Zondag 7 Juli CARS & COFFEE en SHOWROOM EXTRA OPEN van 10:00 tot 14:00 - Juli en Augustus OPEN zoals gebruikelijk


Vincent Praag

Mijn naam is Vincent Praag en ik werk op de inkoop- en verkoopafdeling binnen E&R Classics. Na de middelbare school ben ik naar TIO Eindhoven gegaan waar ik de opleiding Commercieel Business Management heb gevolgd. Ik heb deze studie in 1 jaar afgerond in plaats van 3 jaar. Ik kon namelijk niet wachten om aan de slag te gaan tussen alle prachtige oldtimers!

Mijn eerste auto was een Alfa Romeo Mito. Deze auto heeft een langere tijd op me staan wachten, dan dat ik erin gereden heb. Het was een super fijne eerste auto, maar na 3 maanden begon het alweer te kriebelen en ging ik op zoek naar iets anders.

Mijn droomauto is toch wel een klassieke Ferrari. Ik heb een dure smaak… De power en het geluid van een Ferrari in combinatie met de looks, maakt het voor mij mijn ultieme droomauto.

Stel, je zou iemand een lift moeten geven. Wie zou dat zijn en waarom?
Ik zou Max Verstappen een lift geven, misschien kan hij me nog wat bijles autorijden geven. In 2021 werd Max voor de eerste keer wereldkampioen en op wat voor manier! In de laatste ronde haalde hij Hamilton in, prachtig (voor de Max fans)! Zelf ben ik enorm formule 1 fan, dat is dan ook voor mij de reden om voor hem te kiezen.

Wat is je leukste auto gerelateerde herinnering?
Voor mij is de meest bijzondere herinnering dat ik een Porsche 356 heb verkocht aan een hele lieve mevrouw op een Spaans eiland. Ik kwam in contact met haar via de telefoon en ze vroeg om wat meer informatie over onze uitvoerig gerestaureerde Porsche 356. Na een aantal gesprekken gaf ze aan dat ze deze klassieke Porsche toch wel heel mooi in haar garage vond staan.

Na het nodige uitzoekwerk in verband met transport naar dit Spaanse eiland was het ons gelukt. Een prachtige Porsche 356 staat nu thuis bij een prachtig persoon!

Wat maakt een werkdag bij E&R Classics zo leuk voor jou?
Iedere dag ga ik met veel plezier naar mijn werk. Persoonlijk vind ik de variatie die je iedere dag meemaakt heel erg leuk. Zo weet ik bijvoorbeeld in de ochtend nog niet wat voor oldtimers ik aangeboden krijg of welke klassieke auto vandaag verkocht wordt. Vooral het contact met klanten vind ik erg leuk, het zijn bovendien allemaal autoliefhebbers die dezelfde passie voor oldtimers delen. Daarnaast vind ik ons team een topteam. Iedereen werkt hard en met veel plezier en dat zorgt voor een goede sfeer!