Zondag 2 Oktober CARS & COFFEE en SHOWROOM EXTRA OPEN (12:00-16:00)
Naar voorraad Oldtimer verkopen

Jaguar XJ6

De Jaguar XJ6 verscheen meerdere keren tijdens de verschillende generaties van de Jaguar XJ serie. De eerste generatie duurde van 1968 tot 1992. De XJ6 had een zes-in-lijnmotor. De instrumenten op het dashboard van de XJ6 komen overeen met de instrumenten van de voorgaande Jaguars. De auto werd geïntroduceerd in september 1968. De auto werd beschreven als de ‘finest Jaguar ever’ (de beste Jaguar ooit) in commercials op televisie. De vraag naar de XJ6 was enorm hoog, waardoor Jaguar moeite kreeg om de productie op peil te houden. Hierdoor hadden de eerste exemplaren van de XJ6 serie een aantal kwaliteitsproblemen.

Jaguar Oldtimers te koop

In oktober onthulde Jaguar de tweede generatie van de XJ6. De XJ6 kreeg een veel modernere uitstraling in vergelijking tot de eerste generatie. De auto had een hoekiger ontwerp en kreeg onder andere rechthoekige koplampen. De XJ6 werd ook geproduceerd in een luxueuzere versie, genaamd Daimler of de “Vanden Plas” versie. De Daimler versie had dingen zoals chromen details en meer leer in het interieur. De auto verschilde motorisch niet van de Jaguar-uitvoering.

Jaguar XJ6 kopen?

Niet veel later gaf Jaguar de XJ6 een facelift. De auto werd onder andere ronder en kreeg de verbeterde AJ16-motor. Met deze versie steeg de productiekwaliteit van de auto’s van Jaguar. In de derde generatie, van 2003 tot 2009, kwam de XJ6 weer naar voren. De Jaguar XJ6 had nu echter een V6-motor. Daarnaast was het gros van het chassis van de auto gemaakt van aluminium.

Jaguar XJ6

E & R Classics, uw Jaguar Oldtimer specialist!

Klik hier voor onze voorraad

Wat zijn de voordelen om bij ER Classics een Jaguar XJ6 klassieker te kopen?
- Groot assortiment klassieke auto's te koop
- Alle oldtimers zijn door onze eigen werkplaats grondig gecontroleerd
- APK, laswerk en interieur werkzaamheden voor uw Jaguar XJ6 oldtimer
- Alle werkzaamheden aan uw klassieker kunnen door onze oldtimer specialisten gedaan worden.
- Reparaties, onderhoud en speciale wensen aan uw classic car
- Volledige restauratie van uw Jaguar XJ6 klassieke auto
- Wij kunnen uw oldtimer overal in Europa afleveren