29 Maart (Goede vrijdag) SHOWROOM OPEN - 31 Maart & 1 April (Pasen) SHOWROOM GESLOTEN - Zondag 7 April EXTRA OPEN 10:00-14:00

Bouwjaren



1954 Jaguar XK120 Fixed Head Coupe

De 1954 Jaguar XK120 Fixed Head Coupe is een goed voorbeeld van Jaguars kwaliteit techniek en tijdloos design. In tegenstelling tot de Roadster, die geen bescherming bood tegen de elementen, en de DHC modellen die het rijden in twee seizoenen mogelijk maakte, was de FHC een auto waarmee het hele jaar door gereden kon worden. De Jaguar XK120 FHC was niet alleen stijlvol en krachtig, maar ook betaalbaar. De FHC was beschikbaar tegen een fractie van de kosten van de DHC en de Roadster modellen, en deze kostte ook minder dan een derde deel van een Ferrari met vergelijkbare eigenschappen. De 3,4 liter watergekoelde 6 cilinder lijnmotor bood 160 PK en de acceleratie van 0 tot 60 MPH ging in minder dan 12 seconden. De Jaguar XK120 had een topsnelheid van boven de 120MPH. Hoewel de 1954 Jaguar FHC een stuk zeldzamer is dan de Roadster en de DHC, kan deze vandaag de dag voor een fractie van de prijs van een soortgelijke converteerbare XK120 gekocht worden.

Wilt u een klassieke Jaguar kopen?

Er zijn een paar dingen waarop een 1954 Jaguar XK120 Fixed Head Coupe moet worden gecontroleerd voorafgaand aan de aankoop. Net als bij alle klassieke Jaguars moet deze gecontroleerd worden op roest. De meeste XK120's hebben wel iets van roest op de carrosserie, dit is vaak moeilijk te repareren, maar het is mogelijk om het te repareren. Houd hier dus rekening mee en controleer een XK120 daarom altijd grondig op een brug. Mechanisch gezien was de 3,4 liter motor krachtig, sterk en goed ontworpen. Bij de vroege XK motoren moet u de belangrijkste afdichtingen controleren, evenals de originele stalen vulringen van de hoofd pakkingen. Vergeet ook niet dat deze XK120 Fixed Head Coupe modellen waren uitgerust met een zeer groot stuurwiel en dat de stuurbekrachtiging ontbrak.

Jaguar Oldtimers te koop