5 & 6 Juni (Pinksteren) SHOWROOM GESLOTEN
Naar voorraad Oldtimer verkopen

Jaguar XJS

Jaguar presenteerde in 1975 de XJ-S die functioneerde als opvolger van de Jaguar E-type. Het ontwerp en de ontwikkeling van de auto werd geleid door William Heynes. De eerst serie kreeg een V12 motor met de keuze tussen een handmatige of een automatische transmissie. De auto trekt van 0 tot 97 km/h op in 7,6 secondes en heeft een topsnelheid van 230 km/u. De XJ-S werd gelanceerd in het midden van de oliecrisis. Daarnaast werd de XJ-S afgekeurd door de Duitse autoriteiten die vonden dat de achterkant van de auto het zicht belemmerde. Dit zorgde ervoor dat iedere Duitse koper per auto toestemming moest krijgen.

Jaguar Oldtimers te koop

De tweede serie van de Jaguar XJ-S werd gemaakt van 1981 tot 1991 en verschilde op een aantal fronten van zijn voorganger. De XJ-S werd hernoemd naar de naam XJ-S HE, door de High-Efficiency V12 motor. De motor zorgde voor een lager brandstofverbruik en verhoogde het aantal pk van de auto naar 295 pk (263 pk in Noord-Amerika). Er werden ook een aantal veranderingen toegepast op het interieur en exterieur van de auto, bijvoorbeeld de vijfspaaks metalen velgen.

Jaguar XJS kopen?

De derde serie van de XJS werd onthuld in 1991. Opnieuw werden er meerdere veranderingen toegepast op de auto, zoals de zijramen aan de achterkant die werden vergroot. De achterkant van de auto bleef hetzelfde, omdat ontwerper Geoff Lawson vond dat ze een onderdeel waren van het karakter van de auto. De auto kreeg een nieuwe motor en de transmissie kreeg een update. De XK8 werd de opvolger van de XJS na een aantal jaar.

Jaguar XJS

E & R Classics, uw Jaguar Oldtimer specialist!

Klik hier voor onze voorraad

Wat zijn de voordelen om bij ER Classics een Jaguar XJS klassieker te kopen?
- Groot assortiment klassieke auto's te koop
- Alle oldtimers zijn door onze eigen werkplaats grondig gecontroleerd
- APK, laswerk en interieur werkzaamheden voor uw Jaguar XJS oldtimer
- Alle werkzaamheden aan uw klassieker kunnen door onze oldtimer specialisten gedaan worden.
- Reparaties, onderhoud en speciale wensen aan uw classic car
- Volledige restauratie van uw Jaguar XJS klassieke auto
- Wij kunnen uw oldtimer overal in Europa afleveren