30 Mei (Sacramentsdag) SHOWROOM OPEN - Zondag 2 Juni CARS & COFFEE en SHOWROOM EXTRA OPEN (10:00-14:00)


Maartje Praag

Mijn naam is Maartje Praag, medewerker Personeel en Organisatie binnen E&R Classics. Ik heb MEAO-CE gestudeerd en in het verleden heb ik gewerkt als intercedente bij een uitzendbureau. Daarna heb ik 10 jaar als directiesecretaresse bij de Forensische Geneeskunde van GGD Hart voor Brabant te Tilburg gewerkt. Inmiddels ben ik al sinds het eerste uur werkzaam bij E&R Classics.

Mijn allereerste auto was een rode Citroën 2CV, waar ik zelfs het kenteken nog van ken! Apetrots was ik op mijn Franse cabriolet en ik reed er dan ook overal mee naartoe. Ik ben er zelfs mee op vakantie geweest naar het zuiden van Frankrijk.

Mijn droomauto is een 1957 Chevrolet Corvette in two-tone baby blauw met wit lakwerk. Een rood met witte Austin Healey 3000 MK3 vind ik ook een prachtige oldtimer!

Stel, je zou iemand een lift moeten geven. Wie zou dat zijn en waarom?
Bibian Mentel. Ze was drievoudig paralympisch kampioen en viervoudig para-wereldkampioen. Deze vrouw heeft veel voor me betekend. Haar optimisme, het houden van het leven, haar veerkracht en liefde en waardering van de medemens. Het is een houvast voor me geweest in een moeilijke tijd.

Wat is je leukste auto gerelateerde herinnering?
Nou ja “leukste”… nu kan ik er om lachen; het moment dat de wind onder het dak van mijn Citroën 2CV schoot na een avondje stappen. Midden in de nacht op een verlate donkere weg vloog in een enkele seconde het dak van mijn auto, inclusief de totale achterklep. Het was even schrikken, maar gelukkig kon ik de halve auto nog terugvinden in een donkere sloot.

Wat maakt een werkdag bij E&R Classics zo leuk voor jou?
Het plezier dat ik haal uit mijn werk kan ik bijna niet onder woorden brengen. Het is voor mij echt een feestje om iedere dag te mogen gaan werken en omringd te zijn door alle prachtige oldtimers. Vanaf de allereerste minuut heb ik samen met mijn man Ernest en chef werkplaats Ron het bedrijf zien groeien. Het is onvoorstelbaar wat we samen hebben meegemaakt en ik ben dan ook ontzettend trots op wie we nu als E&R Classics zijn geworden.

Ik zie onze medewerkers als mijn “’eigen kinderen” en ik vind het heel erg belangrijk dat iedereen zich prettig voelt op de werkvloer. Samen vormen we een team en staan we met onze neuzen dezelfde kant op. Ik vind het dan ook erg belangrijk als er een nieuwe collega wordt aangenomen dat diegene in het team past. Daarnaast vind ik de afwisseling in het werk ook superleuk, en geloof me, geen dag is hetzelfde bij E&R Classics.