26 Mei (Hemelvaartsdag) SHOWROOM GESLOTEN
Naar voorraad Oldtimer verkopen

Jaguar F-Type

De Jaguar F-Type is een tweezits sportwagen uit 2013, vervaardigd door de Britse autofabrikant Jaguar Land Rover onder hun Jaguar-merk. Het ontwerp is gebaseerd op een verkorte XK-cabrio. Het is de spirituele opvolger van de beroemde E-Type. Het is ook de vervanger voor de Jaguar XK. De auto werd oorspronkelijk uitgebracht als een tweedeurs softtop cabriolet, met later in 2013 een 2-deurs fastback coupé-versie.

Jaguar Oldtimers te koop

F-Type concept
De F-Type werd onthuld op de Detroit Motor Show in januari 2000. Het was een tweezits roadster met een 3.0 V6-motor van de S-Type sedan. Geoff Lawson had gewerkt aan de ontwikkeling van de auto, maar stierf plotseling in 1999. Het project werd voortgezet door Ian Callum. Dit project werd snel geannuleerd, maar werd later nieuw leven ingeblazen.

F-Type cabriolet
De cabriolet versie van de Jaguar F-Type werd voor het eerst onthuld op Sundance in Londen, gevolgd door een presentatie op de Autosalon van Parijs in 2013.

Jaguar F-Type kopen?

F-Type Coupe
De coupé-versie werd onthuld tijdens de 2013 Los Angeles Auto Show (F-Type R Coupé) en 2013 Tokyo Motor Show, gevolgd door de 2013 Jaguar Academy of Sport Annual Awards. Het voertuig ging in de lente van 2014 in de verkoop. Geïntroduceerde modellen zijn de F-Type (340 PS), F-Type S (380 PS) en F-Type R (550 PS).

F-Type SVR
Op de autosalon van Genève in maart 2016 onthulde Jaguar de F-Type SVR. De auto beschikt over dezelfde 5,0-liter supercharged V8-motor van de V8 S en R, maar met 567pk bij 6500 tpm. De auto gaat van 0 naar 100 km per uur in 3,5 seconden en heeft een topsnelheid van 322 km per uur. De cabriolet haalt slechts 194 km per uur.

 

E & R Classics, uw Jaguar Oldtimer specialist!

Klik hier voor onze voorraad

Wat zijn de voordelen om bij ER Classics een Jaguar F-Type klassieker te kopen?
- Groot assortiment klassieke auto's te koop
- Alle oldtimers zijn door onze eigen werkplaats grondig gecontroleerd
- APK, laswerk en interieur werkzaamheden voor uw Jaguar F-Type oldtimer
- Alle werkzaamheden aan uw klassieker kunnen door onze oldtimer specialisten gedaan worden.
- Reparaties, onderhoud en speciale wensen aan uw classic car
- Volledige restauratie van uw Jaguar F-Type klassieke auto
- Wij kunnen uw oldtimer overal in Europa afleveren