19 en 20 Mei (Pinksteren) SHOWROOM GESLOTEN


Ron Donders

Mijn naam is Ron Donders, chef werkplaats bij E&R Classics. Ik ben eerste monteur en master technicus en sleutel al vanaf mijn 16e aan oldtimers. Het sleutelen aan oldtimers is voor mij altijd hobby geweest en op latere leeftijd heb ik hier mijn beroep van gemaakt en me gericht op Italiaanse oldtimers zoals Fiat, Alfa Romeo en Lancia. In 2008 heeft Ernest me gevraagd om samen met hem E&R Classics te starten en sindsdien ben ik altijd verantwoordelijk geweest voor de werkplaats.

Mijn eerste auto kocht ik toen ik 17 jaar was. Het was een Mazda 626 die ik helemaal zelf heb opgeknapt. Toen ik oud genoeg was om een rijbewijs te halen was deze auto helemaal in orde en kon ik ermee op pad. Ik vond dit geweldig en was erg trots op mijn werk. De eerste oldtimer die ik reed was een Alfa Romeo Giulia 1300 TI, hiermee ging ik vaak weekendjes weg en deed er boodschappen mee.

Mijn droomauto is een Mercedes-Benz 190 SL in zilver metallic met blauw lederen interieur.

Stel, je zou iemand een lift moeten geven. Wie zou dat zijn en waarom?
Ik zou graag Max Verstappen een lift willen geven. Bekenden van me weten dat ik al jaren groot fan ben van Formule 1 en dat Max wereldkampioen werd was natuurlijk helemaal fantastisch. Misschien dat ik hem nog wat tips kan geven als ik hem een lift geef…

Wat is je leukste auto gerelateerde herinnering?
Ik heb tal van leuke auto gerelateerde herinneringen. Een aantal die me zijn bijgebleven zijn diverse restauraties die ik zelfstandig heb uitgevoerd. Van een Porsche 356 tot aan een Austin Healey. Ze kwamen allemaal in stukken aan en heb ze in ere hersteld. Tot op de dag van vandaag ben ik nog steeds erg trots op deze oldtimer restauraties.

Verder vind ik het contact met onze klanten geweldig. Je ontmoet zoveel leuke mensen die allemaal dezelfde passie voor auto’s delen. Iedereen heeft weer zijn eigen verhalen en dat maakt de oldtimer wereld zo leuk voor mij. 

Wat maakt een werkdag bij E&R Classics zo leuk voor jou?
De diversiteit in mijn werk is hetgeen wat een werkdag voor mij zo leuk maakt. Het ene moment help ik klanten die een technische vraag hebben, het andere moment ben ik lekker aan het sleutelen in de werkplaats en stuur ik onze monteurs aan en later ben ik samen met Ernest plannen aan het maken voor de toekomst. Geen dag is hetzelfde en dat maakt het werken bij E&R Classics zo leuk voor mij.