Koop veilig online | Levering tot aan de voordeur | Inruil mogelijk

Verzeker uw oldtimer

Wat is een oldtimer verzekering?

Bij de term oldtimer ziet iedereen een bepaalde auto voor zich, maar wat houdt de term oldtimer nu precies in? Een auto krijgt de term oldtimer als deze ouder is dan 25 jaar. Als een auto eenmaal geclassificeerd wordt als oldtimer brengt dit een aantal voordelen met zich mee, waaronder een oldtimerverzekering.

De beste verzekering voor uw oldtimer is in de meeste gevallen een goedkope verzekering met de beste voorwaarden, ofwel de beste prijs/kwaliteitsverhouding met goede en eerlijke voorwaarden. 

Oldtimer verzekeringen vergelijken

Er zijn meerdere partijen die oldtimerverzekeringen aanbieden, dan kan verschillen van hele grote partijen tot kleinere partijen. Verstandig is om relevante verzekeringen met elkaar te vergelijken voor u er een afsluit. Er zitten namelijk vaak forse premieverschillen tussen de verschillende verzekeraars. Ook de voorwaarden kunnen per verzekeringsmaatschappij behoorlijke verschillen met zich meebrengen. Het is uiteraard zonde om te veel te betalen, en vergelijken kost vaak maar enkele minuten van uw tijd. U kunt hiermee flink besparen op uw premie.  

Kies een vergelijker en vul de gegevens in van uw oldtimer. Vergelijk vervolgens de verschillende premies en voorwaarden. Als er één tussen zit die aansluit op uw wensen kunt u vaak gemakkelijk online een oldtimerverzekering afsluiten.

Wat kost een oldtimer verzekering?

Net zoals bij een normale autoverzekering heeft u bij oldtimers dus ook verschillende prijssegmenten. Hoe kostbaar uw oldtimer ook is, naast de aanschafwaarde zijn er nog een aantal andere aspecten die kunnen bepalen in welk prijssegment uw oldtimer terecht komt. Denk aan andere aspecten waar u rekening mee moet houden zoals onderhoud, stalling en brandstof. 

Er zijn verschillende kenmerken waarop de premie van de oldtimer autoverzekering wordt gebaseerd. De belangrijkste twee zijn de taxatiewaarde en de leeftijd van de oldtimer. In de meeste gevallen neemt de premie toe bij een hogere waarde. In sommige gevallen betaalt u een vaste premie. 

Als we kijken naar de leeftijd van een voertuig komt het erop neer dat hoe ouder uw oldtimer is hoe lager de premie is.

Het afsluiten van een oldtimerverzekering

Een oldtimerverzekering afsluiten is heel makkelijk en toegankelijk voor iedereen. U kunt eenvoudig online een oldtimerverzekering afsluiten, telefonisch of op locatie bij de verzekeraar.

Wanneer u een oldtimerverzekering afsluit zal de verzekeringsmaatschappij rekening houden met een aantal punten, zoals het gebied waar u woont, of u geschorst of geroyeerd bent geweest, het aantal schadevrije jaren dat u heeft opgebouwd, of u alle rekeningen altijd op tijd hebt betaald en of u geen rijontzegging of strafblad heeft gehad.

In de meeste gevallen is het aanvragen van een oldtimerverzekering in een handomdraai geregeld en voor iedereen toegankelijk.

Regels voor het verzekeren van een oldtimer

De voorwaarden en regels zijn per verzekeraar beschikbaar. Een aantal voorbeelden van regels die bij vrijwel iedere verzekeringsmaatschappij gelden zijn:

-          U moet in bezit zijn van een andere auto die u gebruikt als dagelijkse auto.

-          De auto die u dagelijks gebruikt moet bij dezelfde verzekeringsmaatschappij verzekerd zijn.

-          Er geldt een minimum en maximumleeftijd voor de auto.

-          Er mag een maximaal aantal kilometers per jaar worden gereden met de auto.

-          Er is een maximale taxatie waarde.

-          U moet zorgen voor goede bescherming en beveiliging van uw oldtimer.

Het is ook een mogelijk om een oldtimerverzekering met stallingsclausule af te sluiten. Wanneer dat het geval is moet u kunnen aantonen dat uw oldtimer tussen zonsondergang en zonsopgang in een afgesloten ruimte gestald staat. Dit kan zorgen voor een lagere premie. 

Hierbij is het dus niet voldoende om uw oldtimer in een parkeergarage te zetten die ook voor andere personen toegankelijk is. Ook is het zetten van de oldtimer onder een carport of achter een hek niet voldoende. Deze eisen verschillen per verzekeraar, product, type en de waarde van het voertuig. Het is dus van belang om dit met uw verzekeraar te bespreken wanneer u denkt hiervoor in aanmerking te komen.

Betrouwbare verzekeraars

Wanneer u uw oldtimer wilt laten verzekeren kunt u te maken hebben met grote verzekeringsmaatschappijen of kleinere partijen die echt gespecialiseerd zijn in het verzekeren van oldtimers. Een aantal betrouwbare partijen zijn: ANWB, Univé, Diks, Kuiper, Marsch, Vetera, Interpolis, Overwater, Independer, Allianz, KNAC en Centraal beheer. 

Een aantal betrouwbare verzekeringsmaatschappijen in Duitsland die ook oldtimerverzekeringen aanbieden zijn: Allianz, ADAC, AXA, Belmot, Wgv, Huk, Kfz, Württembergische en Devk. 

Een aantal betrouwbare verzekeringsmaatschappijen in Engeland en de VS die ook oldtimerverzekeringen aanbieden zijn: Moneysupermarket, Admiral, Footman James, Lancaster, AXA, Adrian Flux, Carole Nash, Autoline en Swinton. 

Een aantal betrouwbare verzekeringsmaatschappijen in Frankrijk die ook oldtimerverzekeringen aanbieden zijn: Ethias, DVV, AXA, Belfius, Corona direct, AG, Helvetia, Yuzzu en Erard