Koop veilig online | Levering tot aan de voordeur | Inruil mogelijk
Naar voorraad Oldtimer verkopen

Mercedes-Benz SLK

De Mercedes-Benz SLK-Klasse is een compacte luxe roadster geproduceerd door Daimler-Benz. Mercedes presenteerde de SLK II-conceptauto op de autosalon van Parijs in 1994. De auto kwam twee jaar later op de Europese markt en in 1997 op de Amerikaanse markt. De SLK is gebouwd in Bremen, Duitsland. De voormalige aanduiding "SLK" is afgeleid van de ontwerpopdracht van het bedrijf om een roadster te maken die tegelijk sportief, licht en kort in het Duits was: sportlich (sportief), leicht (licht) und kurz (kort).

Mercedes-Benz Oldtimers te koop

Eerste generatie (1996-2004)
De R170 Mercedes SLK was de eerste generatie compacte roadster geproduceerd van 1996 tot 2004 door Mercedes-Benz. Het ontwerp komt uit eind 1991 onder Bruno Sacco, met een definitief ontwerp dat begin 1993 werd voltooid en door de raad werd goedgekeurd. De productie SLK-klasse werd geïntroduceerd op de autosalon van Turijn op 22 april 1996.

Mercedes-Benz SLK kopen?

Tweede generatie (2004-2010)
De R171 Mercedes SLK heeft een aantal revisies ten opzichte van zijn voorganger; een 30mm langere wielbasis, een grotere lengte (72mm) en breedte (65mm), automatische zeventraps transmissie, adaptieve tweetraps airbags, hoofd/thorax sidebags en een vernieuwd dakmechanisme. Optionele functies zijn onder meer de afstandsbediening van de intrekbare hardtop en een op de hoofdsteunen geïntegreerde luchtverwarming op nekhoogte. Het ontwerp is aërodynamisch geoptimaliseerd om inwendige luchtstromen te minimaliseren met de bovenkant ingetrokken.

Derde generatie (2011-heden)
De ontwikkeling van de R172 Mercedes SLK begon in 2005, met een definitief ontwerp dat in 2008 werd gekozen. Mercedes-Benz kondigde de nieuwe SLK aan in het najaar van 2010. Het bedrijf nam de ongebruikelijke stap om in oktober en november 2010 verschillende persberichten uit te brengen en kondigde nieuwe functies aan, zoals "Magic Sky Control".

Mercedes-Benz SLK

E & R Classics, uw Mercedes-Benz Oldtimer specialist!

Klik hier voor onze voorraad

Wat zijn de voordelen om bij ER Classics een Mercedes-Benz SLK klassieker te kopen?
- Groot assortiment klassieke auto's te koop
- Alle oldtimers zijn door onze eigen werkplaats grondig gecontroleerd
- APK, laswerk en interieur werkzaamheden voor uw Mercedes-Benz SLK oldtimer
- Alle werkzaamheden aan uw klassieker kunnen door onze oldtimer specialisten gedaan worden.
- Reparaties, onderhoud en speciale wensen aan uw classic car
- Volledige restauratie van uw Mercedes-Benz SLK klassieke auto
- Wij kunnen uw oldtimer overal in Europa afleveren