1 November (Allerheiligen) OPEN - Zondag 7 November EXTRA OPEN van 12:00 tot 16:00


Kai de Ruijter

Kai de Ruijter (geboortejaar: 1991) monteur

 

Van mijn allereerste auto heb ik maar 4 uur kunnen genieten. Het gaat om een rode Alfa Romeo 75 uit 1991 die ik op mijn 22ste van mijn baas toentertijd had gekregen. Ik was er natuurlijk superblij mee, dus ik reed er nogal fanatiek mee waardoor ik op een punt de bocht uit vloog. Ik botste hierbij op een andere auto en mijn Alfa Romeo was total loss. Dat was natuurlijk flink balen! Ik heb nu inmiddels 4 auto’s: een BMW e46 uit 2002, een Volvo 265 uit 1977 die ik samen met mijn vriendin aan het restaureren ben, een Ford Fiësta 1400 s uit 1987 met maar liefst 140 pk en als laatste een Seat Ibiza SXi uit 1988.

 

Genoeg nu over mijn auto’s. Ik heb 3 jaar gestudeerd als 1e monteur en technisch specialist aan het MBO Da Vinci College in Dordrecht. Ik heb 6 jaar bij oldtimerbedrijf Steutel in Almkerk gewerkt terwijl ik nog op school zat. Na mijn schooltijd ben ik bij dit bedrijf blijven werken. Ik heb nooit veel om moderne auto’s gegeven, omdat ik de techniek veel minder interessant vind. Ik, als monteur, vind dat oldtimers veel leuker en uitdagender in elkaar zitten. Wij zijn hier bij E & R Classics dagelijks bezig met het restaureren van een wrak tot een prachtige rijklare oldtimer. Dat is precies waar voor mij de uitdaging zit, van niets tot een prachtwerk.

 

Ik heb eigenlijk heel veel droomauto’s, maar ik hou het voor nu even bij 2. Ik vind een Ford GT 40 uit 1960 met de bekende Gulf kleuren echt prachtig, maar helaas ben ik hier zelf te groot voor en pas er dus niet in. Een Ferrari Testarossa heeft dan mijne 2e voorkeur. Natuurlijk in het rood met een zwart interieur!