30 Mei (Sacramentsdag) SHOWROOM OPEN - Zondag 2 Juni CARS & COFFEE en SHOWROOM EXTRA OPEN (10:00-14:00)
Naar voorraad Oldtimer verkopen

Porsche 911 (1964 - 1968)

Vroegere versies van de 911 hadden een 130 pk flatscreen-6 motor (luchtgekoeld en aan de achterzijde gemonteerd) 1991cc unit (in plaats van de 356 4-cilinder 1600cc unit). De auto had 4 zitplaatsen, hoewel de achterbank zeer klein was. Er kwam een upgrade naar een handgeschakelde vijf-versnellingsbak "Type 901" transmissie. De styling werd bijna volledig gedaan door Ferdinand "Butzi" Porsche, zoon van Ferdinand 'Ferry' Porsche. Erwin Komenda was ook betrokken bij het ontwerp.

Productie van de 356 bereikte het einde in 1965, maar er was nog steeds een markt voor een 4-cilinder auto, met name in de Verenigde Staten. De Porsche 912 (geïntroduceerd in hetzelfde jaar) diende als vervanging. Het kreeg de 356 4-cilinder, 1600cc, 90pk motor, maar had de 911 carrosserie. In 1966 introduceerde Porsche de meer krachtige 911S, de motor werd opgewaardeerd tot 160PS. Lichtmetalen velgen van Fuchs, in een opvallend 5-blad ontwerp werden, voor het eerst aangeboden.

De Targa-versie werd in 1967 geïntroduceerd met een RVS beklede roll bar. De naam "Targa" (betekenend "schild" in het Italiaans) kwam van de Targa Florio sportwagen wegwedstrijd in Sicilië Italië, waar Porsche opmerkelijk succes had, met 7 overwinningen sinds 1956, en later nog 4 tot 1973. De Targa werd uitgerust met een afneembaar dakpaneel en een verwijderbaar plastic raam achter. De (110PS) 911T werd ook gelanceerd in 1967 en verving de 912. Datzelfde jaar werd het 130PS model omgedoopt tot de 911L. Een ander model dat jaar, de 911R (waarvan slechts 20 stuks werden gemaakt), was een lichtgewicht raceversie met dunne aluminium deuren, een magnesium carter, twin-spark cilinderkoppen, en een vermogen van 210 pk.

Porsche 911 klassieker kopen bij E&R Classics

Het vinden van een Porsche die goed bij u past is prioriteit nummer één. De zoektocht naar uw droomauto begint vaak online. ERClassics heeft er alles aan gedaan om u beeld te kunnen geven van de auto’s, zo is iedere auto op onze eigen site voorzien van een fotorapportage, 360 graden beelden , een video en er is achtergrond informatie over de auto te vinden. Bekijkt u de auto toch liever fysiek? Dan kunt u een bezoek brengen aan onze showroom in Waalwijk, Nederland. Kijk op onze site voor de openingstijden.

Porsche 911 klassieker kopen

Hoge kwaliteit Porsche 911 oldtimers bij E&R Classics

Alle oldtimers die aangeboden worden door ons, waaronder dus de Porsche 911, worden nagekeken op een lijst met 125 punten. Deze beoordeling wordt uitgevoerd door één van onze eigen monteurs. Het leveren van oldtimers die verkeren in perfecte conditie is voor ERClassics van groot belang. De oldtimers die door ons worden aangeboden zijn daarom van hoge kwaliteit. Wilt u meer informatie over onderhoud aan een oldtimer of vraagt u zich af waar monteurs in oldtimerwerkplaatsen zich mee bezig houden klik dan hier.                  

Inruilen of verkopen van uw Porsche 911 oldtimer

Bij ER Classics kunt u uiteraard terecht voor het kopen van een Porsche 911, maar wij bieden ook de optie aan om uw huidige oldtimer te verkopen of om deze in te ruilen. Wilt u meer informatie over het verkopen of inruilen van uw oldtimer, dan kunt u contact opnemen met één van onze oldtimer experts. U kunt uiteraard ook langskomen in onze showroom om de mogelijkheden te bespreken.

Porsche 911 verkopen of inruilen?

Onderhoud aan een oldtimer

Uiteraard heeft iedere auto onderhoud nodig, en het kan soms ook voorkomen dat er iets gerepareerd moet worden. Voor een oldtimer is dat niet anders. Omdat u uw oldtimer graag in topconditie houdt, is een goede garage belangrijk. Elke garage kan u voorzien van onderhoud, maar soms heeft u net dat extra stukje specialisme nodig, dan kunt u er voor kiezen om uw oldtimer naar een oldtimerwerkplaats te brengen waar ze zich richten op 1 merk of type oldtimer. De monteurs werken dan vaak met dezelfde klassiekers en hebben zich op die manier gespecialiseerd in onderhoud of reparaties aan die specifieke oldtimers.

ER Classics heeft de juiste klassieke Porsche 911  voor u!

Klik hier voor onze voorraad

Wat zijn de voordelen om bij ER Classics een Porsche 911  klassieker te kopen?

- Groot assortiment Porsche klassiekers te koop
- Alle oldtimers zijn door onze eigen werkplaats grondig gecontroleerd
- Eigen werkplaats met 20 monteurs
- Registratie en keuringen
- Wereldwijd transport tot aan de deur
- Hoogwaardige kwaliteit en service
- Inruimogelijkheden
- Klanten beoordelen ons met een 8,9

Europa’s nummer 1 online classic car dealer

Wanneer u opzoek bent naar een een prachtige nieuwe Porsche 911 dan wordt u bijgestaan door één van onze eigen oldtimer experts. ERclassics is al sinds 2008 gespecialiseerd in de in- en verkoop van oldtimers en mag zich met recht Europa’s nummer 1 online classic car dealer noemen.