27 April (Koningsdag) SHOWROOM GESLOTEN - 1 Mei (Dag van de arbeid) SHOWROOM OPEN - Zondag 5 Mei EXTRA OPEN (10:00-14:00)
Naar voorraad Oldtimer verkopen

Porsche 912E

Porsche 912E

Modeljaar 1976 introduceerde Porsche de 912E (interne fabrieks aanduiding 923) in Noord-Amerika, welke de "G-Series" carrosserie deelde met die van de 911S.
Het Prototyp Museum in Hamburg, in Duitsland, heeft een 912E pre-serie voertuig, gebouwd met behulp van een 911 en 4-cilinder VW-Porsche 90PK 2.0L Type 4 vergelijkbaar met de late 2.0L 914/4. Eenmaal in productie, werd de 912E aangedreven door een 86 pk sterke 2.0L Volkswagen luchtgekoelde motor, verfijnd met een Bosch L-Jetronic injectiesysteem.

De 912E bezette de entry-level positie door de stopzetting van de 914, terwijl de nieuwe 924 in de productie werd afgerond. Tijdens de productie run van mei 1975 - juli 1976, vervaardigde Porsche bijna 2.100 stuks van de 912E, gericht op de Amerikaanse markt.

Porsche 912E klassieker kopen bij E&R Classics

Het vinden van een Porsche die goed bij u past is prioriteit nummer één. De zoektocht naar uw droomauto begint vaak online. ERClasics heeft er daarom alles aan gedaan om u een zo compleet mogelijk beeld te geven van de auto’s. zo is iedere auto op onze website voorzien van een fotoreportage, 360 graden beelden, en een video. Daarnaast is er van elke auto ook achtergrond informatie te vinden. Bekijkt u de auto toch liever fysiek? Dan kunt u een bezoek brengen aan onze showroom in Waalwijk, Nederland. Kijk op onze site voor de openingstijden.

Porsche 912E klassieker kopen

Hoge kwaliteit Porsche 912E oldtimers bij E&R Classics

Alle oldtimers die aangeboden worden door ons, waaronder dus de Porsche 912, worden nagekeken op een lijst met 125 punten. Deze beoordeling wordt uitgevoerd door één van onze eigen monteurs. Het leveren van oldtimers die verkeren in perfecte conditie is voor ERClassics van groot belang. De oldtimers die door ons worden aangeboden zijn daarom van hoge kwaliteit. Wilt u meer informatie over onderhoud aan een oldtimer of vraagt u zich af waar monteurs in oldtimerwerkplaatsen zich mee bezig houden klik dan hier.

Inruilen of verkopen van uw Porsche 912E oldtimer

Bij ER Classics kunt u uiteraard terecht voor het kopen van een Porsche 912, maar wij bieden ook de optie aan om uw huidige oldtimer te verkopen of om deze in te ruilen. Wilt u meer informatie over het verkopen of inruilen van uw oldtimer, dan kunt u contact opnemen met één van onze oldtimer experts. U kunt uiteraard ook langskomen in onze showroom om de mogelijkheden te bespreken.

Porsche 912E verkopen of inruilen?

Onderhoud aan een oldtimer

Uiteraard heeft iedere auto onderhoud nodig, en het kan soms ook voorkomen dat er iets gerepareerd moet worden. Voor een oldtimer is dat niet anders. Omdat u uw oldtimer graag in topconditie houdt, is een goede garage belangrijk. Elke garage kan u voorzien van onderhoud, maar soms heeft u net dat extra stukje specialisme nodig, dan kunt u er voor kiezen om uw oldtimer naar een oldtimerwerkplaats te brengen waar ze zich richten op 1 merk of type oldtimer. De monteurs werken dan vaak met dezelfde klassiekers en hebben zich op die manier gespecialiseerd in onderhoud of reparaties aan die specifieke oldtimers.

ER Classics heeft de juiste klassieke Porsche 912E voor u!

Klik hier voor onze voorraad

Wat zijn de voordelen om bij ER Classics een Porsche 912E klassieker te kopen?

- Groot assortiment Porsche klassiekers te koop

- Alle oldtimers zijn door onze eigen werkplaats grondig gecontroleerd

- Eigen werkplaats met 20 monteurs

- Registratie en keuringen

- Wereldwijd transport tot aan de deur

- Hoogwaardige kwaliteit en service

- Inruilmogelijkheden

- Klanten beoordelen ons met een 8,9

Europa’s nummer 1 online classic car dealer

Wanneer u opzoek bent naar een een prachtige nieuwe Porsche 912E dan wordt u bijgestaan door één van onze eigen oldtimer experts. ERclassics is al sinds 2008 gespecialiseerd in de in- en verkoop van oldtimers en mag zich met recht Europa’s nummer 1 online classic car dealer noemen.