27 April (Koningsdag) SHOWROOM GESLOTEN
Naar voorraad Oldtimer verkopen

Jaguar XK140

De Jaguar XK140 is een sportwagen geproduceerd door Jaguar tussen 1954-1957. Het was de opvolger van de XK120. Upgrades waren o.a. meer interieurruimte, betere remmen, grotere veerwegen en telescopische schokdempers. De XK140 werd eind 1954 geïntroduceerd en verkocht als 1955 model. Enkele uiterlijke wijzigingen waren voor- en achterbumpers met overriders, en knipperende richtingaanwijzers boven de voorbumper. Het rooster bleef dezelfde grootte, maar werd eendelig en met minder en bredere verticale balken. De Jaguar badge kwam op de grille. Een chromen sierstrip liep langs het midden van de motorkap en het kofferdeksel. Een embleem op de kofferklep bevatte de woorden "Winnaar Le Mans 1951-3". De auto was comfortabeler voor lange bestuurders door het verplaatsen van de motor, firewall en dash waardoor de beenruimte toenam met 3 centimeter. Twee 6-volt accu's, een in elke voorvleugel werden gemonteerd op de FHC, maar Drop Heads en de Open Two Seater had een 12-volt batterij, in de voorvleugel aan de passagierszijde geïnstalleerd. De XK140 werd aangedreven door de Jaguar XK-motor met de SE-wijzigingen van de XK120. De C-type cilinderkop, overgebracht uit de XK120 catalogus (210 pk bij 5750 tpm bruto) was optioneel. In 1956 was de XK140 de eerste Jaguarsportwagen aangeboden met automatische transmissie. Net als bij de XK120, waren spaakwielen en dubbele uitlaten optioneel. De meeste XK140s in de Verenigde Staten hadden spaakwielen.

De Roadster (Open Two Seater in Amerika) had een lichte canvas top die uit het zicht achter de stoelen opgevouwen kon worden. Het interieur en dashboard waren van leer. Net als de XK120 Roadster, had de XK140 had een afneembaar canvas en plastic side curtains op lichtmetalen barchetta type deuren. De hoek van de voorkant van de deuren veranderde van 45 naar 90 graden. De Drophead Coupe had een zwaardere canvas top opgeborgen achter de stoelen, vaste voorruit geheel met het chassis, wind-up zijruiten, en een kleine achterbank. Het had ook walnut-gefineerd dashboard en deur strips. De Fixed Head Coupe had dezelfde interieurbekleding en achterbank als de DHC. Het prototype Fixed Head Coupe behield het XK120 Fixed Head dak-profiel, met de voorste vleugels en deuren hetzelfde als de Drophead. Eenmaal in productie, werd het dak verlengd en het scherm verder naar voren geplaatst, er kwamen kortere spatborden en langere deuren, waardoor meer beenruimte werd gecreëerd.

Realistisch gezien kon een stock XK-140 SE een topsnelheid van 120-125 mph bereiken. Road & Track's XK-140 MC test in juni 1955 noteerde een beste 2-way gemiddelde van 120,3 mph. Beste 1-way run was 121,1 mph. Sports Cars Illustrated's test van hetzelfde model in augustus 1957 had een snelste 2-way gemiddelde van 121 mph. Hun beste 1-way run was 124 mph. Acceleratietijden van 0 naar 60 mph waren 8,4 seconden en 9,1 seconden. Alleen de R&T test probeerde van 0 naar 100 mph, die 26,5 seconden duurde.

Jaguar XK140 oldtimer kopen  

Het vinden van een Jaguar XK140 die goed bij u past is prioriteit nummer één. De zoektocht naar uw droomauto begint vaak online. ERClassics heeft er alles aan gedaan om u beeld te kunnen geven van de auto’s, zo is iedere auto op onze eigen site voorzien van een fotorapportage, 360 graden beelden , een video en er is achtergrond informatie over de auto te vinden. Bekijkt u de auto toch liever fysiek? Dan kunt u een bezoek brengen aan onze showroom in Waalwijk, Nederland. Kijk op onze site voor de openingstijden.

Klassieke XK140 kopen

Hoge kwaliteit Jaguar XK140 oldtimers bij E&R Classics

Alle oldtimers die aangeboden worden door ons, waaronder dus de Jaguar XK140, worden nagekeken op een lijst met 125 punten. Deze beoordeling wordt uitgevoerd door één van onze eigen monteurs. Het leveren van oldtimers die verkeren in perfecte conditie is voor ERClassics van groot belang. De oldtimers die door ons worden aangeboden zijn daarom van hoge kwaliteit. Wilt u meer informatie over onderhoud aan een oldtimer of vraagt u zich af waar monteurs in oldtimerwerkplaatsen zich mee bezig houden klik dan hier.

Inruilen of verkopen van uw Jaguar XK140 oldtimer

Bij ER Classics kunt u uiteraard terecht voor het kopen van een Jaguar, maar wij bieden ook de optie aan om uw huidige oldtimer te verkopen of om deze in te ruilen. Wilt u meer informatie over het verkopen of inruilen van uw oldtimer, dan kunt u contact opnemen met één van onze oldtimer experts. U kunt uiteraard ook langskomen in onze showroom om de mogelijkheden te bespreken.

Klassieke Jaguar XK140 verkopen of inruilen?

Onderhoud aan een oldtimer

Uiteraard heeft iedere auto onderhoud nodig, en het kan soms ook voorkomen dat er iets gerepareerd moet worden. Voor een oldtimer is dat niet anders. Omdat u uw oldtimer graag in topconditie houdt, is een goede garage belangrijk. Elke garage kan u voorzien van onderhoud, maar soms heeft u net dat extra stukje specialisme nodig, dan kunt u er voor kiezen om uw oldtimer naar een oldtimerwerkplaats te brengen waar ze zich richten op 1 merk of type oldtimer. De monteurs werken dan vaak met dezelfde klassiekers en hebben zich op die manier gespecialiseerd in onderhoud of reparaties aan die specifieke oldtimer.

Jaguar XK140

ER Classics heeft de juiste klassieke Jaguar XK140  voor u!

Klik hier voor onze voorraad

Wat zijn de voordelen om bij ER Classics een Jaguar XK140 klassieker te kopen?

- Groot assortiment Jaguar klassiekers te koop
- Alle oldtimers zijn door onze eigen werkplaats grondig gecontroleerd
- Eigen werkplaats met 20 monteurs
- Registratie en keuringen
- Wereldwijd transport tot aan de deur
- Hoogwaardige kwaliteit en service
- Inruilmogelijkheden
- Klanten beoordelen ons met een 8,9

Europa’s nummer 1 online classic car dealer

Wanneer u opzoek bent naar een  prachtige nieuwe Jaguar XK140 dan wordt u bijgestaan door één van onze eigen oldtimer experts. ERclassics is al sinds 2008 gespecialiseerd in de in- en verkoop van oldtimers en mag zich met recht Europa’s nummer 1 online classic car dealer noemen.