29 Maart (Goede vrijdag) SHOWROOM OPEN - 31 Maart & 1 April (Pasen) SHOWROOM GESLOTEN - Zondag 7 April EXTRA OPEN 10:00-14:00


1957 Alfa Romeo Giulietta Sprint Speciale

De Alfa Romeo Giulietta Sprint Speciale debuteerde in 1957 met een gestroomlijnde carrosserie en een sensationeel uiterlijk. De 1957 Alfa Romeo Giulietta Sprint Speciale wordt vaak vergeleken met de Disco Volante sportwagen en de futuristische Berlina Aerodinamica Tecnica. Alle Giulietta Sprint Speciale modellen waren uitgerust met de krachtige 1,3 liter, Veloce specificatie dubbele nokkenas motor. Deze motor had twee Weber carburateurs en leverde ca. 100 PK. Verzamelaars beschouwen de 1957 Alfa Romeo Giulietta Sprint Speciale als één van de mooiste klassieke auto's van Alfa Romeo. De Giulietta Sprint Speciale is een auto die makkelijk terug te vinden is bij een Vintage Rally, maar het is een uitzonderlijke optie voor iemand die op zoek is naar een klassieke Alfa Romeo voor in zijn collectie.

Wilt u een klassieke Alfa Romeo kopen?

De Giulietta Sprint Speciale werd geproduceerd tot 1963, want toen werd deze vervangen door de Giulia Sprint Speciale. Er wordt geschat dat er ongeveer 1.366 stuks van de Alfa Romeo Giulietta Sprint Speciale zijn geproduceerd. De enige echte verandering aan de auto op dat moment was de introductie van een nieuwe 1570 CC motor en schijfremmen. Denkt u erover na om een 1957 Alfa Romeo Giulietta Sprint Speciale te kopen? Deze Alfa Romeo is een investering die de tand des tijds zal doorstaan. Controleer het door u gevonden model altijd op originaliteit, en zorg dat deze zo origineel mogelijk is. Het is meestal ongecompliceerd en relatief gemakkelijk om aan de mechanica te werken, maar de carrosserie van deze modellen kan vrij duur zijn. Iedere auto zou gecontroleerd moeten worden op roest. Een gekwalificeerde Alfa Romeo monteur of een klassieke auto specialist kan u hierbij helpen. Voor meer tips voor de 1957 Alfa Romeo Giulietta Sprint Speciale kunt u contact opnemen met ER Classics. Het team van ER Classics kan u helpen bij het vinden van de Giulietta Sprint Speciale waar u altijd al van heeft gedroomd. Ze kunnen u helpen bij het vinden van zowel restauratieprojecten als exemplaren in topstaat.

Alfa Romeo Oldtimers te koop