29 Maart (Goede vrijdag) SHOWROOM OPEN - 31 Maart & 1 April (Pasen) SHOWROOM GESLOTEN - Zondag 7 April EXTRA OPEN 10:00-14:00

Bouwjaren



1954 Jaguar XK120

In de 7 jarige productieperiode van de XK120 zijn er meer dan 12.000 stuks geproduceerd en hiervan werd meer dan 60% naar de Verenigde Staten geëxporteerd. Hoewel Jaguar orders ontving uit alle continenten, waren de 1954 Jaguar XK120 modellen met name populair bij de Amerikanen, want deze waren erg onder de indruk van de kromming, het vermogen en het kwaliteit vakmanschap van de auto. Met een prijs die bijna de helft was van een auto met een vergelijkbaar vermogen is het begrijpelijk dat kopers zo geïnteresseerd waren in de XK120 in de jaren 1950.

Wilt u een klassieke Jaguar kopen?

ER Classics wil graag de volgende tips bieden aan degenen die geïnteresseerd zijn in de 1954 Jaguar XK120. Als eerste en ook het meest vooraanstaande, het is noodzakelijk om er zeker van te zijn dat u een originele XK120 gevonden hebt. Er zijn veel replica's die moeilijk te onderscheiden zijn van het origineel, en deze worden vaak door een nietsvermoedende koper als origineel beschouwd. Ten tweede, vraag naar een eventuele documentatie van de restauratie of de geschiedenis van de auto. Ten slotte, is het altijd belangrijk om een Jaguar XK120 grondig te laten inspecteren en te controleren op roest. Het is belangrijk om te onthouden dat deze Jaguars meer dan 50 jaar oud zijn, daarom zullen ze niet perfect zijn, maar zorg ervoor dat je vanaf het begin af aan weet wat je koopt.

Jaguar Oldtimers te koop