19 en 20 Mei (Pinksteren) SHOWROOM GESLOTEN
  • Terug naar overzicht

Op zoek naar oldtimer onderdelen? Op deze pagina vindt u alles wat u moet weten!

Wanneer u in het bezit van een oldtimer bent, of weleens sleutelt aan oldtimers heeft u ongetwijfeld onderdelen nodig. Het kopen van oldtimer onderdelen wordt echter nogal eens onderschat. Met alle middelen en kanalen die er tegenwoordig zijn, kan het voorkomen dat dit soms voor verwarring zorgt. Om u als oldtimerliefhebber zo goed mogelijk van dienst te zijn, heeft E&R Classics een heuse oldtimer onderdelen omgeving gemaakt. Op deze pagina geven wij gedetailleerde uitleg over de wereld van oldtimeronderdelen en alles wat daarbij komt kijken.

Wanneer koopt u oldtimer onderdelen?

Onderdelen voor uw geliefde oldtimer, die zijn natuurlijk erg belangrijk om uw trotse bezit in topconditie te houden. Net als een nieuwe auto, moet een oldtimer ook goed worden onderhouden. Het ligt er natuurlijk aan hoe intensief en op wat voor manier u uw klassieker gebruikt. Gebruikt u hem om een kort stukje te rijden of gaat u er rally's mee rijden? Moet de oldtimer presteren en hard kunnen rijden of gaat u een aantal keer per jaar rustig toeren met een club? Dit zijn allemaal zaken die u in uw achterhoofd moet houden wanneer u op zoek gaat naar oldtimeronderdelen.

Waar vind ik oldtimer onderdelen?

Oldtimerliefhebbers vinden het vaak leuk om beurzen af te struinen op zoek naar dat ontbrekende onderdeel. In dit geval zijn er tal van oldtimer events en beurzen waar u naast het bekijken van prachtige oldtimers ook terecht kunt voor de aankoop van nieuwe en tweedehands onderdelen. Maar het kan ook zomaar voorkomen dat u aankomend weekend wil gaan rijden en dat er net een onderdeeltje kapot is gegaan. Op zo'n moment zult u vaak online op zoek gaan naar onderdelen. Tegenwoordig zijn er tal van webshops met specialisten die zich helemaal richten op oldtimers in de breedste zin van het woord.

Wat kosten oldtimer onderdelen?

De prijs van oldtimer onderdelen kan nogal uiteenlopen. Heeft u bijvoorbeeld een Volkswagen Kever waar er miljoenen van zijn gemaakt, of rijdt u een exclusieve Austin Healey. U kunt zich voorstellen dat onderdelen van een VW Kever veel gemakkelijker verkrijgbaar zijn en dus een andere prijs hebben dan de onderdelen van een Austin Healey. Vaak kunt u bij het online bestellen van oldtimeronderdelen gemakkelijk diverse aanbieders vergelijken en beoordelen op prijs‑kwaliteitverhouding. Kiest u voor tweedehands oldtimer onderdelen met lichte gebruikerssporen, dan kan dat ook weer schelen in de prijs.

Welke soorten oldtimer onderdelen zijn er?

Geen enkel merk oldtimer is hetzelfde. Sommige oldtimers zijn technisch wat minder complex dan anderen. Voorbeelden van onderdelen kunnen zijn: pakkingen, remschijven, remblokken, waterpomp, radiateur en meer. Ook kunt u denken aan optische onderdelen zoals sierstrips, spiegels, bumpers en bijvoorbeeld ruiten. Dan is er nog een verschil in merk specifieke onderdelen of universele onderdelen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan universele brandstofsystemen, bepaalde lampen of andere zaken.

Voor welke merken oldtimers zijn er onderdelen?

