19 en 20 Mei (Pinksteren) SHOWROOM GESLOTEN
Naar voorraad Oldtimer verkopen

Jaguar E-Type Series I

Maart 1961 werd de Series I geïntroduceerd, in eerste instantie enkel voor export. De binnenlandse markt lancering kwam vier maanden later in juli 1961. De auto's van toen gebruikte de triple SU carburateur 3.8 liter zes-cilinder Jaguar XK6 motor uit de XK150S. Eerder gebouwde auto's gebruikte externe motorkap vergrendelingen en hadden een vlakke vloer. Deze auto's zijn zeldzaam en waardevol. Daarna werden de Jaguar E-Type 1963 vloeren veranderd om meer beenruimte te bieden en de dubbele kap vergrendelingen verplaatst naar binnen in de auto. De 3,8-liter motor werd verhoogd naar 4,2 liter in oktober 1964.

Jaguar was een van de eerste autofabrikanten om auto's standaard uit te rusten met schijfremmen (de XK150 in 1958). De Series 1 is te herkennen aan glas overdekte koplampen (tot 1967), kleine "mond" opening aan de voorzijde, signaallampen en achterlichten boven bumpers en uitlaat tips onder de kentekenplaat aan de achterzijde.

3,8-liter Jaguar E-Type 1965 auto's met leder beklede kuipstoelen, een met aluminium afgewerkte centrum instrumentenpaneel en console, en een Moss vier-versnellingsbak. 4,2-liter auto's hebben meer comfortabele stoelen, verbeterde remmen en elektrische systemen, en een all-synchromesh vier-versnellingsbak. Optionele extra's zoals chromen spaakwielen en een afneembare hardtop voor de OTS waren inbegrepen.
Een 2+2 versie van de coupe werd toegevoegd in de Jaguar E-Type 1966. De 2+2 bood de mogelijkheid van een automatische transmissie. De roadster bleef een strikte tweezitter.
Minder bekend, helemaal aan het eind van de serie 1 productie en voor de overgangsperiode "Serie 1 ½" een zeer klein aantal serie 1 auto's werden geproduceerd met open headlights.

Series I model jaren:

Jaguar E-Type 1961
Jaguar E-Type 1962
Jaguar E-Type 1963
Jaguar E-Type 1964
Jaguar E-Type 1965
Jaguar E-Type 1966
Jaguar E-Type 1967
Jaguar E-Type 1968

Naar aanleiding van de Jaguar E-Type Series 1 was er een overgangsregeling reeks auto's gebouwd in 1967-1968, officieus de naam "Series 1 ½", vergelijkbaar met Series 1 auto's. Als gevolg van de Amerikaanse druk kwamen er nieuwe functies als open koplampen en verschillende schakelaars. Sommige Series 1 ½ auto's hebben ook twee ventilatoren en verstelbare rugleuningen. Series 2 functies werden geleidelijk ingevoerd in de Serie 1.
Een open 3,8-liter auto, eigenlijk de eerste productie-auto, werd getest door het Britse tijdschrift The Motor in 1961 en had een topsnelheid van 149.1 mph en kon versnellen van 0 naar 60 mph (0 tot 97 kmh ) in 7.1 seconden. Een brandstofverbruik van 21,3 mijl per gallon keizerlijke werd opgenomen. De testauto kost 2.097 pond inclusief belastingen.
De auto's die door Jaguar beschikbaar werden gesteld voor een proefrit door de populaire auto tijdschriften van die tijd, zoals de motor, de Autocar en Autosport werden speciaal bereid voor extra goede prestatiecijfers.

De Jaguar E-type Coupé  Reg. Nr 9600 HP en E-type Convertible Reg 77 RW, werden uitgerust met Dunlop Racing Banden op proefrit. De maximale veilige rev limiet voor standaard 6-cilinder 3,8-liter E-type motoren is 5500 rpm. De latere 4.2-liter-eenheden hadden een rode markering op de toerenteller van slechts 5.000 tpm. De maximale veilige toerental is dus 127 mph en 137 mph op het 5.500 rpm limiet. Beide testauto's behaalden of overschreden de 6000 rpm in de hoogste versnelling op de testrit in 1961.

