27 April (Koningsdag) SHOWROOM GESLOTEN - 1 Mei (Dag van de arbeid) SHOWROOM OPEN - Zondag 5 Mei EXTRA OPEN (10:00-14:00)


Stefan vd Hoven

Mijn naam is Stefan van den Hoven en ik ben detailer bij E&R Classics. Ik houd me bezig met het schoonmaken en poetsen van de nieuw binnen gekomen oldtimers en de verkochte auto’s. Voordat de klassieke auto’s op de foto gaan of naar een tevreden klant, zorg ik dat ze er piekfijn uitzien.

Ik heb de opleiding autotechniek gevolgd en bij diverse autobedrijven als monteur gewerkt. Tijdens mijn werk als monteur kwam ik erachter dat ik meer voldoening haal uit het detailen van (klassieke) auto’s en daar heb ik bij ERclassics mijn werk van kunnen maken.

Mijn allereerste auto was een Renault Clio uit 2005. Het was een leuke beginnersauto die me veel vrijheid heeft gegeven. Zodra ik mijn rijbewijs had, kon ik gaan en staan waar ik wilde.

Mijn droomauto is een klassieke Porsche 911
Mijn absolute droomauto is een klassieke Porsche 911 in de kleur Miami Blue. Ik heb altijd een voorliefde gehad voor klassieke Porsches en iedere keer als ik een Porsche mag detailen bij ERclassics word ik daar weer extra enthousiast van.  

Wat is je leukste auto gerelateerde herinnering?
Mijn leukste auto gerelateerde herinnering is toch wel dat ik een keer een prijsvraag heb gewonnen en mocht meerijden in een klassieke Ferrari. Het geluid van de Ferrari in combinatie met de snelheid zal ik nooit meer vergeten.

Wat maakt een werkdag bij E&R Classics zo leuk voor jou?
Vooral de diversiteit tijdens mijn werkdag maakt het werken bij ERclassics zo leuk voor mij. Het is voor mij iedere keer weer een uitdaging om een oldtimer of youngtimer zo mooi mogelijk te maken. De ene dag werk ik aan de motorruimte van een Jaguar E-Type en de dag erna ben ik een Volkswagen Kever Cabriolet aan het polijsten. Iedere klassieker heeft weer een andere aanpak nodig en dat maakt mijn werk zo leuk en afwisselend.