19 en 20 Mei (Pinksteren) SHOWROOM GESLOTEN
Naar voorraad Oldtimer verkopen

Mercedes-Benz 190 SL

De Mercedes-Benz 190SL is een 2-deurs grand touring cabriolet met (optionele) verwijderbare hardtop, geproduceerd door Mercedes-Benz tussen mei 1955 en februari 1963. Een prototype werd voor het eerst getoond op de 1954 New York Auto Show.

De Mercedes-Benz 190SL werd naast de snellere, duurdere Mercedes-Benz 300SL verkocht. Beide types kwamen sterk met elkaar overeen qua styling, techniek en detaillering.

De Mercedes-Benz 190SL werd aangedreven door een nieuwe 1.9L straight-4 SOHC-motor (105pk), die later ook werd gebruikt in de W120 180 en W121 190 modellen. Het 4-cilinder motorblok van de 190SL was gebaseerd op de 6-cilinder motor van de 300SL. De 85mm boring werd ongewijzigd overgebracht, hoewel de slag voor de 190SL werd teruggebracht van 88.0mm tot 83.6mm. De auto was beschikbaar als een cabrio met soft-top of met afneembare hardtop. Tijdens de eerste jaren was de 190SL beschikbaar als een sport race-model met kleine perspex voorruit en leren beklede kuipstoelen en aluminium deuren.

Mercedes-Benz 190 SL klassieker kopen bij E&R Classics

Het vinden van een Mercedes-Benz die goed bij u past is prioriteit nummer één. De zoektocht naar uw droomauto begint vaak online. ERClassics heeft er alles aan gedaan om u beeld te kunnen geven van de auto’s, zo is iedere auto op onze eigen site voorzien van een fotorapportage, 360 graden beelden , een video en er is achtergrond informatie over de auto te vinden. Bekijkt u de auto toch liever fysiek? Dan kunt u een bezoek brengen aan onze showroom in Waalwijk, Nederland. Kijk op onze site voor de openingstijden.

Mercedes-Benz 190 SL klassieker kopen

Hoge kwaliteit Mercedes-Benz 190 SL oldtimers bij E&R Classics

Alle oldtimers die aangeboden worden door ons, waaronder dus de Mercedes-Benz 190 SL, worden nagekeken op een lijst met 125 punten. Deze beoordeling wordt uitgevoerd door één van onze eigen monteurs. Het leveren van oldtimers die verkeren in perfecte conditie is voor ERClassics van groot belang. De oldtimers die door ons worden aangeboden zijn daarom van hoge kwaliteit. Wilt u meer informatie over onderhoud aan een oldtimer of vraagt u zich af waar monteurs in oldtimerwerkplaatsen zich mee bezig houden klik dan hier.

Inruilen of verkopen van uw Mercedes-Benz 190 SL oldtimer

Bij ER Classics kunt u uiteraard terecht voor het kopen van een Mercedes-Benz 190 SL, maar wij bieden ook de optie aan om uw huidige oldtimer te verkopen of om deze in te ruilen. Wilt u meer informatie over het verkopen of inruilen van uw oldtimer, dan kunt u contact opnemen met één van onze oldtimer experts. U kunt uiteraard ook langskomen in onze showroom om de mogelijkheden te bespreken.

Mercedes-Benz 190 SL verkopen of inruilen?

Onderhoud aan een oldtimer

Uiteraard heeft iedere auto onderhoud nodig, en het kan soms ook voorkomen dat er iets gerepareerd moet worden. Voor een oldtimer is dat niet anders. Omdat u uw oldtimer graag in topconditie houdt, is een goede garage belangrijk. Elke garage kan u voorzien van onderhoud, maar soms heeft u net dat extra stukje specialisme nodig, dan kunt u er voor kiezen om uw oldtimer naar een oldtimerwerkplaats te brengen waar ze zich richten op 1 merk of type oldtimer. De monteurs werken dan vaak met dezelfde klassiekers en hebben zich op die manier gespecialiseerd in onderhoud of reparaties aan die specifieke oldtimers.

ER Classics heeft de juiste klassieke Mercedes-Benz 190 SL  voor u!

Klik hier voor onze voorraad

Wat zijn de voordelen om bij ER Classics een Mercedes-Benz 190 SL  klassieker te kopen?

- Groot assortiment Mercedes-Benz klassiekers te koop
- Alle oldtimers zijn door onze eigen werkplaats grondig gecontroleerd
- Eigen werkplaats met 20 monteurs
- Registratie en keuringen
- Wereldwijd transport tot aan de deur
- Hoogwaardige kwaliteit en service
- Inruilmogelijkheden
- Klanten beoordelen ons met een 8,9

Europa’s nummer 1 online classic car dealer

Wanneer u opzoek bent naar een een prachtige nieuwe Mercedes-Benz 190 SL dan wordt u bijgestaan door één van onze eigen oldtimer experts. ERclassics is al sinds 2008 gespecialiseerd in de in- en verkoop van oldtimers en mag zich met recht Europa’s nummer 1 online classic car dealer noemen.