Jaguar E-Type Series I oldtimer kopen

Het vinden van een Jaguar E-Type Series I die goed bij u past is prioriteit nummer één. De zoektocht naar uw droomauto begint vaak online. ERClassics heeft er alles aan gedaan om u beeld te kunnen geven van de auto’s, zo is iedere auto op onze eigen site voorzien van een fotorapportage, 360 graden beelden , een video en er is achtergrond informatie over de auto te vinden. Bekijkt u de auto toch liever fysiek? Dan kunt u een bezoek brengen aan onze showroom in Waalwijk, Nederland. Kijk op onze site voor de openingstijden.

Klassieke Jaguar E-Type

Hoge kwaliteit Jaguar E-Type Series I oldtimers bij E&R Classics

Alle oldtimers die aangeboden worden door ons, waaronder dus de Jaguar E-Type Series I, worden nagekeken op een lijst met 125 punten. Deze beoordeling wordt uitgevoerd door één van onze eigen monteurs. Het leveren van oldtimers die verkeren in perfecte conditie is voor ERClassics van groot belang. De oldtimers die door ons worden aangeboden zijn daarom van hoge kwaliteit. Wilt u meer informatie over onderhoud aan een oldtimer of vraagt u zich af waar monteurs in oldtimerwerkplaatsen zich mee bezig houden klik dan hier.

Inruilen of verkopen van uw Jaguar E-Type Series I oldtimer

Bij ER Classics kunt u uiteraard terecht voor het kopen van een Jaguar, maar wij bieden ook de optie aan om uw huidige oldtimer te verkopen of om deze in te ruilen. Wilt u meer informatie over het verkopen of inruilen van uw oldtimer, dan kunt u contact opnemen met één van onze oldtimer experts. U kunt uiteraard ook langskomen in onze showroom om de mogelijkheden te bespreken.

Klassieke Jaguar E-Type verkopen of inruilen?

Onderhoud aan een oldtimer

Uiteraard heeft iedere auto onderhoud nodig, en het kan soms ook voorkomen dat er iets gerepareerd moet worden. Voor een oldtimer is dat niet anders. Omdat u uw oldtimer graag in topconditie houdt, is een goede garage belangrijk. Elke garage kan u voorzien van onderhoud, maar soms heeft u net dat extra stukje specialisme nodig, dan kunt u er voor kiezen om uw oldtimer naar een oldtimerwerkplaats te brengen waar ze zich richten op 1 merk of type oldtimer. De monteurs werken dan vaak met dezelfde klassiekers en hebben zich op die manier gespecialiseerd in onderhoud of reparaties aan die specifieke

ER Classics heeft de juiste klassieke Jaguar E-Type serie 1 voor u!

Klik hier voor onze voorraad

Wat zijn de voordelen om bij ER Classics een Jaguar E-Type serie1klassieker te kopen?

- Groot assortiment Jaguar klassiekers te koop
- Alle oldtimers zijn door onze eigen werkplaats grondig gecontroleerd
- Eigen werkplaats met 20 monteurs
- Registratie en keuringen
- Wereldwijd transport tot aan de deur
- Hoogwaardige kwaliteit en service
- Inruilmogelijkheden
- Klanten beoordelen ons met een 8,9

Europa’s nummer 1 online classic car dealer

Wanneer u opzoek bent naar een prachtige nieuwe Jaguar E-Type serie 1 dan wordt u bijgestaan door één van onze eigen oldtimer experts. ERclassics is al sinds 2008 gespecialiseerd in de in- en verkoop van oldtimers en mag zich met recht Europa’s nummer 1 online classic car dealer noemen.