Zondag 3 Maart CARS & COFFEE en SHOWROOM EXTRA OPEN van 10:00 tot 14:00
Naar voorraad Oldtimer verkopen

Porsche 911 (1978 - 1983)

Vanaf 1978 was de nieuwe 3.0L 911SC (2994 cc) het basis-911 model. De "SC" aanwijzing werd voor het eerst sinds de 356SC opnieuw ingevoerd door Porsche. Er werden geen Carrera versies geproduceerd en de 930 Turbo bleef het top of the range model. De ingenieurs van Porsche vonden dat het gewicht van de extra luxe, veiligheid en emissie apparatuur op deze auto's de prestaties tegenhielden, in vergelijking met de eerdere, lichtere auto's met hetzelfde vermogen. In niet-Amerikaanse auto's werd het vermogen verhoogd tot 188pk, en later zelfs tot 204pk. Echter, auto's verkocht op de Amerikaanse markt hielden hun (lagere-compressie) 180pk motoren.

In 1980 kwam Porsche met een speciale editie Weissach versie van de 911SC, genaamd naar de stad in Duitsland waar Porsche's onderzoekscentrum is gevestigd. Aangewezen als de M439, werd deze aangeboden in twee kleuren, met de turbo whale tail en front chin spoiler, bijpassende body kleur Fuchs lichtmetalen wielen en andere gebruiksvriendelijke functies als standaard. In 1982 werd een Ferry Porsche Edition gemaakt.

In 1981 werd een Cabriolet concept car getoond op de Frankfurt Motor Show. De eerste 911 Cabriolet debuteerde eind 1982, als een 1983 model. Dit was de eerste Porsche cabriolet sinds de 356 in het midden van de jaren '60. Met 4.214 stuks verkocht in het eerste jaar werd deze beschouwd als een zeer succesvolle auto, ondanks de premium prijs ten opzichte van de open-top targa. Sindsdien werden Cabriolet versies van de 911 aangeboden. In 1979 had Porsche plannen om de 911 te vervangen door hun nieuwe 928. Echter, de verkoop van de 911 bleef zo sterk, dat Porsche besloot om nieuw leven in te blazen in de 911 edities. De Porsche 911SC werd in totaal 58.914 keer verkocht.

Porsche 911 klassieker kopen bij E&R Classics

Het vinden van een Porsche die goed bij u past is prioriteit nummer één. De zoektocht naar uw droomauto begint vaak online. ERClasics heeft er daarom alles aan gedaan om u een zo compleet mogelijk beeld te geven van de auto’s. zo is iedere auto op onze website voorzien van een fotoreportage, 360 graden beelden, en een video. Daarnaast is er van elke auto ook achtergrond informatie te vinden. Bekijkt u de auto toch liever fysiek? Dan kunt u een bezoek brengen aan onze showroom in Waalwijk, Nederland. Kijk op onze site voor de openingstijden.

Porsche 911 klassieker kopen

Hoge kwaliteit Porsche 911 oldtimers bij E&R Classics

Alle oldtimers die aangeboden worden door ons, waaronder dus de Porsche 911, worden nagekeken op een lijst met 125 punten. Deze beoordeling wordt uitgevoerd door één van onze eigen monteurs. Het leveren van oldtimers die verkeren in perfecte conditie is voor ERClassics van groot belang. De oldtimers die door ons worden aangeboden zijn daarom van hoge kwaliteit. Wilt u meer informatie over onderhoud aan een oldtimer of vraagt u zich af waar monteurs in oldtimerwerkplaatsen zich mee bezig houden klik dan hier.                  

Inruilen of verkopen van uw Porsche 911 oldtimer

Bij ER Classics kunt u uiteraard terecht voor het kopen van een Porsche 911, maar wij bieden ook de optie aan om uw huidige oldtimer te verkopen of om deze in te ruilen. Wilt u meer informatie over het verkopen of inruilen van uw oldtimer, dan kunt u contact opnemen met één van onze oldtimer experts. U kunt uiteraard ook langskomen in onze showroom om de mogelijkheden te bespreken.

Porsche 911 verkopen of inruilen?

Onderhoud aan een oldtimer

Uiteraard heeft iedere auto onderhoud nodig, en het kan soms ook voorkomen dat er iets gerepareerd moet worden. Voor een oldtimer is dat niet anders. Omdat u uw oldtimer graag in topconditie houdt, is een goede garage belangrijk. Elke garage kan u voorzien van onderhoud, maar soms heeft u net dat extra stukje specialisme nodig, dan kunt u er voor kiezen om uw oldtimer naar een oldtimerwerkplaats te brengen waar ze zich richten op 1 merk of type oldtimer. De monteurs werken dan vaak met dezelfde klassiekers en hebben zich op die manier gespecialiseerd in onderhoud of reparaties aan die specifieke oldtimers.

ER Classics heeft de juiste klassieke Porsche 911 voor u!

Klik hier voor onze voorraad

Wat zijn de voordelen om bij ER Classics een Porsche 911 klassieker te kopen?

- Groot assortiment Porsche klassiekers te koop
- Alle oldtimers zijn door onze eigen werkplaats grondig gecontroleerd
- Eigen werkplaats met 20 monteurs
- Registratie en keuringen
- Wereldwijd transport tot aan de deur
- Hoogwaardige kwaliteit en service
- Inruilmogelijkheden
- Klanten beoordelen ons met een 8,9

Europa’s nummer 1 online classic car dealer

Wanneer u opzoek bent naar een een prachtige nieuwe Porsche 911 dan wordt u bijgestaan door één van onze eigen oldtimer experts. ERclassics is al sinds 2008 gespecialiseerd in de in- en verkoop van oldtimers en mag zich met recht Europa’s nummer 1 online classic car dealer noemen.