30 Mei (Sacramentsdag) SHOWROOM OPEN - Zondag 2 Juni CARS & COFFEE en SHOWROOM EXTRA OPEN (10:00-14:00)
Naar voorraad Oldtimer verkopen

Jaguar E-Type Cabriolet

De Jaguar E-type werd oorspronkelijk ontworpen en gepresenteerd aan het publiek als een achterwielaangedreven Grand Tourer in 2-zits coupé vorm en als een 2-zits cabriolet. Een "2 +2" 4-zits versie van de coupé, met een verlengde wielbasis, werd enkele jaren later uitgebracht. Latere modellen van de Jaguar E-Type werden officieel "Series 2" en "Series 3" genoemd, vanaf dat moment kregen de oudere versies de namen "Series 1" en "Series 1.5".

Maart 1961, de Serie 1 werd geïntroduceerd, aanvankelijk alleen voor de export. De binnenlandse markt lancering kwam 4 maanden later, in juli 1961. Deze auto's gebruikte de triple SU carburateur 3.8 liter 6-cilinder Jaguar XK6 motor uit de XK150S. Eerder gebouwde auto's hadden een externe motorkap vergrendelingen waarbij een hulpmiddel nodig was deze te openen, en hadden een vlakke vloer ontwerp. Deze auto's zijn zeldzaam en waardevoller. In oktober 1964, werd de 3,8-liter motor verhoogd naar 4,2 liter.

Kenmerken van Series 2 auto's zijn open koplampen zonder glazen kappen, een wrap-around achterbumper, nieuwe richtingaanwijzers en achterlichten onder de bumpers, betere koeling en verbeterde remmen. De motor is eenvoudig te herkennen door de verandering van glad gepolijste camera covers naar een meer industriële "geribde" uitstraling. Het interieur en het dashboard werden eveneens opnieuw ontworpen; rocker schakelaars die aan USA gezondheids-en veiligheidsvoorschriften voldeden werden verwisseld voor tuimelschakelaars. Airco en stuurbekrachtiging waren beschikbaar als fabrieksopties. Een nieuwe 5.3L 12-cylinder Jaguar V12-motor werd geïntroduceerd, met standaard stuurbekrachtiging en opgewaardeerde remmen. De korte wielbasis FHC carrosserievorm werd beëindigd en de V12 was alleen beschikbaar als cabriolet en 2 +2 coupe. De cabriolet gebruikte de langere wielbasis 2 +2 bodemplaat. De Series 3 is makkelijk te herkennen door de grote cross-lattenbodem grille en wielkasten, en een badge op de achterzijde die aangeeft dat het een V12 is. Auto's voor de Amerikaanse markt waren uitgerust met grote rubberen bumpers om aan de 8 km/h effect voorschriften te voldoen, maar die op de Europese modellen waren aanzienlijk kleiner. USA modellen hebben ook zijkant-indicator herhalingen op de voorspatborden. Er waren ook een zeer beperkt aantal 6-cilinder series 3 E-types gebouwd.

Jaguar E-Type cabriolet oldtimer kopen

Het vinden van een Jaguar die goed bij u past is prioriteit nummer één. De zoektocht naar uw droomauto begint vaak online. ERClassics heeft er alles aan gedaan om u beeld te kunnen geven van de auto’s, zo is iedere auto op onze eigen site voorzien van een fotorapportage, 360 graden beelden , een video en er is achtergrond informatie over de auto te vinden. Bekijkt u de auto toch liever fysiek? Dan kunt u een bezoek brengen aan onze showroom in Waalwijk, Nederland. Kijk op onze site voor de openingstijden.

Klassieke Jaguar E-Type cabriolet

Hoge kwaliteit Jaguar E-Type cabriolet oldtimers bij E&R Classics

Alle oldtimers die aangeboden worden door ons, waaronder de Jaguar E-Type, worden nagekeken op een lijst met 125 punten. Deze beoordeling wordt uitgevoerd door één van onze eigen monteurs. Het leveren van oldtimers die verkeren in perfecte conditie is voor ERClassics van groot belang. De oldtimers die door ons worden aangeboden zijn daarom van hoge kwaliteit. Wilt u meer informatie over onderhoud aan een oldtimer of vraagt u zich af waar monteurs in oldtimerwerkplaatsen zich mee bezig houden klik dan hier.

Inruilen of verkopen van uw Jaguar E-Type cabriolet oldtimer

Bij ER Classics kunt u uiteraard terecht voor het kopen van een Jaguar E-Type cabriolet, maar wij bieden ook de optie aan om uw huidige oldtimer te verkopen of om deze in te ruilen. Wilt u meer informatie over het verkopen of inruilen van uw oldtimer, dan kunt u contact opnemen met één van onze oldtimer experts. U kunt uiteraard ook langskomen in onze showroom om de mogelijkheden te bespreken.

Klassieke Jaguar E-Type cabrioletverkopen of inruilen?

Onderhoud aan een oldtimer

Uiteraard heeft iedere auto onderhoud nodig, en het kan soms ook voorkomen dat er iets gerepareerd moet worden. Voor een oldtimer is dat niet anders. Omdat u uw oldtimer graag in topconditie houdt, is een goede garage belangrijk. Elke garage kan u voorzien van onderhoud, maar soms heeft u net dat extra stukje specialisme nodig, dan kunt u er voor kiezen om uw oldtimer naar een oldtimerwerkplaats te brengen waar ze zich richten op 1 merk of type oldtimer. De monteurs werken dan vaak met dezelfde klassiekers en hebben zich op die manier gespecialiseerd in onderhoud of reparaties aan die specifieke oldtimers.

ER Classics heeft de juiste klassieke Jaguar E-Type cabriolet voor u!

Klik hier voor onze voorraad

Wat zijn de voordelen om bij ER Classics een Jaguar E-Type cabriolet klassieker te kopen?

- Groot assortiment Jaguar klassiekers te koop
- Alle oldtimers zijn door onze eigen werkplaats grondig gecontroleerd
- Eigen werkplaats met 20 monteurs
- Registratie en keuringen
- Wereldwijd transport tot aan de deur
- Hoogwaardige kwaliteit en service
- Inruilmogelijkheden

Europa’s nummer 1 online classic car dealer

Wanneer u opzoek bent naar een een prachtige nieuwe Jaguar E-Type cabriolet dan wordt u bijgestaan door één van onze eigen oldtimer experts. ERclassics is al sinds 2008 gespecialiseerd in de in- en verkoop van oldtimers en mag zich met recht Europa’s nummer 1 online classic car dealer noemen.