19 en 20 Mei (Pinksteren) SHOWROOM GESLOTEN


Henk vd berg

Mijn naam is Henk van den Berg, allround monteur bij E&R Classics. Ik ben mijn carrière begonnen in 1977 bij de lokale dorpsgarage waar ik aan van alles gesleuteld heb. Van auto’s tot aan vrachtwagens, maar ook grasmaaiers en kettingzagen. Alles met een motor kwam aan bod.

Na deze periode heb ik een tijd bij een universele autogarage gewerkt die ook oldtimers verkocht. Daarna ben ik als zelfstandige oldtimers gaan restaureren. Ik restaureerde klassiekers van a tot z en heb gewerkt aan diverse Austin Healeys, Jaguars, Triumphs, MG’s en andere oldtimers. Ook verzorgde ik het onderhoud van klassiekers.
Na een tijd als zelfstandige te hebben gewerkt ben ik gaan werken bij een verzamelaar met een privécollectie van zo’n 250 oldtimers. Hier was ik verantwoordelijk voor het in goede conditie houden van de collectie. Ook werkte ik aan oldtimers van klanten van de verzamelaar.

Ondertussen werk ik alweer een tijd als allround monteur bij E&R Classics.  

Wat was je eerste auto en wat voor herinneringen heb je daar aan?
Mijn allereerste auto was een Datsun 240 Z uit 1974. Een fijne auto die ik gebruikte als daily driver.

Mijn droomauto is geen Jaguar E-Type of Austin Healey…
Mijn droomauto is geen Jaguar E-Type of een Austin Healey, maar een Volvo 245. Zoals ik het noem een auto voor notabelen en vrije geesten, praktisch en overal voor inzetbaar. Ik heb diverse van deze Volvo’s gereden en ze hebben me nooit in de steek gelaten.

Stel, je zou iemand een lift moeten geven. Wie zou dat zijn en waarom?
Als ik iemand een lift zou mogen geven, zou dat Neil Armstrong zijn, de eerste mens op de maan. Een man die heeft bewezen dat je met lef, moed en gezond verstand een heel eind kunt komen. Voor mij een absolute held.

Wat is je leukste auto gerelateerde herinnering?
Een herinnering die me altijd is bijgebleven en waar we het nu nog met onze kinderen over hebben is een vakantie naar Portugal. Ergens op de grens van Spanje en Portugal (in the middle of nowhere) vloog er een oliedop uit de cilinderkop van onze Volvo. Het was weekend en er was in geen velden of wegen een garage te bekennen. Toen bedacht ik me ineens dat mijn vrouw een zak aardappels had meegenomen om de eerste avond van te eten. Ik heb deze aardappels gebruikt om het gat in de cilinderkop te dichten en heb hier nog 500 km mee kunnen rijden tot we op ons vakantieadres waren. Om het verhaal compleet te maken stond er op de zak Hollandse aardappels ‘Land van herkomst: Portugal’. Hoe krijg je het verzonnen…

Wat maakt een werkdag bij E&R Classics zo leuk voor jou?
Dat er nog weleens klassiekers voorbij komen waar ik in 1977 regelmatig aan heb gesleuteld. Dan voel je je weer 16 in plaats van 61. Dat gevoel is voor mij onbetaalbaar!