantal voorbeelden van reismaatschappijen in Nederland die oldtimerreizen aanbieden zijn: