26 Mei (Hemelvaartsdag) SHOWROOM GESLOTEN
Naar voorraad Oldtimer verkopen

Mercedes-Benz SL

De Mercedes-Benz SL-klasse wordt al geproduceerd sinds 1954. Een Amerikaanse importeur, Max Hoffman, kwam met het idee om een auto te ontwikkelen met een knipoog naar een race auto. Het eerste model dat geproduceerd werd, was de 300 SL. De 300 SL werd gekenmerkt door zijn vleugeldeuren. Binnen de SL-klasse zijn er meerdere modellen geproduceerd. De afkorting SL werd nooit toegelicht door Mercedes. Er werd vaak aangenomen dat de letters stonden voor “Sport Leicht”. In 2017 werd echter bekend gemaakt dat de afkorting staat voor de Duitse woorden “Super Leicht”, oftewel Super Licht. De auto heeft zes generaties.

Mercedes-Benz Oldtimers te koop

In 1954 werd de eerste generatie van de SL-klasse een feit met de productie van de 300 SL. Drie jaar later kwam de 300 SL roadster als opvolger van de coupé. Na de verschijning van de viercilinder 190 SL in 1955, nam de productie van de SL-klasse toe. De productie van de 190 SL en de 300 SL eindigde in 1963. Niet veel later kwam de 230 SL met een zescilinder motor. De auto was ontworpen door Paul Bracq. Na een aantal jaar, nam de cilinderinhoud van de auto toe met als gevolg dat de naam van het model veranderde in 250 SL. Na een jaar kreeg de motor van de auto van opnieuw een toename van de cilinderinhoud. De auto kreeg de naam 280 SL. Na de 250 SL werden er ook veranderingen toegepast aan het interieur van de auto, zoals de dashboardbekleding en het stuur. In de derde generatie, van 1971 tot 1989, werd de auto verrijkt met meerdere voordelen. De auto kreeg bijvoorbeeld moderne remklauwen en grotere remschijven. Daarnaast kreeg de buitenkant van de auto te maken met een speciaal verfsysteem dat ontworpen was om de auto te beschermen voor roest. Ondanks het systeem worstelde de auto nog steeds met een zekere hoeveelheid roest.

Mercedes-Benz SL kopen?

Van 1989 tot 2002 kwamen er nog meer nieuwe modellen. De 500 SL kreeg veel aandacht door de elektrische ramen, spiegels, stoelen en dak. Het opmerkelijke van de vierde generatie is het feit dat het R129 model de eerste auto was met een automatische rolbeugel als de auto over de kop slaat. De rolbeugel kan ook handmatig door de chauffeur verzet worden. In 1994 werden kleine veranderingen toegepast aan het uiterlijk van de auto, zoals het achterlicht. In Europa werd de 300 SL vervangen door de SL 280 en de SL 320. De SL 500 bleef samen met andere modellen als de SL 600. Er waren ook een aantal modellen gemaakt in samenwerking met AMG, maar deze auto’s zijn zeldzaam en beperkt beschikbaar. De vijfde generatie, de R230, kreeg nieuwe kenmerken zoals een hardtop die uitschuifbaar is en het ABC-systeem. Na 2004 kregen nieuwe modellen een transmissie met 7 versnellingen in tegenstelling tot oudere modellen die een transmissie hadden met 5 versnellingen. Tussen 2008 en 2011 genoot de R230 een facelift met een verbeterde motor en een nieuwe voorkant. De auto kreeg ook nieuwe koplampen en een snelheidsgevoelig stuursysteem. De zesde generatie bracht de R231 voort. Het bijzondere aan deze Mercedes is dat de auto bijna volledig gemaakt is van aluminium, wat ertoe leidt dat de auto lichter van gewicht is. Verder heeft de auto een adaptief ruitenwissersysteem en een vernieuwde geluidsinstallatie. Het nieuwe model is in tegenstelling tot zijn voorganger langer en breder. In 2016 kreeg de auto een facelift die het uiterlijk van de auto veranderde. De auto kreeg onder andere een verbeterde voorkant en non-functionele zijopeningen.

Mercedes-Benz SL

E & R Classics, uw Mercedes-Benz Oldtimer specialist!

Klik hier voor onze voorraad

Wat zijn de voordelen om bij ER Classics een Mercedes-Benz SL klassieker te kopen?
- Groot assortiment klassieke auto's te koop
- Alle oldtimers zijn door onze eigen werkplaats grondig gecontroleerd
- APK, laswerk en interieur werkzaamheden voor uw Mercedes-Benz SL oldtimer
- Alle werkzaamheden aan uw klassieker kunnen door onze oldtimer specialisten gedaan worden.
- Reparaties, onderhoud en speciale wensen aan uw classic car
- Volledige restauratie van uw Mercedes-Benz SL klassieke auto
- Wij kunnen uw oldtimer overal in Europa afleveren