Koop veilig online | Levering tot aan de voordeur | Inruil mogelijk

Wat doet een oldtimerwerkplaats?

U kunt bij een oldtimergarage uiteraard terecht voor onderhoud. Goed onderhoud is iets wat voor zowel een moderne auto als voor een oldtimer van belang is. Bij onderhoud aan een oldtimer kunt u bijvoorbeeld denken aan het plaatsen van nieuwe banden, schokbrekers vervangen of olie verversen. Het is belangrijk dat u een betrouwbare oldtimergarage vindt die het beste met u en uw oldtimer voor heeft. Vaak zijn monteurs in een oldtimerwerkplaats zelf ook liefhebbers en behandelen zij de klassiekers met respect. Als u uw oldtimer goed onderhoudt, zorgt dit ervoor dat uw klassieker altijd in topconditie is en u op ieder moment kunt genieten.

Voordelen van een oldtimerwerkplaats

Onderhoud is een belangrijk onderdeel van het bezitten van een oldtimer, net zoals bij een moderne auto. U wilt tenslotte op ieder moment kunnen genieten van uw oldtimer en niet voor verrassingen komen te staan. Sommige oldtimerbezitters vinden het heerlijk om aan hun oldtimer te sleutelen terwijl anderen dit liever uitbesteden aan een werkplaats.

Een goede oldtimergarage heeft de specifieke kennis in huis die komt kijken bij het repareren en onderhouden van een oldtimer. Het voordeel hiervan is dat u zelf geen omkijken naar de oldtimer heeft en kunt vertrouwen op de expertise van de oldtimergarage. Natuurlijk zijn er een aantal dingen waar u rekening mee kunt houden om uw oldtimer in een zo goed mogelijk conditie te houden. Zo adviseren wij om de oldtimer binnen te stallen, alle vloeistoffen op peil te houden en er regelmatig mee te gaan rijden.

Gespecialiseerde oldtimerwerkplaatsen

Iedere oldtimer is uniek en heeft dan ook zijn eigen aanpak als het gaat om het onderhoud. Er zijn bijvoorbeeld oldtimergarages die werken met vrijwel alle merken maar er zijn ook specialisten die zich alleen richten op één bepaald merk zoals Porsche, Mercedes-Benz of Volkswagen oldtimers. Er zijn ook specialisten die zich alleen richten op een specifiek model zoals de Citroën 2CV of Volkswagen Kever.   

Het voordeel van een oldtimergarage die zich richt op reparaties en onderhoud aan één merk of model oldtimer, is dat u kunt vertrouwen op de kennis van de monteurs. Doordat ze in één merk of model gespecialiseerd zijn kennen ze deze klassiekers vaak erg goed en weten ze eventuele problemen snel op te lossen.

Motorrevisies door een oldtimergarage

Het reviseren van de motor van een oldtimer is een van de werkzaamheden die regelmatig voorkomen. Het reviseren van een motor is het opknappen van alle motor onderdelen om zo de motor een tweede leven te geven. Het hele motorblok wordt uit elkaar gehaald en ieder onderdeel wordt nagekeken en gereinigd. Denk hierbij bijvoorbeeld aan slijpen, borstelen en polijsten. Mocht een onderdeel te versleten zijn en kan het niet meer worden gebruikt, dan wordt deze vervangen. Vervolgens wordt alles weer in elkaar gezet en kan de motor weer een lange periode mee. Het reviseren van een motor is ook een duurzame oplossing omdat u alles opnieuw gebruikt. Er zijn veel oldtimerwerkplaatsen die motorrevisies aanbieden. Wij adviseren u om altijd goed onderzoek te doen naar diverse oldtimerwerkplaatsen om zo een professionele en betrouwbare partij te vinden.

De oldtimerwerkplaats van E&R Classics

ER classics heeft een eigen oldtimerwerkplaats met 20 monteurs. In deze werkplaats worden ingekochte auto’s gecontroleerd en verkochte oldtimers in topconditie gemaakt voordat ze worden afgeleverd aan de klant. Wanneer u een oldtimer of youngtimer koopt bij ERclassics bent u verzekerd van een topkwaliteit auto die is gecontroleerd op maar liefst 125 punten. In onze oldtimergarage hebben we een team van monteurs die allemaal hun eigen expertise hebben. De een is bijvoorbeeld gespecialiseerd in Amerikaanse oldtimers, de ander in Franse of Engelse klassiekers. Door de juiste mix van monteurs kunnen we aan vrijwel ieder merk en model oldtimer onderhoud uitvoeren.