Koop veilig online | Levering tot aan de voordeur | Inruil mogelijk

Waarom produceren automerken horloges?

Een horloge van een automerk is het perfecte verlengstuk van iemand die een prachtige oldtimer of sportwagen van een bepaald merk heeft. In tegenstelling tot wat veel mensen denken zijn horloges van automerken in veel gevallen prima betaalbaar. Er zijn tal van automerken die een eigen horlogelijn hebben met hun logo op het horloge en er zijn zelfs automerken die samenwerken met horlogemerken en een exclusieve horlogelijn uitbrengen. Luxe en exclusiviteit is vaak het verband tussen auto’s en horloges.

De horlogebranche en automerken zijn tegenwoordig onlosmakelijk met elkaar verbonden. Bepaalde automerken zijn tegenwoordig zelfs bijna verplicht om luxe lifestyle producten op de markt te brengen. Met name de exclusievere automerken zoals Rolls Royce, Bentley, Maserati en Ferrari hebben een eigen horlogelijn. Een horlogelijn of andere lifestyle producten helpen een automerk ook bij het identificeren van hun merk.

Wat kost een Horloge van een automerk?

Over de prijzen van horloges kun je eindeloos discussiëren. Wat iemand duur vindt, vindt de ander prima te betalen en waar sommige mensen een kostbaar horloge zonde van hun geld vinden, ziet de ander dit als een prachtig bezit en een goede investering.

Wat uw mening over autohorloges ook is; de prijzen kunnen flink uiteen lopen. Maar waarom zijn deze prijsverschillen tussen horloges van automerken zo groot? Het belangrijkste aspect bij het bepalen van de prijs van een automerkhorloge is vraag en aanbod. Als er van het ene horloge honderd duizend stuks worden geproduceerd en van het andere maar 50 en er is beide veel vraag naar, is het vanzelfsprekend dat de ene duurder is dan de andere. Dit is ook zo met exclusieve auto’s en oldtimers. Schaarse modellen van een bekend en gewild merk worden steeds meer waard.

Automerkhorloge online kopen of bij de juwelier?

Een automerkhorloge is over het algemeen een product waar u zich goed in verdiept voordat u het aanschaft. Vaak willen mensen het uurwerk dat zij op het oog hebben graag een keer bekijken en voelen om te zien of het aansluit op hun wensen en verwachtingen. Daarvoor brengen zij een bezoek aan de juwelier om daar ook van de service gebruik te maken.

Toch worden ook exclusieve producten zoals horloges steeds vaker door de consument online besteld. Dit komt doordat dit zeer toegankelijk is en websites die horloges verkopen er vaak alles aan doen om u ook online een goed beeld te kunnen geven van uw droom horloge.

Dit zie je bijvoorbeeld bij een website van Ferrari, Porsche of Aston Martin. Deze automerken hebben vaak van ieder horloge een uitgebreide foto reportage samengesteld en video’s gemaakt. Ook hebben ze een uitgebreide omschrijving van het auto horloge met alle informatie over het uurwerk en wordt er garantie gegeven en echtheidscertificaten.

Echtheid van een automerkhorloge controleren

Horloges zijn mooie accessoires die uw outfit af kunnen maken of zelfs matchen met uw auto. Ze zijn er in vele kleuren, maten, merken en types. Maar hoe controleert u of het automerkhorloge dat u op het oog heeft echt is of niet. Een aantal handige tips om de echtheid van een horloge te controleren:

  • Hoe voelt het horloge en hoe ziet het eruit?
  • Controleer het merklogo
  • Controleer het serienummer
  • Doe onderzoek
  • Koop bij een erkende autodealer, webshop of juwelier

Autosport horloges

Bekende automerken met horloges zijn merken zoals Mercedes-Benz, Ferrari, Range Rover, Maserati, Aston Martin, Porsche en Audi. Maar er zijn ook horlogemerken voor liefhebbers van autosport. Denk bijvoorbeeld aan de Rolex Daytona, Hublot Techframe Ferrari, Tag Heuer Silverstone of Omega Speedmaster. Voor echte raceliefhebbers is een Autosport horloge vaak een musthave.

Populairste klassieke autohorloges

Omega Speedmaster Racing

Binnen de reeks van speedmaster horloges van Omega, vinden we deze Racing, met een behuizing van 40mm. De Omega Speedmaster Racing werd gedragen op onder andere de maan en de noord- en zuidpool. Daarvoor was dit horloge al te vinden aan de pols van de mannen en vrouwen van krachtige automobielen. De prijs van de Omega Speedmaster Racing hangt af van het productiejaar en de uitvoering.

Rolex Cosmograph Daytona

De Rolex Cosmograph Daytona bestaat al sinds de jaren 60 en is dus een echte klassieker. Het populaire luxe horlogemerk bedacht dit horloge specifiek voor liefhebbers van racerij en oldtimers. Talloze grootheden uit de auto- en filmindustrie hadden de Rolex Cosmograph Daytona rond de pols. Hollywoodlegende Paul Newman bijvoorbeeld, droeg hem elke dag van 1972 tot aan z’n dood in 2008.

Singer Track 1

De Horloges van Singer zijn hele bijzondere horloges. Het oog voor detail, afwerking en materiaalkeuze is wat deze uurwerken zo bijzonder maakt. De Singer Track 1 is een chronograaf met heel wat functies en net als ieder ander horloge in deze lijst uitgezonderd de Seiko, beschikt die over Zwitserse mechaniek.

Omega Speedmaster professional

De Omega speedmaster is sinds 1957 een uitblinker in de markt van de chronografen. De Professional variant kwam 6 jaar later uit en was direct een stijlicoon. Dit horloge werd kort hierna ook het eerste horloge dat werd gedragen op de maan. Vandaag de dag is de Omega Speedmaster het meest extensief geteste uurwerk en is de favoriete mechanische klassieker om nieuwe horlogecollecties mee te beginnen.

Breitling Navitimer

De Navitimer van Breitling is vooral aantrekkelijk door alle verschillende functies. Van simpele rekenkundige bewerkingen tot het omzetten van wisselkoersen en naar het berekenen van het brandstofverbruik en gemiddelde snelheid door de tachometer. Deze functies kunnen aantrekkelijk zijn voor mensen die veel reizen zoals bijvoorbeeld piloten. Na 60 jaar is de Breitling Navitimer nog steeds goed te herkennen. De modellen met het AOPA-logo, net als die met de Valjoux 72, zijn modellen die erg gewild zijn onder verzamelaars.

Tag Heuer Carrera

De TAG Heuer Carerra werd geïntroduceerd in 1963. Dit horloge liep destijds voor op de concurrenten en was heel populair binnen de autosport. Voor de komst van de Carrera was alleen de Omega Speedmaster bruikbaar voor deze mensen. Pas later kwamen andere klassiekers op de markt zoals de Rolex Daytona en Heuer Monaco. Tegenwoordig is dit model te vinden in verschillende variaties en ontwerpen.

Tag Heuer Monaco

De Tag Heuer Monaco is een uniek en iconisch horloge dat erg gewild is onder verzamelaars. De aparte vorm van dit horloges trekt de aandacht. De Tag Heuer Monaco was een stap voor op de Seiko 6139 en de Zenith El Primero. De status van dit horloges is groots binnen de wereld van de horloges. Deze iconische status wordt steeds maar weer bevestigd door filmmakers die dit horloge steeds weer een rol geven in diverse films. De Tag Heuer Monaco is een horloge met karakter dat een statement maakt.