19 en 20 Mei (Pinksteren) SHOWROOM GESLOTEN


Rob Adriaansen

Mijn naam is Rob Adriaansen, allround monteur bij ERclassics. Ik heb de Opleiding Motorvoertuigen gevolgd en ben na mijn opleiding als monteur aan de slag gegaan bij een allround autogarage. Na een periode als monteur te hebben gewerkt ben ik vliegtechniek gaan studeren en heb ik het onderhoud verzorgd voor Pilatus PC-7 vliegtuigen. Deze vliegtuigen worden door de Koninklijke Luchtmacht gebruikt als lestoestel. Daarna heb ik nog een tijd gewerkt aan gasturbines van commerciële vliegtuigen voor diverse luchtvaartmaatschappijen. Na auto’s en vliegtuigen vond ik dat het tijd was voor boten en heb ik jaren aan scheepsmotoren gewerkt in de pleziervaart. Dit varieerde van werk aan een kleine buitenboordmotor tot aan grote 13.0 liter motoren van superjachten.

Na mijn werk in de pleziervaart had ik voor mezelf de keuze gemaakt om in de oldtimerbranche te gaan werken. Ik heb vroeger met een vriend samen een MG MGA gerestaureerd en ben sindsdien gek op oldtimers. Het is altijd in mijn achterhoofd blijven hangen dat ik nog een keer de stap wilde maken om met oldtimers te gaan werken. Nu ik bij E&R Classics werk heb ik eindelijk van mijn passie mijn werk kunnen maken. Ik heb er geen seconde spijt van deze stap te hebben gemaakt!

Wat was je eerste auto en wat voor herinneringen heb je daar aan?
Mijn allereerste auto was een Mitsubishi Colt uit 1982. Dit was mijn dagelijkse auto waardoor ik ook meteen heb leren sleutelen aan auto’s en oldtimers. Ik ging nooit naar de garage, maar probeerde altijd zelf het onderhoud en reparaties uit te voeren. Mede hierdoor is mijn passie voor oldtimers en het sleutelen aan klassieke auto’s ontstaan.

Wat is je droomauto?
Mijn absolute droomauto is een Jaguar E-Type Series 3 V12 in British Racing Green. Naast de looks van deze British Classic Car ben ik helemaal weg van de V12. Ik vind het te gek hoe soepel deze motor loopt. Je zou haast een muntje rechtop op de motor kunnen laten staan.

Stel, je zou iemand een lift moeten geven. Wie zou dat zijn en waarom?
Als ik iemand een lift zou mogen geven dan zou dat de Nederlandse zanger Frans Bauer zijn. Niet zozeer omdat ik van zijn muziek hou, maar omdat ik het een geweldige persoonlijkheid vind. Hij is altijd vrolijk en in voor een geintje. Ik weet ook dat hij helemaal gek is van BMW. Een ritje samen met Frans Bauer in een klassieke BMW zou ik te gek vinden.

Wat is je leukste auto gerelateerde herinnering?
Mijn leukste auto gerelateerde herinnering is een rondreis door Nederland in een Subaru Mini Jumbo. De Subaru Mini Jumbo was destijds al een aparte verschijning en we trokken dan ook veel bekijks onderweg. De trouwe 2-cilinder motor heeft me een geweldige vakantie bezorgd die ik nooit meer zal vergeten.

Wat maakt een werkdag bij E&R Classics zo leuk voor jou?
Wat ik zo leuk vind aan werken bij ERclassics is de diversiteit in mijn werk. Geen enkele dag is hetzelfde en ik vind het heerlijk om te improviseren en te sleutelen net zo lang tot ik het probleem heb gevonden. Er gaat niets boven het gevoel wanneer een auto weer als een zonnetje loopt wanneer hij wordt afgeleverd bij een tevreden klant.