29 Maart (Goede vrijdag) SHOWROOM OPEN - 31 Maart & 1 April (Pasen) SHOWROOM GESLOTEN - Zondag 7 April EXTRA OPEN 10:00-14:00

Bouwjaren



1956 Jaguar XK140

De 1956 Jaguar XK140 was de eerste sportwagen van Jaguar met een automatische transmissie. Deze was net als alle XK140 modellen beschikbaar in 3 carrosserievarianten. De Open Two Seater Roadster had een canvas top die achter de zitplaatsen paste. De Drop Head Coupe had een vast gemonteerde gewatteerde top, maar deze zit boven de carroserie wanneer deze is neergelaten. In tegenstelling tot de Open Two Seater heeft de Drop Head Coupe een vaste voorruit. Kopers waardeerden ook de beschikbaarheid van spaakwielen en dubbele uitlaten die beschikbaar waren voor deze 1956 Jaguar.

Wilt u een klassieke Jaguar kopen?

Het interieur van de 1956 Jaguar XK140 was ook verbeterd. De enkele batterij was nu vrij diep in de vleugel aan de inlaatzijde geplaatst. De Jaguar XK140 werd een van de meest gewilde sportwagens in de markt, en deze werden voornamelijk naar de Verenigde Staten geëxporteerd. Een paar tips voor dit specifieke model zijn: controleer op roest, zorg ervoor dat zoveel mogelijk componenten origineel zijn, vraag om een documentatie van de geschiedenis van de auto en ben u bewust van de mogelijke kosten van onderhoud en restauratie.

Jaguar Oldtimers te koop