Koop veilig online | Levering tot aan de voordeur | Inruil mogelijk


Ernst van Kempen

Mijn naam is Ernst van Kempen,  internationaal verkoper bij E&R Classics. In het verleden heb ik de opleiding Marketing en Communicatie gevolgd waar ik in mijn laatste jaar stage liep bij een bedrijf genaamd Auto Elektro. Hier ben ik na mijn stage ook gaan werken en hield ik me bezig met het kleine technische werk en marketing werkzaamheden.

Na deze periode ben ik 8 jaar werkzaam geweest bij Autocentrum Waalwijk als verkoper voor jong gebruikte auto’s. Daar kwam ik erachter dat verkopen mijn passie is. Ik ben daarom na mijn baan bij Autocentrum Waalwijk 2 jaar als verkoper gaan werken bij een Mercedes-Benz specialist in Moergestel. Daarna heb ik nog 4 jaar gewerkt voor Autoservice van Eersel in Waspik. Ik werk nu inmiddels vele jaren bij E&R Classics als verkoper voor de prachtige oldtimers die wij te bieden hebben.  

Mijn eerste auto was een zwarte Fiat Tipo uit 1997 en kocht ik toen ik 19 jaar was. Ik vond het geweldig om mijn eigen autootje te hebben, omdat het je een gevoel van vrijheid geeft. Ik gebruikte hem als alledaagse auto, maar reed er ook mee naar Frankrijk om op vakantie te gaan. Naar vrienden gaan die wat verder weg woonden was geen probleem aangezien ik nu kon gaan en staan waar ik wilde. Zelf zorgde ik voor de kleine onderhoudsbeurtjes en zette er ook navigatie in en mistlampen. Ik vond het geweldig om ermee bezig te zijn.

Mijn droomauto is een BMW 850 uit 1990 in het zilvergrijs met een zwart interieur.

Stel, je zou iemand een lift moeten geven. Wie zou dat zijn en waarom?
Adrian van Hooydonk zou ik graag een lift geven. Van Hooydonk is sinds lange tijd verantwoordelijk voor het design van de merken BMW, Rolls-Royce en Mini. Ik vind het mooi om te zien dat een Nederlander op zo'n hoog niveau de dienst uitmaakt bij deze automerken. Buiten het feit dat hij het huidige design bepaalt, weet ik dat hij ook in het bezit is van meerdere oldtimers. Genoeg gespreksstof dus.

Wat is je leukste auto gerelateerde herinnering?
Dat is ongetwijfeld mijn allereerste rit in mijn eigen auto naar Zuid-Frankrijk. In de nacht rijden, slecht weer, verdwaald in Parijs vanwege een omleiding, de tolwegen, het glooiende Franse landschap wanneer de zon opkomt... Vrijwel alles meegemaakt in één rit. Het gevoel van vrijheid om te gaan en staan waar je wil, wat je door een (klassieke) auto krijgt is nergens mee te vergelijken.

Wat maakt een werkdag bij E&R Classics zo leuk voor jou?
Iedere dag bezig zijn met een liefhebbersproduct: klassieke auto’s. De diversiteit van de mensen die bij ons komen is enorm, maar ze hebben allemaal één ding gemeen, het zijn allemaal oldtimer liefhebbers. Het is enorm leuk om iedereen naar de aanschaf van een oldtimer te begeleiden. Door het grote aanbod klassiekers dat we hier hebben staan is er voor ieder wat wils. Samen met mijn collega's, die ook allemaal autoliefhebbers zijn, een stukje auto-emotie, historie & nostalgie overbrengen naar onze klanten is wat het hier zo leuk maakt.