Koop veilig online | Levering tot aan de voordeur | Inruil mogelijk


Ernest Praag

Ernest Praag (geboortejaar: 1967) eigenaar/ directeur

 

Getrouwd met Maartje

2 kinderen: Marjolein en Vincent

 

Mijn allereerste auto was een kanariegele Honda Civic 1e type uit 1973. Deze kostte destijds 750 gulden, wat nu omgerekend zo’n €330 is. Ik was enorm blij met deze auto en reed er dan ook veel mee, maar na een tijdje begon hij olie te verbruiken. Niet zomaar een beetje olie, maar ongeveer net zoveel als dat hij benzine verbruikte. Ik had dan ook de bussen olie achter in de kofferbak liggen om deze bij te vullen wanneer dat nodig was. Ik heb in 2018 een volledig gerestaureerd exemplaar gevonden in België en heb deze dan ook gekocht en heb ik een mooi plekje gegeven in mijn eigen collectie.

 

Ik heb 4 jaar commerciële economie gestudeerd aan de HEAO te Breda. Ik heb na mijn schooltijd 20 jaar gewerkt voor een postorderbedrijf als marketing manager. Na de eerste 10 jaar heb ik belangen gekocht binnen het bedrijf, waardoor ik ben doorgegroeid van marketing directeur naar marketing algemeen directeur. In 2006 heb ik besloten mijn belangen te verkopen en van mijn grote hobby mijn werk te gaan maken, namelijk oldtimers.

 

Ik heb daarom in 2008 E&R Classics opgericht, waarmee we zijn begonnen in een klein pand in Kaatsheuvel. In de beginfase hadden we 3 segmenten: trouwverhuur van oldtimers, verkoop van oldtimers en de daarbij horende werkplaats.  In 2010 zijn we verhuist naar Dongen, waar we door de groei in de loop der jaren van 1 pand naar 6 panden zijn gegaan. Door de drukte hebben we in 2011 besloten om te stoppen met het trouwverhuur en ons volledig te focussen op de verkoop en de werkplaats. Begin 2014 kwam dit prachtige pand in Waalwijk beschikbaar en dit heb ik dan ook gekocht. We hebben alles verhuisd en hier komen de prachtige auto’s nog beter tot hun recht. Ondertussen hebben we in Waalwijk 3 panden, omdat er anders te weinig capaciteit is voor de hoeveelheid auto’s. in 2016 heb ik naast E&R Classics nog 2 andere bedrijven opgericht, namelijk Sun Classic Cars en een restauratiebedrijf in het buitenland. Op dit moment hebben we 400 oldtimers in voorraad en werken nu met 55 mensen.

 

Mijn absolute droomauto is een Bentley Speed Six uit 1930 in de kleur Britisch racing green. Daarnaast vind ik een Jaguar e-type serie 1 flatfloor outside bonnet lock uit 1961 ook een fantastisch mooie klassieker. Het mooist vind ik hem in het gunmetal grey met een blauw interieur.

 

Oldtimers hebben voor mij altijd al een speciale betekenis gehad. Ik geniet nog elke dag van de klassieke schoonheid die deze auto’s ons stuk voor stuk te bieden hebben, de techniek waarmee ze in elkaar zitten en natuurlijk het prachtige unieke geluid wat ze produceren.


Website: http://www.ernestpraag.com