19 en 20 Mei (Pinksteren) SHOWROOM GESLOTEN
Naar voorraad Oldtimer verkopen

Jaguar XJS

De Jaguar XJS

Jaguar presenteerde in 1975 de XJ-S die functioneerde als opvolger van de Jaguar E-type. Het ontwerp en de ontwikkeling van de auto werd geleid door William Heynes. De eerst serie kreeg een V12 motor met de keuze tussen een handmatige of een automatische transmissie. De auto trekt van 0 tot 97 km/h op in 7,6 secondes en heeft een topsnelheid van 230 km/u. De XJ-S werd gelanceerd in het midden van de oliecrisis. Daarnaast werd de XJ-S afgekeurd door de Duitse autoriteiten die vonden dat de achterkant van de auto het zicht belemmerde. Dit zorgde ervoor dat iedere Duitse koper per auto toestemming moest krijgen.

De tweede serie van de Jaguar XJ-S werd gemaakt van 1981 tot 1991 en verschilde op een aantal fronten van zijn voorganger. De XJ-S werd hernoemd naar de naam XJ-S HE, door de High-Efficiency V12 motor. De motor zorgde voor een lager brandstofverbruik en verhoogde het aantal pk van de auto naar 295 pk (263 pk in Noord-Amerika). Er werden ook een aantal veranderingen toegepast op het interieur en exterieur van de auto, bijvoorbeeld de vijfspaaks metalen velgen.

De derde serie van de XJS werd onthuld in 1991. Opnieuw werden er meerdere veranderingen toegepast op de auto, zoals de zijramen aan de achterkant die werden vergroot. De achterkant van de auto bleef hetzelfde, omdat ontwerper Geoff Lawson vond dat ze een onderdeel waren van het karakter van de auto. De auto kreeg een nieuwe motor en de transmissie kreeg een update. De XK8 werd de opvolger van de XJS na een aantal jaar.

Jaguar XJS oldtimer kopen

Het vinden van een Jaguar XJS die goed bij u past is prioriteit nummer één. De zoektocht naar uw droomauto begint vaak online. ERClassics heeft er alles aan gedaan om u beeld te kunnen geven van de auto’s, zo is iedere auto op onze eigen site voorzien van een fotorapportage, 360 graden beelden , een video en er is achtergrond informatie over de auto te vinden. Bekijkt u de auto toch liever fysiek? Dan kunt u een bezoek brengen aan onze showroom in Waalwijk, Nederland. Kijk op onze site voor de openingstijden.

Klassieke Jaguar XJS kopen

Hoge kwaliteit Jaguar XJS oldtimers bij E&R Classics

Alle oldtimers die aangeboden worden door ons, waaronder dus de Jaguar XJS, worden nagekeken op een lijst met 125 punten. Deze beoordeling wordt uitgevoerd door één van onze eigen monteurs. Het leveren van oldtimers die verkeren in perfecte conditie is voor ERClassics van groot belang. De oldtimers die door ons worden aangeboden zijn daarom van hoge kwaliteit. Wilt u meer informatie over onderhoud aan een oldtimer of vraagt u zich af waar monteurs in oldtimerwerkplaatsen zich mee bezig houden klik dan hier.

Inruilen of verkopen van uw Jaguar XJS oldtimer

Bij ER Classics kunt u uiteraard terecht voor het kopen van een Jaguar, maar wij bieden ook de optie aan om uw huidige oldtimer te verkopen of om deze in te ruilen. Wilt u meer informatie over het verkopen of inruilen van uw oldtimer, dan kunt u contact opnemen met één van onze oldtimer experts. U kunt uiteraard ook langskomen in onze showroom om de mogelijkheden te bespreken.

Klassieke Jaguar XJS verkopen of inruilen?

Onderhoud aan een oldtimer

Uiteraard heeft iedere auto onderhoud nodig, en het kan soms ook voorkomen dat er iets gerepareerd moet worden. Voor een oldtimer is dat niet anders. Omdat u uw oldtimer graag in topconditie houdt, is een goede garage belangrijk. Elke garage kan u voorzien van onderhoud, maar soms heeft u net dat extra stukje specialisme nodig, dan kunt u er voor kiezen om uw oldtimer naar een oldtimerwerkplaats te brengen waar ze zich richten op 1 merk of type oldtimer. De monteurs werken dan vaak met dezelfde klassiekers en hebben zich op die manier gespecialiseerd in onderhoud of reparaties aan die specifieke oldtimer.

ER Classics heeft de juiste klassieke Jaguar XJS voor u!

Klik hier voor onze voorraad

Wat zijn de voordelen om bij ER Classics een Jaguar XJS klassieker te kopen?

- Groot assortiment Jaguar klassiekers te koop
- Alle oldtimers zijn door onze eigen werkplaats grondig gecontroleerd
- Eigen werkplaats met 20 monteurs
- Registratie en keuringen
- Wereldwijd transport tot aan de deur
- Hoogwaardige kwaliteit en service
- Inruilmogelijkheden
- Klanten beoordelen ons met een 8,9

Europa’s nummer 1 online classic car dealer

Wanneer u opzoek bent naar een prachtige nieuwe Jaguar XJS dan wordt u bijgestaan door één van onze eigen oldtimer experts. ERclassics is al sinds 2008 gespecialiseerd in de in- en verkoop van oldtimers en mag zich met recht Europa’s nummer 1 online classic car dealer noemen.