27 April (Koningsdag) SHOWROOM GESLOTEN


Viktor Klemencic

Mijn naam is Viktor Klemencic, ik ben allround monteur bij E&R Classics. Ik ben geboren in Slovenië en dat is ook de plaats waar mijn liefde voor oldtimers is ontstaan. Ik heb hier 19 jaar lang samen met mijn vader aan klassieke auto’s gewerkt. Ik heb in deze 19 jaar tijd ontzettend veel geleerd. Aangezien mijn moeder Nederlands is ben ik een hele tijd geleden naar Nederland verhuisd en bij ERclassics gaan werken. Hier kon ik mijn passie voortzetten en lekker sleutelen aan oldtimers.

Mijn allereerste auto was een witte Chevrolet Caprice uit 1977. Ik heb deze auto ongeveer 6 jaar als daily driver gebruikt.

Mijn droom oldtimer is een Cadillac Le Mans uit 1950
Mijn droomauto is een Cadillac Le Mans uit 1950. Ik vind dit een prachtige klassieker die ook nog echt rijdt als een oldtimer. Er gaat niets boven het pure gevoel dat je ervaart wanneer je rijdt in een oldtimer uit de jaren 50. Dit soort auto’s hebben je aandacht nodig tijdens het rijden en dat is iets waar mijn hart sneller van gaat kloppen.

Stel, je zou iemand een lift moeten geven. Wie zou dat zijn en waarom?
Als ik iemand een lift zou mogen geven zou dat Salvador Dali zijn. Ik vind zijn kunst erg mooi en hij is ook een beetje gek net zoals ik…  Ik ben vroeger naar zijn Dante’s Inferno exhibitie geweest in een prachtig kasteel in Slovenië. Dat is een moment dat ik nooit meer zal vergeten. Zijn kunst blijft daarom extra speciaal voor mij.

Wat is je leukste auto gerelateerde herinnering?
Ik heb eens gewerkt aan een Cadillac uit de jaren ’60 uit de collectie van Graceland. De klant wist niet zeker of Elvis Presley in de auto heeft gereden (hij had namelijk nogal wat Cadillacs), maar de gedachte dat wel zo is geweest maakte het werken aan de Amerikaanse klassieker erg bijzonder.

Wat maakt een werkdag bij E&R Classics zo leuk voor jou?
Wat voor mij een werkdag het allerleukste maakt is de onderlinge sfeer in het team. Alle collega’s kunnen goed met elkaar overweg en iedereen heeft plezier in zijn werk. De koffie in de kantine is ook nog eens erg lekker!

Verder vind ik het erg fijn om voor klanten te werken die van oldtimers houden. Deze autoliefhebbers begrijpen als geen ander hoe het werken aan oldtimers gaat. Soms is een onderdeel lastig verkrijgbaar, maar een echte oldtimer liefhebber gaat hier altijd begripvol mee om. De reactie van een tevreden klant als hij zijn prachtige oldtimer in topconditie in ontvangst neemt is voor mij onbetaalbaar!