19 en 20 Mei (Pinksteren) SHOWROOM GESLOTEN


Max van Alphen

Mijn naam is Max van Alphen, kwaliteitscontroleur/testrijder bij ERclassics. Ik heb Atheneum gevolgd op de middelbare school, waarna ik begonnen ben aan de opleiding Automotive Engineering aan de Technische Universiteit. Na een jaar deze opleiding gevolgd te hebben, kwam ik erachter dat mijn passie toch meer lag in het combineren van kennis en daadwerkelijk ook nog iets kunnen maken met je eigen handen. De TU/e was voor mij dus te theoretisch, waardoor ik Automotive Engineering ben gaan volgen op het HBO. De afgelopen 4 jaar heb ik hier erg veel geleerd, en ik studeer in de zomer van 2022 af.

Na een aantal bijbaantjes als tiener, heb ik in 2014 bij ERclassics gesolliciteerd. Ik kon hier gaan werken en ben begonnen met kleine werkzaamheden zoals het bijhouden van de werkplaats. Inmiddels werk ik alweer een hele tijd bij E&R Classics en houd ik me nu vooral bezig met de technische en optische controle van verkochte auto’s.

Mijn allereerste auto was een Pontiac Firebird uit 1978  
Mijn eerste auto kocht ik toen ik 18 jaar was. Dit was een zilvergrijze Pontiac Firebird uit 1978. Ik ben altijd al gek geweest op Amerikaanse oldtimers  en Pontiacs in het bijzonder. Ik was dan ook al een hele tijd het internet aan het afspeuren om een leuke te vinden. Toen ik eenmaal een Pontiac had gevonden die aan mijn wensen voldeed ben ik direct met mijn vader die kant opgereden om hem te inspecteren en te kopen. Als een kind zo blij was ik toen hij een week later thuis van de oprijwagen afgerold kwam. Tot op de dag van vandaag heb ik deze Amerikaanse klassieker nog in mijn bezit en geniet ik er elk zomerseizoen weer van.

Mijn droomauto is een Chevrolet Camaro Yenko uit 1969
Als liefhebber van klassieke auto’s is het uiteraard moeilijk om 1 droomauto uit te kiezen, aangezien ik hier wel een lijstje zou kunnen maken van honderd klassiekers. Iedereen die me kent weet dat ik een groot liefhebber ben van Amerikaanse oldtimers. Als ik dan ook 1 auto uit zou mogen kiezen dan is dit denk ik een 1969 Chevrolet Camaro Yenko. En dan het liefst uitgevoerd in de kleur Hugger Orange.

Stel, je zou iemand een lift moeten geven. Wie zou dat zijn en waarom?
Ik zou graag Barry Hay een lift willen geven, de zanger van Golden Earring. Naast het feit dat hij me een gezellige kerel lijkt waar je wel mee kan lachen, is het een leuke bijkomstigheid dat hij Radar Love live zou kunnen zingen. Dit is voor mij toch wel het ultieme nummer onder het toeren in mijn Pontiac!

Wat is je leukste auto gerelateerde herinnering?
Als liefhebber van Amerikaanse oldtimers ga ik uiteraard in Nederland verschillende auto evenementen af om deze mooie auto’s te bewonderen. Een jaar of 10 geleden nam mijn vader me echter mee naar het allergrootste Amerikaanse oldtimer treffen ter wereld, in Zweden. Hier komen jaarlijks rond de twintigduizend oldtimers bij elkaar, ik keek mijn ogen uit! We zijn er ook toepasselijk heengereden in een oude Chevrolet Caprice. Deze ervaring zal ik nooit vergeten, en we kijken er al naar uit om hier in de nabije toekomst weer eens heen te gaan!

Wat maakt een werkdag bij E&R Classics zo leuk voor jou?
Uiteraard de leuke werksfeer en fijne collega’s maken het werk bij ERclassics zeer aangenaam. Daarnaast is het voor mij altijd weer een verassing welke klassiekers er op de planning staan voor een eindcontrole. Iedere klassieke auto rijdt weer anders en brengt een bepaald gevoel naar boven. De grote diversiteit aan prachtige youngtimers en oldtimers maken van iedere werkdag weer een feestje bij ERclassics.