5 & 6 Juni (Pinksteren) SHOWROOM GESLOTEN
Naar voorraad Oldtimer verkopen

Jaguar E-Type Series I

Maart 1961 werd de Series I geïntroduceerd, in eerste instantie enkel voor export. De binnenlandse markt lancering kwam vier maanden later in juli 1961. De auto's van toen gebruikte de triple SU carburateur 3.8 liter zes-cilinder Jaguar XK6 motor uit de XK150S. Eerder gebouwde auto's gebruikte externe motorkap vergrendelingen en hadden een vlakke vloer. Deze auto's zijn zeldzaam en waardevol. Daarna werden de Jaguar E-Type 1963 vloeren veranderd om meer beenruimte te bieden en de dubbele kap vergrendelingen verplaatst naar binnen in de auto. De 3,8-liter motor werd verhoogd naar 4,2 liter in oktober 1964.
Jaguar was een van de eerste autofabrikanten om auto's standaard uit te rusten met schijfremmen (de XK150 in 1958). De Series 1 is te herkennen aan glas overdekte koplampen (tot 1967), kleine "mond" opening aan de voorzijde, signaallampen en achterlichten boven bumpers en uitlaat tips onder de kentekenplaat aan de achterzijde.

Jaguar Oldtimers te koop

3,8-liter Jaguar E-Type 1965 auto's met leder beklede kuipstoelen, een met aluminium afgewerkte centrum instrumentenpaneel en console, en een Moss vier-versnellingsbak. 4,2-liter auto's hebben meer comfortabele stoelen, verbeterde remmen en elektrische systemen, en een all-synchromesh vier-versnellingsbak. Optionele extra's zoals chromen spaakwielen en een afneembare hardtop voor de OTS waren inbegrepen.
Een 2+2 versie van de coupe werd toegevoegd in de Jaguar E-Type 1966. De 2+2 bood de mogelijkheid van een automatische transmissie. De roadster bleef een strikte tweezitter.
Minder bekend, helemaal aan het eind van de serie 1 productie en voor de overgangsperiode "Serie 1 ½" een zeer klein aantal serie 1 auto's werden geproduceerd met open headlights.

Series I model jaren:
Jaguar E-Type 1961
Jaguar E-Type 1962
Jaguar E-Type 1963
Jaguar E-Type 1964
Jaguar E-Type 1965
Jaguar E-Type 1966
Jaguar E-Type 1967
Jaguar E-Type 1968

Naar aanleiding van de Jaguar E-Type Series 1 was er een overgangsregeling reeks auto's gebouwd in 1967-1968, officieus de naam "Series 1 ½", vergelijkbaar met Series 1 auto's. Als gevolg van de Amerikaanse druk kwamen er nieuwe functies als open koplampen en verschillende schakelaars. Sommige Series 1 ½ auto's hebben ook twee ventilatoren en verstelbare rugleuningen. Series 2 functies werden geleidelijk ingevoerd in de Serie 1.
Een open 3,8-liter auto, eigenlijk de eerste productie-auto, werd getest door het Britse tijdschrift The Motor in 1961 en had een topsnelheid van 149.1 mph en kon versnellen van 0 naar 60 mph (0 tot 97 kmh ) in 7.1 seconden. Een brandstofverbruik van 21,3 mijl per gallon keizerlijke werd opgenomen. De testauto kost 2.097 pond inclusief belastingen.
De auto's die door Jaguar beschikbaar werden gesteld voor een proefrit door de populaire auto tijdschriften van die tijd, zoals de motor, de Autocar en Autosport werden speciaal bereid voor extra goede prestatiecijfers.

Jaguar E-Type Series I kopen?

De Jaguar E-type Coupe Reg. Nr 9600 HP en E-type Convertible Reg 77 RW, werden uitgerust met Dunlop Racing Banden op proefrit. De maximale veilige rev limiet voor standaard 6-cilinder 3,8-liter E-type motoren is 5500 rpm. De latere 4.2-liter-eenheden hadden een rode markering op de toerenteller van slechts 5.000 tpm. De maximale veilige toerental is dus 127 mph en 137 mph op het 5.500 rpm limiet. Beide testauto's behaalden of overschreden de 6000 rpm in de hoogste versnelling op de testrit in 1961.

Jaguar E-Type Series I

E & R Classics, uw Jaguar Oldtimer specialist!

Klik hier voor onze voorraad

Wat zijn de voordelen om bij ER Classics een Jaguar E-Type Series I klassieker te kopen?
- Groot assortiment klassieke auto's te koop
- Alle oldtimers zijn door onze eigen werkplaats grondig gecontroleerd
- APK, laswerk en interieur werkzaamheden voor uw Jaguar E-Type Series I oldtimer
- Alle werkzaamheden aan uw klassieker kunnen door onze oldtimer specialisten gedaan worden.
- Reparaties, onderhoud en speciale wensen aan uw classic car
- Volledige restauratie van uw Jaguar E-Type Series I klassieke auto
- Wij kunnen uw oldtimer overal in Europa afleveren