19 en 20 Mei (Pinksteren) SHOWROOM GESLOTEN


Kai de Ruijter

Mijn naam is Kai de Ruijter, ik ben allround monteur en technisch specialist bij E&R Classics. Ook verzorg ik buitenlandse keuringen en houd ik me bezig met de inkoopcontrole. Als een klant een oldtimer wil inruilen of verkopen, controleer ik of de klassieker aan onze standaarden voldoet voordat we de auto inkopen.

Ik heb de opleiding eerste monteur/technisch specialist gedaan. Mijn eerste baan was als monteur bij een garage die gespecialiseerd is in de restauratie van Italiaanse oldtimers. Hier werd mijn liefde voor oldtimers alleen maar groter en vervolgens heb ik de stap gemaakt om bij E&R Classics te gaan werken. Inmiddels werk ik al zo’n 10 jaar met veel plezier aan oldtimers.

Wat was je eerste auto en wat voor herinneringen heb je daar aan?
Mijn allereerste auto was een Alfa Romeo 75. Ik was helemaal gek van Italiaanse klassiekers en het rijden in deze Alfa Romeo was dan ook een droom die uitkwam. De eerste dag dat ik met deze klassieker ging rijden werd ik wel wat overmoedig (ik wilde graag indruk maken op mijn vriendin) met als gevolg dat ik tijdens de eerste rit ook meteen mijn achterlicht kapot reed bij het inparkeren. Dit was een geweldige auto waar ik nog vaak aan terug denk.

Mijn droomauto is een Ferrari 250 GTO
Mijn droomauto is een Ferrari 250 GTO. Ik ben groot liefhebber van Italiaanse klassiekers en in mijn ogen is de Ferrari 250 GTO de meest iconische auto ooit gemaakt. Ik hoop dat ik ooit nog de kans krijg om in deze prachtauto te rijden.

Stel, je zou iemand een lift moeten geven. Wie zou dat zijn en waarom?
Aangezien ik gek ben op bekende autofilms zou ik wel een lift willen geven aan Nicholas Cage. Natuurlijk wel geheel in stijl in de bekende Ford Mustang Shelby GT500 Eleanor uit de film ‘Gone in 60 seconds’. We hebben een aantal jaren geleden zelfs een Mustang Eleanor in de voorraad gehad bij ERclassics, wat een fantastische auto was dit. Naast de Ferrari 250 GTO hoort de Eleanor ook wel in mijn top 10 van favoriete auto’s.

Wat is je leukste auto gerelateerde herinnering?
De leukste auto gerelateerde herinneringen zijn de vele vakanties die we in onze Peugeot 306 Cabriolet hebben gemaakt. 5000 kilometer rijden met de kap naar beneden, heerlijk! Om een of andere reden lukt het ons ook altijd om op wegen te komen waar je normaal gesproken alleen met een 4x4 hoort te komen. Toch heeft de trouwe Peugeot ons nooit in de steek gelaten en heeft hij ons altijd weer veilig thuisgebracht.

Wat maakt een werkdag bij E&R Classics zo leuk voor jou?
De fantastische collega’s en de goede sfeer binnen het bedrijf zorgen ervoor dat een werkdag voorbij vliegt. Verder is het echt een feest om te mogen werken met zulke mooie oldtimers. Van Amerikaanse klassiekers tot aan British Classic Cars, het is er allemaal bij ERclassics. Het uitgebreide assortiment aan oldtimers zorgt er tevens voor dat je nooit met dezelfde werkzaamheden bezig bent. Iedere klassieker is anders en vraagt weer om een andere aanpak. De diversiteit in mijn werk vind ik ook erg prettig. De ene dag ben ik op locatie bij een klant in Frankrijk en de volgende dag sleutel ik aan een Jaguar E-Type. Geen dag is hetzelfde!