Onderdelen zijn voor ieder merk oldtimer beschikbaar. Van exclusieve merken zoals de Jaguar E‑Type, Austin Healey of Rolls Royce tot aan onderdelen voor een Mini, VW Kever, MGB of Triumph Spitfire.Gezien de grote populariteit van de oldtimerhobby, zijn er voor alle merken en types onderdelen verkrijgbaar. Met alle webshops die er tegenwoordig zijn wordt het bestellen van onderdelen voor uw oldtimer steeds makkelijker gemaakt.

Hoe koop ik onderdelen voor mijn oldtimer?

Het kopen van onderdelen kan op verschillende manieren gaan: ter plaatse bij een oldtimer specialist, op een beurs of tijdens een evenement. Het voordeel hiervan is dat u ter plekke vragen kunt stellen over de producten en kunt onderhandelen over de prijs. In de meeste gevallen vindt de aankoop van onderdelen tegenwoordig online plaats. U kunt op een webshop voor oldtimeronderdelen gemakkelijk filteren op het merk en type oldtimer en de onderdelen die u nodig heeft. U kunt vanuit huis research doen, specialisten vergelijken en de onderdelen vervolgens laten thuisbezorgen.

Kan ik onderdelen voor mijn oldtimer zelf vervangen?

Het sleutelen aan oldtimers is vaak een groot onderdeel van de hobby. Er zijn zelfs sommige liefhebbers die complete restauraties zelf uitvoeren. Echter, niet iedereen is even handig en daarom is het goed om van te voren te bedenken of u de onderdelen zelf kunt vervangen of dat u dit uitbesteedt aan een specialist. Vaak zijn er online tal van instructievideo’s en artikelen te lezen over het uitvoeren van klein onderhoud zoals het vervangen van olie of een nieuw lampje. Voor ingewikkeldere klussen zoals het vervangen van remschijven kunt u vaak beter door een specialist uit laten voeren.

Nieuwe of tweedehands oldtimer onderdelen

Bij het kopen van oldtimeronderdelen heeft u soms de keuze om te kiezen voor nieuwe of tweedehands onderdelen. Zo zijn verbruiksonderdelen zoals slangen, pakkingen en rubbers vaak nieuw. Bent u bijvoorbeeld op zoek naar een gereviseerde versnellingsbak voor uw Britse Oldtimer, dan zult u vaak bij tweedehands oldtimeronderdelen uitkomen, simpelweg omdat er geen nieuwe oldtimeronderdelen van bepaalde merken meer worden gemaakt. Informeer bij het kopen van tweedehands onderdelen altijd goed naar de historie ervan. Tweedehands onderdelen kunnen vaak net zo goed zijn als nieuwe onderdelen, als ze maar niet beschadigd zijn.

Onderdelen voor Amerikaanse, Europese of Britse klassiekers

Naast verschillende merken en typen oldtimers kan een groot verschil in onderdelen ook zitten in het feit of het een Amerikaanse, Europese of Engelse oldtimer is. Sommige landen hebben nu eenmaal een minder goede reputatie op het gebied van kwaliteit dan anderen. En houd er ook rekening mee dat er gebruik wordt gemaakt van verschillende meeteenheden  per land. Zo meten sommige merken met Inches en anderen met Centimeters. Het kan zomaar voorkomen dat u dan onderdelen bestelt die niet geschikt zijn voor uw gereedschap.

Bent u er klaar voor om oldtimer onderdelen te bestellen?

Bij E&R Classics doen we er alles aan om de oldtimerhobby zo goed mogelijk in stand te houden. We hopen dan ook dat u na het lezen van deze informatie helemaal op de hoogte bent van alles wat met oldtimeronderdelen te maken heeft.

Overzicht van verschillende oldtimer onderdelen specialisten

Hieronder hebben we een overzicht van de meest voorkomende oldtimermerken gemaakt. Wanneer u op een van de merklogo’s klikt, komt u op een pagina met alle informatie over onderdelen van dit merk en bijbehorende types. Tevens stellen we u hier voor aan een aantal aanbieders die helemaal gespecialiseerd zijn in het betreffende merk.