29 Maart (Goede vrijdag) SHOWROOM OPEN - 31 Maart & 1 April (Pasen) SHOWROOM GESLOTEN - Zondag 7 April EXTRA OPEN 10:00-14:00

Bouwjaren



1961 Jaguar XKE

De 1961 Jaguar XKE werd geïntroduceerd op de Geneva Motor Show. Het was een auto die over een periode van 5 jaar was ontwikkeld. De carrosserie bestond uit een monocoque constructie en gebruikte een onafhankelijke achterwielophanging. De Jaguar XKE was beschikbaar als Roadster en als Fixed Head Coupe, de 1961 Jaguar XKE was net zo een sensatie als de Jaguar XK120 in de jaren '40. Als u overweegt om een 1961 Jaguar XKE te kopen en u bent op zoek naar tips, dan bent u bij ons aan het juist adres.

Wilt u een klassieke Jaguar kopen?

De carrosserie van de Jaguar XKE is gedeeltelijk als geheel gevormd, dus roest moet een van uw belangrijkste zorgen zijn tijdens het zoeken naar een 1961 Jaguar XKE. Enkele van de belangrijkste plaatsen om te controleren zijn: onder de achterste spatborden, langs de dorpels, onder het reservewiel en onder de vloerbedekking. Alle Jaguar XKE's hebben schijfremmen op alle vier de wielen en de achterste schijfremmen zijn binnenboord schijfremmen. In het algemeen is een Jaguar XKE goed te restaureren en onderdelen zijn vrij gemakkelijk te vinden.

Jaguar Oldtimers te koop