27 April (Koningsdag) SHOWROOM GESLOTEN - 1 Mei (Dag van de arbeid) SHOWROOM OPEN - Zondag 5 Mei EXTRA OPEN (10:00-14:00)

Bouwjaren1948 Jaguar XK120

De 1948 Jaguar XK120 werd geïntroduceerd op de London Motor Show van oktober 1948. Deze luxueuze sportwagen had alles; een ongelooflijk sterk chassis, een motor waar elke Grand Prix racer trots op zou zijn en een zeer aansprekend uiterlijk. De XK120 bevatte niet alleen de eerste motor die ooit geproduceerd werd door Jaguar, maar het was ook 's werelds eerste massa geproduceerde motor met dubbele bovenliggende nokkenassen en hemisferische verbrandingskamers. Een motor zoals deze werd eerder alleen gebruikt in dure racewagens. Met een topsnelheid van 120 mijl per uur was deze 1948 Jaguar de snelste auto van die tijd. Met de intentie om maar een paar honderd van deze auto's te produceren, werden de Jaguar XK120's van de eerste productieronde geleverd met een aluminium carroserrie, maar door de overweldigende vraag werd William Lyons ervan overtuigd om de roadsters in een verdere productie te nemen en om over te stappen naar een carroserrie van geperst staal.

Wilt u een klassieke Jaguar kopen?

Als u overweegt om een 1948 Jaguar XK120 aan te schaffen, dan is het goed om te weten dat de eerste 242 handgebouwde auto's met de aluminium cararosserie zeer gewild zijn vanwege de zeldzaamheid. In het algemeen was de Jaguar XK120 verkrijgbaar in 2 convertible versies: een roadster, deze werd in Amerika aangeduid als OTS was staat voor Open Two-Seater en een Drophead Coupe vanaf 1953. Er was ook een Fixed-Head Coupe en deze was verkrijgbaar vanaf 1951.

Jaguar Oldtimers te koop