30 Mei (Sacramentsdag) SHOWROOM OPEN - Zondag 2 Juni CARS & COFFEE en SHOWROOM EXTRA OPEN (10:00-14:00)
Naar voorraad Oldtimer verkopen

Porsche 911 (1969 - 1973)

In 1969 introduceerde Porsche de B-serie: met een toegenomen wielbasis (van 2211 tot 2268 millimeter) voor alle 911 en 912 modellen. De totale lengte van de auto bleef onveranderd. De 911S en een nieuw middenklasse model, de 911E, kregen brandstof injectie. In 1970 werden de motoren van alle 911s opgevoerd tot 2195cc en power outputs werden opgewaardeerd. De productie van de 912 werd stopgezet na de introductie van de Porsche 911T, welke een instapmodel was.

Modeljaren 1972 en 1973 bestond uit de instap 911T, de midrange 911E en de 911S. Alle 3 de modellen zijn uitgerust met een nieuwe 2341cc motor. In 1972 werd er hard aan gewerkt om de bestuurbaarheid van de 911 te verbeteren. Vanwege de ongebruikelijke plaatsing van de motor, waren de vroegere 911's gevoelig om te gaan slippen. In een poging om dit te verhelpen, verplaatste Porsche de olietank van achter het rechter achterwiel aan de voorkant. Dit verbeterde de gewichtsverdeling en dus de bestuurbaarheid.

911S modellen kregen ook een bescheiden spoiler onder de voorbumper om stabiliteit bij hoge snelheden te verbeteren. 911ST modellen werden in beperkte aantallen gemaakt om mee te racen. De auto's waren verkrijgbaar met een 2466cc of 2492cc motor. Het gewicht daalde tot 960 kg. De 911S 'had succes bij de Daytona 6 Hours, de Sebring 12 Hours, de 1000km Nürburgring en de Targa Florio. De 911E en 911S gebruikte mechanische brandstofinjectie. De 911T had een carburateur, behalve in de VS, waar het ook gebruik maakte van een MFI. Januari 1973, US 911T modellen stapte over naar een nieuwe K-Jetronic Continu Fuel Injection-systeem van Bosch.

Porsche 911 klassieker kopen bij E&R Classics

Het vinden van een Porsche die goed bij u past is prioriteit nummer één. De zoektocht naar uw droomauto begint vaak online. ERClassics heeft er alles aan gedaan om u beeld te kunnen geven van de auto’s, zo is iedere auto op onze eigen site voorzien van een fotorapportage, 360 graden beelden , een video en er is achtergrond informatie over de auto te vinden. Bekijkt u de auto toch liever fysiek? Dan kunt u een bezoek brengen aan onze showroom in Waalwijk, Nederland. Kijk op onze site voor de openingstijden.

Porsche 911 klassieker kopen

Hoge kwaliteit Porsche 911 oldtimers bij E&R Classics

Alle oldtimers die aangeboden worden door ons, waaronder dus de Porsche 911, worden nagekeken op een lijst met 125 punten. Deze beoordeling wordt uitgevoerd door één van onze eigen monteurs. Het leveren van oldtimers die verkeren in perfecte conditie is voor ERClassics van groot belang. De oldtimers die door ons worden aangeboden zijn daarom van hoge kwaliteit. Wilt u meer informatie over onderhoud aan een oldtimer of vraagt u zich af waar monteurs in oldtimerwerkplaatsen zich mee bezig houden klik dan hier.                  

Inruilen of verkopen van uw Porsche 911 oldtimer

Bij ER Classics kunt u uiteraard terecht voor het kopen van een Porsche 911, maar wij bieden ook de optie aan om uw huidige oldtimer te verkopen of om deze in te ruilen. Wilt u meer informatie over het verkopen of inruilen van uw oldtimer, dan kunt u contact opnemen met één van onze oldtimer experts. U kunt uiteraard ook langskomen in onze showroom om de mogelijkheden te bespreken.

Porsche 911 verkopen of inruilen?

Onderhoud aan een oldtimer

Uiteraard heeft iedere auto onderhoud nodig, en het kan soms ook voorkomen dat er iets gerepareerd moet worden. Voor een oldtimer is dat niet anders. Omdat u uw oldtimer graag in topconditie houdt, is een goede garage belangrijk. Elke garage kan u voorzien van onderhoud, maar soms heeft u net dat extra stukje specialisme nodig, dan kunt u er voor kiezen om uw oldtimer naar een oldtimerwerkplaats te brengen waar ze zich richten op 1 merk of type oldtimer. De monteurs werken dan vaak met dezelfde klassiekers en hebben zich op die manier gespecialiseerd in onderhoud of reparaties aan die specifieke oldtimers.

ER Classics heeft de juiste klassieke Porsche 911  voor u!

Klik hier voor onze voorraad

Wat zijn de voordelen om bij ER Classics een Porsche 911  klassieker te kopen?

- Groot assortiment Porsche klassiekers te koop
- Alle oldtimers zijn door onze eigen werkplaats grondig gecontroleerd
- Eigen werkplaats met 20 monteurs
- Registratie en keuringen
- Wereldwijd transport tot aan de deur
- Hoogwaardige kwaliteit en service
- Inruilmogelijkheden
- Klanten beoordelen ons met een 8,9

Europa’s nummer 1 online classic car dealer

Wanneer u opzoek bent naar een een prachtige nieuwe Porsche 911 dan wordt u bijgestaan door één van onze eigen oldtimer experts. ERclassics is al sinds 2008 gespecialiseerd in de in- en verkoop van oldtimers en mag zich met recht Europa’s nummer 1 online classic car dealer noemen.