19 en 20 Mei (Pinksteren) SHOWROOM GESLOTEN


Joep Cox

Mijn naam is Joep Cox, fotograaf bij E&R Classics. Ik heb de opleiding fotografie op het Sint Lucas gevolgd. In mijn vrije tijd was ik al veel bezig met fotografie van oldtimers en om hier mijn werk van te maken was natuurlijk helemaal fantastisch.

Mijn allereerste auto is een zwarte Mazda MX5 uit 1992. Door deze auto heb ik zelf leren sleutelen aan (klassieke) auto’s en deze heb ik dan ook helemaal circuit proof gemaakt. Wanneer het lekker weer is ben ik dan ook vaak te vinden op de Nürburgring waar ik al talloze rondjes op de  Nordschleife heb gereden.

Mijn absolute droomauto is een Ferrari F40 Competizione uit 1989. Ik vind de lijnen van deze klassieke Ferrari, in combinatie met zijn performance, geweldig.
 
Stel, je zou iemand een lift moeten geven. Wie zou dat zijn en waarom?
Als ik iemand een lift zou mogen geven zou dat Richard Thompson zijn. Hij is een bekend autofotograaf en fotografeert allerlei oldtimers en supercars op de meest prachtige locaties ter wereld.
 
Wat is je leukste auto gerelateerde herinnering?
Mijn leukste auto gerelateerde herinnering is er natuurlijk eentje op de Nürburgring. Niet in mijn eigen Mazda MX5, maar toen ik zelf achter het stuur van een klassieke Porsche mocht kruipen. Dit is een ervaring die ik nooit zal vergeten.
 
Wat maakt een werkdag bij E&R Classics zo leuk voor jou?
Wat een werkdag bij E&R Classics zo leuk voor mij maakt is dat ik iedere dag weer met bijzondere oldtimers mag werken. Het is voor mij altijd weer een verrassing wat voor oldtimers er binnenkomen. Van een gerestaureerde Austin Healey, Jaguar E-Type of Mercedes-Benz Pagode tot aan een Volkswagen Kever Cabriolet of Citroën 2CV. Iedere klassieke auto heeft zijn charmes en die diversiteit maakt het voor mij altijd weer een uitdaging.