27 April (Koningsdag) SHOWROOM GESLOTEN
Naar voorraad Oldtimer verkopen

Mercedes-Benz SLK

De Mercedes-Benz SLK-Klasse is een compacte luxe roadster geproduceerd door Daimler-Benz. De SLK werd voor het eerst gepresenteerd op de autosalon van Parijs in 1994. De auto kwam twee jaar later op de Europese markt en in 1997 op de Amerikaanse markt. De SLK is gebouwd in Bremen, Duitsland. De voormalige aanduiding "SLK" is afgeleid van de ontwerpopdracht van het bedrijf om een roadster te maken die tegelijk sportief, licht en kort in het Duits was: sportlich (sportief), leicht (licht) und kurz (kort).

De eerste generatie (1996-2004)
De R170 Mercedes SLK was de eerste generatie compacte roadster geproduceerd van 1996 tot 2004 door Mercedes-Benz. Het ontwerp komt uit eind 1991 onder Bruno Sacco, met een definitief ontwerp dat begin 1993 werd voltooid en door de raad werd goedgekeurd. De productie SLK-klasse werd geïntroduceerd op de autosalon van Turijn op 22 april 1996.

De tweede generatie (2004-2010)
De R171 Mercedes SLK heeft een aantal revisies ten opzichte van zijn voorganger; een 30mm langere wielbasis, een grotere lengte (72mm) en breedte (65mm), automatische zeventraps transmissie, adaptieve tweetraps airbags, hoofd/thorax sidebags en een vernieuwd dakmechanisme. Optionele functies zijn onder meer de afstandsbediening van de intrekbare hardtop en een op de hoofdsteunen geïntegreerde luchtverwarming op nekhoogte. Het ontwerp is aërodynamisch geoptimaliseerd om inwendige luchtstromen te minimaliseren met de bovenkant ingetrokken.

De derde generatie (2011-heden)
De ontwikkeling van de R172 Mercedes SLK begon in 2005, met een definitief ontwerp dat in 2008 werd gekozen. Mercedes-Benz kondigde de nieuwe SLK aan in het najaar van 2010. Het bedrijf nam de ongebruikelijke stap om in oktober en november 2010 verschillende persberichten uit te brengen en kondigde nieuwe functies aan, zoals "Magic Sky Control".

Mercedes-Benz SLK kopen

Het vinden van een Mercedes-Benz SLK die goed bij u past is prioriteit nummer één. De zoektocht naar uw droomauto begint vaak online. ERClassics heeft er alles aan gedaan om u beeld te kunnen geven van de auto’s, zo is iedere auto op onze eigen site voorzien van een fotorapportage, 360 graden beelden , een video en er is achtergrond informatie over de auto te vinden. Bekijkt u de auto toch liever fysiek? Dan kunt u een bezoek brengen aan onze showroom in Waalwijk, Nederland. Kijk op onze site voor de openingstijden.

 Mercedes-Benz SLK kopen

Inruilen of verkopen van uw Mercedes-Benz SLK

Bij ER Classics kunt u uiteraard terecht voor het kopen van een Mercedes-Benz SLK, maar wij bieden ook de optie aan om uw huidige auto te verkopen of om deze in te ruilen. Wilt u meer informatie over het verkopen of inruilen van uw auto, dan kunt u contact opnemen met één van onze experts. U kunt uiteraard ook langskomen in onze showroom om de mogelijkheden te bespreken.

Mercedes-Benz SLK verkopen of inruilen?

Hoge kwaliteit Mercedes-Benz SLK bij E&R Classics

Alle auto’s die aangeboden worden door ons, waaronder dus de Mercedes-Benz SLK, worden nagekeken op een lijst met 125 punten. Deze beoordeling wordt uitgevoerd door één van onze eigen monteurs. Het leveren van auto’s die verkeren in perfecte conditie is voor ERClassics van groot belang. De auto’s die door ons worden aangeboden zijn daarom van hoge kwaliteit. Wilt u meer informatie over onderhoud aan een SLK of vraagt u zich af waar monteurs in Autowerkplaatsen zich mee bezig houden klik dan hier.

Onderhoud aan een SLK

Uiteraard heeft iedere auto onderhoud nodig, en het kan soms ook voorkomen dat er iets gerepareerd moet worden. Voor een SLK is dat niet anders. Omdat u uw auto graag in topconditie houdt, is een goede garage belangrijk. Elke garage kan u voorzien van onderhoud, maar soms heeft u net dat extra stukje specialisme nodig, dan kunt u er voor kiezen om uw SLK naar een Autowerkplaats te brengen waar ze zich richten op 1 merk of type auto. De monteurs werken dan vaak met dezelfde auto’s en hebben zich op die manier gespecialiseerd in onderhoud of reparaties aan die specifieke auto’s.

ER Classics heeft de juiste Mercedes-Benz SLK voor u!

Klik hier voor onze voorraad

Wat zijn de voordelen om bij ER Classics een Mercedes-Benz SLK te kopen?

- Groot assortiment aan Mercedes-Benz auto’s te koop
- Alle auto’s zijn door onze eigen werkplaats grondig gecontroleerd
- Eigen werkplaats met 20 monteurs
- Registratie en keuringen
- Wereldwijd transport tot aan de deur
- Hoogwaardige kwaliteit en service
- Inruilmogelijkheden
- Klanten beoordelen ons met een 8,9

Europa’s nummer 1 online classic car dealer

Wanneer u opzoek bent naar een prachtige nieuwe Mercedes-Benz SLK dan wordt u bijgestaan door één van onze eigen auto experts. ER classics is al sinds 2008 gespecialiseerd in de in- en verkoop van akuto’s en mag zich met recht Europa’s nummer 1 online classic car dealer noemen.