27 April (Koningsdag) SHOWROOM GESLOTEN - 1 Mei (Dag van de arbeid) SHOWROOM OPEN - Zondag 5 Mei EXTRA OPEN (10:00-14:00)


Lian Balemans

Mijn naam is Lian Balemans, ik ben verantwoordelijk voor het transport van en naar de klant. Als er klassieke auto’s worden verkocht ben ik degene die op pad gaat naar de klant om zijn of haar droomauto af te leveren. Ook als er oldtimers en youngtimers worden ingekocht haal ik deze bij klanten op.

Ik heb de Tuinbouw School gevold waarna ik in de buitendienst heb gewerkt bij een bedrijf gespecialiseerd in diepvries groente. Daarna heb ik een lange periode evenementen begeleidt bij een attractieverhuur bedrijf.

Mijn eerste auto was een Datsun 100
Mijn allereerste auto was een Datsun 100 in de kleur rood. Ik vond deze auto geweldig en was helemaal gek op de kleurstelling. De Datsun 100 heeft me overal gebracht en heeft me nooit in de steek gelaten. Een top auto was het!

Mijn droomauto is een Mercedes-Benz 450 SL
Mijn absolute droomauto is een Mercedes-Benz 450 SL. Ik heb sowieso een voorliefde voor klassieke Mercedes-Benz modellen en vind de 450 SL het fijnst rijden en de mooiste looks hebben.

Stel, je zou iemand een lift moeten geven. Wie zou dat zijn en waarom?
Mijn kleinkinderen Benja en Lowen natuurlijk! Ik ben helemaal gek op deze kleintjes en iedere rit maken we er dan ook weer een feestje van samen.

Wat is je leukste auto gerelateerde herinnering?
Mijn leukste auto gerelateerde herinnering is een tour in een Mercedes-Benz CLS. De power van deze sportwagen maakte zo’n indruk dat ik dit moment nooit meer zal vergeten. Daarnaast heb ik bij ERclassics natuurlijk in tal van klassiekers gereden. Van een Jaguar E-Type tot aan een Austin Healey of Mercedes-Benz Pagode. Iedere oldtimer heeft weer zijn eigen charmes en rijeigenschappen. Dat maakt het rijden in een oldtimer zo leuk.

Wat maakt een werkdag bij E&R Classics zo leuk voor jou?
Het allerleukste van een werkdag bij E&R Classics vind ik het afleveren van een oldtimer bij een klant. Er is niets zo mooi als het zien van een grote glimlach op het gezicht van een tevreden klant. Als diegene dan ook nog eens een positieve review achterlaat, weet ik dat ik mijn werk goed heb gedaan. Daarnaast kom ik op de meest bijzondere plaatsen. Zo heb ik bijvoorbeeld een prachtige Porsche 356 op een Spaans eiland mogen afleveren en onlangs nog een Jaguar MK2 in Italië. Je ontmoet de meest bijzondere mensen met allemaal hun eigen verhaal en een passie voor oldtimers.  Iedere aflevering blijft voor mij een speciaal moment.