19 en 20 Mei (Pinksteren) SHOWROOM GESLOTEN
Naar voorraad Oldtimer verkopen

Jaguar XJ6

Jaguar XJ6 klassieker

De Jaguar XJ6 verscheen meerdere keren tijdens de verschillende generaties van de Jaguar XJ serie. De eerste generatie duurde van 1968 tot 1992. De XJ6 had een zes-in-lijnmotor. De instrumenten op het dashboard van de XJ6 komen overeen met de instrumenten van de voorgaande Jaguars. De auto werd geïntroduceerd in september 1968. De auto werd beschreven als de ‘finest Jaguar ever’ (de beste Jaguar ooit) in commercials op televisie. De vraag naar de XJ6 was enorm hoog, waardoor Jaguar moeite kreeg om de productie op peil te houden. Hierdoor hadden de eerste exemplaren van de XJ6 serie een aantal kwaliteitsproblemen.

In oktober onthulde Jaguar de tweede generatie van de XJ6. De XJ6 kreeg een veel modernere uitstraling in vergelijking tot de eerste generatie. De auto had een hoekiger ontwerp en kreeg onder andere rechthoekige koplampen. De XJ6 werd ook geproduceerd in een luxueuzere versie, genaamd Daimler of de “Vanden Plas” versie. De Daimler versie had dingen zoals chromen details en meer leer in het interieur. De auto verschilde motorisch niet van de Jaguar-uitvoering.

Niet veel later gaf Jaguar de XJ6 een facelift. De auto werd onder andere ronder en kreeg de verbeterde AJ16-motor. Met deze versie steeg de productiekwaliteit van de auto’s van Jaguar. In de derde generatie, van 2003 tot 2009, kwam de XJ6 weer naar voren. De Jaguar XJ6 had nu echter een V6-motor. Daarnaast was het gros van het chassis van de auto gemaakt van aluminium.

Jaguar XJ6 oldtimer kopen

Het vinden van een Jaguar XJ6 die goed bij u past is prioriteit nummer één. De zoektocht naar uw droomauto begint vaak online. ERClassics heeft er alles aan gedaan om u beeld te kunnen geven van de auto’s, zo is iedere auto op onze eigen site voorzien van een fotorapportage, 360 graden beelden , een video en er is achtergrond informatie over de auto te vinden. Bekijkt u de auto toch liever fysiek? Dan kunt u een bezoek brengen aan onze showroom in Waalwijk, Nederland. Kijk op onze site voor de openingstijden.

Klassieke XJ6 kopen

Hoge kwaliteit Jaguar XJ6 oldtimers bij E&R Classics

Alle oldtimers die aangeboden worden door ons, waaronder dus de Jaguar XJ6, worden nagekeken op een lijst met 125 punten. Deze beoordeling wordt uitgevoerd door één van onze eigen monteurs. Het leveren van oldtimers die verkeren in perfecte conditie is voor ERClassics van groot belang. De oldtimers die door ons worden aangeboden zijn daarom van hoge kwaliteit. Wilt u meer informatie over onderhoud aan een oldtimer of vraagt u zich af waar monteurs in oldtimerwerkplaatsen zich mee bezig houden klik dan hier.

Inruilen of verkopen van uw Jaguar XJ6 oldtimer

Bij ER Classics kunt u uiteraard terecht voor het kopen van een Jaguar, maar wij bieden ook de optie aan om uw huidige oldtimer te verkopen of om deze in te ruilen. Wilt u meer informatie over het verkopen of inruilen van uw oldtimer, dan kunt u contact opnemen met één van onze oldtimer experts. U kunt uiteraard ook langskomen in onze showroom om de mogelijkheden te bespreken.

Klassieke Jaguar XJ6 verkopen of inruilen?

Onderhoud aan een oldtimer

Uiteraard heeft iedere auto onderhoud nodig, en het kan soms ook voorkomen dat er iets gerepareerd moet worden. Voor een oldtimer is dat niet anders. Omdat u uw oldtimer graag in topconditie houdt, is een goede garage belangrijk. Elke garage kan u voorzien van onderhoud, maar soms heeft u net dat extra stukje specialisme nodig, dan kunt u er voor kiezen om uw oldtimer naar een oldtimerwerkplaats te brengen waar ze zich richten op 1 merk of type oldtimer. De monteurs werken dan vaak met dezelfde klassiekers en hebben zich op die manier gespecialiseerd in onderhoud of reparaties aan die specifieke oldtimer.

ER Classics heeft de juiste klassieke Jaguar XJ6 voor u!

Klik hier voor onze voorraad

Wat zijn de voordelen om bij ER Classics een Jaguar XJ6 klassieker te kopen?

- Groot assortiment Jaguar klassiekers te koop
- Alle oldtimers zijn door onze eigen werkplaats grondig gecontroleerd
- Eigen werkplaats met 20 monteurs
- Registratie en keuringen
- Wereldwijd transport tot aan de deur
- Hoogwaardige kwaliteit en service
- Inruilmogelijkheden
- Klanten beoordelen ons met een 8,9

Europa’s nummer 1 online classic car dealer

Wanneer u opzoek bent naar een prachtige nieuwe Jaguar XJ6 dan wordt u bijgestaan door één van onze eigen oldtimer experts. ERclassics is al sinds 2008 gespecialiseerd in de in- en verkoop van oldtimers en mag zich met recht Europa’s nummer 1 online classic car dealer noemen.