26 Mei (Hemelvaartsdag) SHOWROOM GESLOTEN
Naar voorraad Oldtimer verkopen

Jaguar E-Type Cabriolet

De Jaguar E-type werd oorspronkelijk ontworpen en gepresenteerd aan het publiek als een achterwielaangedreven Grand Tourer in 2-zits coupe vorm en als een 2-zits cabriolet. Een "2 +2" 4-zits versie van de coupe, met een verlengde wielbasis, werd enkele jaren later uitgebracht. Latere modellen van de Jaguar E-Type werden officieel "Series 2" en "Series 3" genoemd, vanaf dat moment kregen de oudere versies de namen "Series 1" en "Series 1.5". Maart 1961, de Serie 1 werd geïntroduceerd, aanvankelijk alleen voor de export. De binnenlandse markt lancering kwam 4 maanden later, in juli 1961. Deze auto's gebruikte de triple SU carburateur 3.8 liter 6-cilinder Jaguar XK6 motor uit de XK150S. Eerder gebouwde auto's hadden een externe motorkap vergrendelingen waarbij een hulpmiddel nodig was deze te openen, en hadden een vlakke vloer ontwerp. Deze auto's zijn zeldzaam en waardevoller. Oktober 1964, werd de 3,8-liter motor verhoogd naar 4,2 liter.

Jaguar Oldtimers te koop

Kenmerken van Series 2 auto's zijn open koplampen zonder glazen kappen, een wrap-around achterbumper, nieuwe richtingaanwijzers en achterlichten onder de bumpers, betere koeling en verbeterde remmen. De motor is eenvoudig te herkennen door de verandering van glad gepolijste cam covers naar een meer industriële "geribde" uitstraling. Het interieur en het dashboard werden eveneens opnieuw ontworpen; rocker schakelaars die aan USA gezondheids-en veiligheidsvoorschriften voldeden werden verwisseld voor tuimelschakelaars. Airco en stuurbekrachtiging waren beschikbaar als fabrieksopties.

Jaguar E-Type Cabriolet kopen?

Een nieuwe 5.3L 12-cylinder Jaguar V12-motor werd geïntroduceerd, met standaard stuurbekrachtiging en opgewaardeerde remmen. De korte wielbasis FHC carrosserievorm werd beindigd en de V12 was alleen beschikbaar als cabriolet en 2 +2 coupe. De cabriolet gebruikte de langere wielbasis 2 +2 bodemplaat. De Series 3 is makkelijk te herkennen door de grote cross-lattenbodem grille en wielkasten, en een badge op de achterzijde die aangeeft dat het een V12 is. Auto's voor de Amerikaanse markt waren uitgerust met grote rubberen bumpers om aan de 8 km / h effect voorschriften te voldoen, maar die op de Europese modellen waren aanzienlijk kleiner. USA modellen hebben ook zijkant-indicator herhalingen op de voorspatborden. Er waren ook een zeer beperkt aantal 6-cilinder series 3 E-types gebouwd.

Jaguar E-Type Cabriolet

E & R Classics, uw Jaguar Oldtimer specialist!

Klik hier voor onze voorraad

Wat zijn de voordelen om bij ER Classics een Jaguar E-Type Cabriolet klassieker te kopen?
- Groot assortiment klassieke auto's te koop
- Alle oldtimers zijn door onze eigen werkplaats grondig gecontroleerd
- APK, laswerk en interieur werkzaamheden voor uw Jaguar E-Type Cabriolet oldtimer
- Alle werkzaamheden aan uw klassieker kunnen door onze oldtimer specialisten gedaan worden.
- Reparaties, onderhoud en speciale wensen aan uw classic car
- Volledige restauratie van uw Jaguar E-Type Cabriolet klassieke auto
- Wij kunnen uw oldtimer overal in Europa afleveren