27 April (Koningsdag) SHOWROOM GESLOTEN
Naar voorraad Oldtimer verkopen

Porsche 356

De Porsche 356 klassieker

De Porsche 356 was de eerste productie auto van het bedrijf. Het was een lichte en wendbare 2-deurs sportwagen met achter-wiel-aandrijving, beschikbaar in hardtop coupe en open configuraties. Design innovaties werden het eerste jaar voortgezet om bij te dragen aan het motorsport succes en de populariteit. De productie begon in 1948 in Gmünd, Oostenrijk, waar ongeveer vijftig auto's werden gebouwd. In 1950 werd de fabriek verplaatst naar Zuffenhausen, Duitsland. De algemene productie van de 356 heeft geduurd tot april 1965, die toen werd vervangen door de 911.

Voorafgaand aan de Tweede Wereldoorlog bouwde Porsche drie Type 64 auto's voor een 1939 Berlijn naar Rome race die later werd geannuleerd. In 1948 werd de mid-engine buizenchassis 356 prototype genaamd "No 1" voltooid. Dit leidde tot enige discussie over de "eerste" Porsche auto, maar de 356 werd het eerste model van Porsche.

De 356 werd ontworpen door Ferdinand "Ferry" Porsche. Net als de Volkswagen Kever, was de 356 een vier-cilinder, luchtgekoelde, achterwiel-aangedreven auto. Hoewel de body van de 356 een origineel ontwerp was van Porsche werknemer Erwin Komenda, werd de mechaniek (met inbegrip van motor, ophanging en chassis) afgeleid van de Volkswagen. De eerste 356 mocht de weg op in Oostenrijk op 8 juni 1948, en maakte gebruik van veel Volkswagen onderdelen. Kort daarop werd de 356 herontworpen en verfijnd om de prestaties te verbeteren. Eind jaren '50 werden steeds minder onderdelen gedeeld tussen Volkswagen en Porsche. De vroege 356 body werd geproduceerd in Gmünd en waren handgemaakt van aluminium. Later in 1950 werd de productie verplaatst naar Zuffenhausen, Duitsland, waar de body van staal werd gemaakt.

De eerste 356 Porsche's werden veelal verkocht in Oostenrijk en Duitsland. Het duurde twee jaar vanaf de eerste prototype in 1948, dat de eerste 50 auto's werden vervaardigd. Begin jaren vijftig had de 356 bekendheid opgedaan onder de liefhebbers aan beide kanten van de Atlantische Oceaan voor de aerodynamica, handling, en een uitstekende bouwkwaliteit. Het was gebruikelijk voor eigenaren om met de auto te racen maar ook mee te rijden op straat. Het succes van de race-en straatauto zorgde voor meer dan 10.000 bestellingen in 1964. Tegen de tijd dat de 356 productie eindigde in 1965 waren er ongeveer 76.000 geproduceerd.

Porsche 356 klassieker kopen bij E&R Classics

Het vinden van een Porsche die goed bij u past is prioriteit nummer één. De zoektocht naar uw droomauto begint vaak online. ERClassics heeft er alles aan gedaan om u beeld te kunnen geven van de auto’s, zo is iedere auto op onze eigen site voorzien van een fotorapportage, 360 graden beelden , een video en er is achtergrond informatie over de auto te vinden. Bekijkt u de auto toch liever fysiek? Dan kunt u een bezoek brengen aan onze showroom in Waalwijk, Nederland. Kijk op onze site voor de openingstijden.

Porsche 356 klassieker kopen

Hoge kwaliteit Porsche 356 oldtimers bij E&R Classics

Alle oldtimers die aangeboden worden door ons, waaronder dus de Porsche 356, worden nagekeken op een lijst met 125 punten. Deze beoordeling wordt uitgevoerd door één van onze eigen monteurs. Het leveren van oldtimers die verkeren in perfecte conditie is voor ERClassics van groot belang. De oldtimers die door ons worden aangeboden zijn daarom van hoge kwaliteit. Wilt u meer informatie over onderhoud aan een oldtimer of vraagt u zich af waar monteurs in oldtimerwerkplaatsen zich mee bezig houden klik dan hier.

Inruilen of verkopen van uw Porsche 356 oldtimer

Bij ER Classics kunt u uiteraard terecht voor het kopen van een Porsche 356, maar wij bieden ook de optie aan om uw huidige oldtimer te verkopen of om deze in te ruilen. Wilt u meer informatie over het verkopen of inruilen van uw oldtimer, dan kunt u contact opnemen met één van onze oldtimer experts. U kunt uiteraard ook langskomen in onze showroom om de mogelijkheden te bespreken.

Porsche 356 verkopen of inruilen?

Onderhoud aan een oldtimer

Uiteraard heeft iedere auto onderhoud nodig, en het kan soms ook voorkomen dat er iets gerepareerd moet worden. Voor een oldtimer is dat niet anders. Omdat u uw oldtimer graag in topconditie houdt, is een goede garage belangrijk. Elke garage kan u voorzien van onderhoud, maar soms heeft u net dat extra stukje specialisme nodig, dan kunt u er voor kiezen om uw oldtimer naar een oldtimerwerkplaats te brengen waar ze zich richten op 1 merk of type oldtimer. De monteurs werken dan vaak met dezelfde klassiekers en hebben zich op die manier gespecialiseerd in onderhoud of reparaties aan die specifieke oldtimers.

ER Classics heeft de juiste klassieke Porsche 356 voor u!

Klik hier voor onze voorraad

Wat zijn de voordelen om bij ER Classics een Porsche 356 klassieker te kopen?

- Groot assortiment Porsche klassiekers te koop

- Alle oldtimers zijn door onze eigen werkplaats grondig gecontroleerd

- Eigen werkplaats met 20 monteurs

- Registratie en keuringen

- Wereldwijd transport tot aan de deur

- Hoogwaardige kwaliteit en service

- Inruilmogelijkheden

- Klanten beoordelen ons met een 8,9

Europa’s nummer 1 online classic car dealer

Wanneer u opzoek bent naar een een prachtige nieuwe Porsche 356 dan wordt u bijgestaan door één van onze eigen oldtimer experts. ERclassics is al sinds 2008 gespecialiseerd in de in- en