Koop veilig online | Levering tot aan de voordeur | Inruil mogelijk
Naar voorraad Oldtimer verkopen

Jaguar XK150

De Jaguar XK150 is een sportwagen geproduceerd door Jaguar tussen 1957 en 1961, als opvolger van de XK140. In eerste instantie beschikbaar als Fixed Head Coupe en later in 1958 ook als Drophead Coupe (XK150 Open Two-Seat roadster). De coupes werden uitgerust met minimale achterbank.

Ondanks de gelijkenissen met de XK120 en XK140, werd de XK150 radicaal veranderd. Een 1-stuk voorruit verving het split screen. De verbrede motorkap opende tot in de vleugels, en op de Roadster werd de voorruit 4 inches naar achteren geplaatst om de motorkap langer te maken. De auto was verkrijgbaar in de kleuren Rood, Parel grijs, Wit, Indigo Blauw, Claret, Cotswold Blauw, Zwart, Grijs Mist, Sherwood Groen, Carmen Rood, British Racing Green, Cornish Grijs en Imperial Maroon. Het XK140 notenhouten dashboard werd vervangen door een lederen dashboard. Aan het begin van de Drophead Coupes had het aluminium centrum dashboard een gegraveerd X-patroon, dat leek op de vroegere 3.8 E-type. Dunnere deuren gaf meer binnenruimte. De vering en het chassis waren vergelijkbaar met die van de XK140. De standaard motor was de 3.4 liter DOHC Jaguar, maar de meeste auto's werden uitgerust met de SE-motor, met gewijzigde cilinderkop (B-type) en grotere uitlaatkleppen. Twin 1,75-inch SU HD6 carburateurs werden geïnstalleerd. Hoewel de eerste XK150s langzamer waren dan hun voorgangers, werd voorjaar 1958 het tekort gecorrigeerd met een 3.4-liter "S"-motor. In 1960 werd de 3.4 liter motor uitgeboord tot 3,8 liter. Een 3.8 liter 150S ging boven de 135 mph en van 0 naar 60 mph in ongeveer 7 seconden. Voor het eerst verschenen Four-wheel Dunlop 12 schijfremmen, al was het in theorie ook mogelijk om een auto met trommelremmen bestellen. De productie van de XK150 eindigde in oktober 1960. In totaal werden er 2265 Roadsters, 4445 FHC's en 2672 DHC's geproduceerd.

Een 250bhp 3.4 liter XK150S FHC werd in 1959 getest door The Motor. Het had een topsnelheid van 132 mph en kon van 0 naar 60 mph versnellen in 7,8 seconden. Een brandstofverbruik van 22,0 mijl per imperial gallon werd geregistreerd. In die tijd was het de snelste gesloten auto dat het tijdschrift had onderworpen aan een volledige test op de weg.

Jaguar XK150 oldtimer kopen

Het vinden van een Jaguar XK150 die goed bij u past is prioriteit nummer één. De zoektocht naar uw droomauto begint vaak online. ERClassics heeft er alles aan gedaan om u beeld te kunnen geven van de auto’s, zo is iedere auto op onze eigen site voorzien van een fotorapportage, 360 graden beelden , een video en er is achtergrond informatie over de auto te vinden. Bekijkt u de auto toch liever fysiek? Dan kunt u een bezoek brengen aan onze showroom in Waalwijk, Nederland. Kijk op onze site voor de openingstijden.

Klassieke XK150 kopen

Hoge kwaliteit Jaguar XK150 oldtimers bij E&R Classics

Alle oldtimers die aangeboden worden door ons, waaronder dus de Jaguar XK150, worden nagekeken op een lijst met 125 punten. Deze beoordeling wordt uitgevoerd door één van onze eigen monteurs. Het leveren van oldtimers die verkeren in perfecte conditie is voor ERClassics van groot belang. De oldtimers die door ons worden aangeboden zijn daarom van hoge kwaliteit. Wilt u meer informatie over onderhoud aan een oldtimer of vraagt u zich af waar monteurs in oldtimerwerkplaatsen zich mee bezig houden klik dan hier.

Inruilen of verkopen van uw Jaguar XK150 oldtimer

Bij ER Classics kunt u uiteraard terecht voor het kopen van een Jaguar, maar wij bieden ook de optie aan om uw huidige oldtimer te verkopen of om deze in te ruilen. Wilt u meer informatie over het verkopen of inruilen van uw oldtimer, dan kunt u contact opnemen met één van onze oldtimer experts. U kunt uiteraard ook langskomen in onze showroom om de mogelijkheden te bespreken.

Klassieke Jaguar XK150 verkopen of inruilen?

Onderhoud aan een oldtimer

Uiteraard heeft iedere auto onderhoud nodig, en het kan soms ook voorkomen dat er iets gerepareerd moet worden. Voor een oldtimer is dat niet anders. Omdat u uw oldtimer graag in topconditie houdt, is een goede garage belangrijk. Elke garage kan u voorzien van onderhoud, maar soms heeft u net dat extra stukje specialisme nodig, dan kunt u er voor kiezen om uw oldtimer naar een oldtimerwerkplaats te brengen waar ze zich richten op 1 merk of type oldtimer. De monteurs werken dan vaak met dezelfde klassiekers en hebben zich op die manier gespecialiseerd in onderhoud of reparaties aan die specifieke oldtimer.


Jaguar XK150

ER Classics heeft de juiste klassieke Jaguar XK150  voor u!

Klik hier voor onze voorraad

Wat zijn de voordelen om bij ER Classics een Jaguar XK150 klassieker te kopen?

- Groot assortiment Jaguar klassiekers te koop
- Alle oldtimers zijn door onze eigen werkplaats grondig gecontroleerd
- Eigen werkplaats met 20 monteurs
- Registratie en keuringen
- Wereldwijd transport tot aan de deur
- Hoogwaardige kwaliteit en service
- Inruilmogelijkheden
- Klanten beoordelen ons met een 8,9

Europa’s nummer 1 online classic car dealer

Wanneer u opzoek bent naar een  prachtige nieuwe Jaguar XK150 dan wordt u bijgestaan door één van onze eigen oldtimer experts. ERclassics is al sinds 2008 gespecialiseerd in de in- en verkoop van oldtimers en mag zich met recht Europa’s nummer 1 online classic car dealer noemen.