27 April (Koningsdag) SHOWROOM GESLOTEN - 1 Mei (Dag van de arbeid) SHOWROOM OPEN - Zondag 5 Mei EXTRA OPEN (10:00-14:00)
Naar voorraad Oldtimer verkopen

Mercedes-Benz 280 SL

De Mercedes-Benz 280 SL werd geïntroduceerd in december 1967 en werd geproduceerd tot 23 februari 1971. In de loop der jaren is de W113 geëvolueerd van een sportwagen in een comfortabele Grand Tourer. Amerikaanse modellen werden meestal uitgerust met de vier-traps automatische transmissie en airconditioning. Handgeschakelde modellen kwam standaard met vier-versnellingen of de optionele ZF vijfversnellingsbak. In Europa waren handgeschakelde auto's zonder airco nog steeds het meest populair. Meer dan de helft van de 23.885 Mercedes-Benz 280 SL's werden verkocht in de VS.

De belangrijkste verandering van de 250SL naar de 280 SL was een upgrade naar de 2778cc M130 motor met 170PS max vermogen, die uiteindelijk de W113 voldoende vermogen gaf.

Noord-Amerikaanse modellen waren iets anders dan Europese modellen. Het meest duidelijke verschil waren de sealed beam koplampen (vereist in de USA). Andere verschillen bij de Noord-Amerikaanse modellen waren de meters, chromen bumpers en lagere achterasoverbrengingen. 280 SL motoren voor de Amerikaanse markt vereiste emissiebeperkende aanpassingen; verminderde compressieverhouding en een gewijzigde injectiepomp. Automatische transmissie, airconditioning en white wall banden waren in de VS populairder dan elders.

Mercedes-Benz 280 SL klassieker kopen bij E&R Classics

Het vinden van een Mercedes-Benz die goed bij u past is prioriteit nummer één. De zoektocht naar uw droomauto begint vaak online. ERClassics heeft er alles aan gedaan om u beeld te kunnen geven van de auto’s, zo is iedere auto op onze eigen site voorzien van een fotorapportage, 360 graden beelden , een video en er is achtergrond informatie over de auto te vinden. Bekijkt u de auto toch liever fysiek? Dan kunt u een bezoek brengen aan onze showroom in Waalwijk, Nederland. Kijk op onze site voor de openingstijden.

Mercedes-Benz 280 SL klassieker kopen

Hoge kwaliteit Mercedes-Benz 280 SL oldtimers bij E&R Classics

Alle oldtimers die aangeboden worden door ons, waaronder dus de Mercedes-Benz 280 SL, worden nagekeken op een lijst met 125 punten. Deze beoordeling wordt uitgevoerd door één van onze eigen monteurs. Het leveren van oldtimers die verkeren in perfecte conditie is voor ERClassics van groot belang. De oldtimers die door ons worden aangeboden zijn daarom van hoge kwaliteit. Wilt u meer informatie over onderhoud aan een oldtimer of vraagt u zich af waar monteurs in oldtimerwerkplaatsen zich mee bezig houden klik dan hier.

Inruilen of verkopen van uw Mercedes-Benz 280 SL oldtimer

Bij ER Classics kunt u uiteraard terecht voor het kopen van een Mercedes-Benz 280 SL, maar wij bieden ook de optie aan om uw huidige oldtimer te verkopen of om deze in te ruilen. Wilt u meer informatie over het verkopen of inruilen van uw oldtimer, dan kunt u contact opnemen met één van onze oldtimer experts. U kunt uiteraard ook langskomen in onze showroom om de mogelijkheden te bespreken.

Mercedes-Benz 280 SL verkopen of inruilen?

Onderhoud aan een oldtimer

Uiteraard heeft iedere auto onderhoud nodig, en het kan soms ook voorkomen dat er iets gerepareerd moet worden. Voor een oldtimer is dat niet anders. Omdat u uw oldtimer graag in topconditie houdt, is een goede garage belangrijk. Elke garage kan u voorzien van onderhoud, maar soms heeft u net dat extra stukje specialisme nodig, dan kunt u er voor kiezen om uw oldtimer naar een oldtimerwerkplaats te brengen waar ze zich richten op 1 merk of type oldtimer. De monteurs werken dan vaak met dezelfde klassiekers en hebben zich op die manier gespecialiseerd in onderhoud of reparaties aan die specifieke oldtimers.

ER Classics heeft de juiste klassieke Mercedes-Benz 280 SL  voor u!

Klik hier voor onze voorraad

Wat zijn de voordelen om bij ER Classics een Mercedes-Benz 280 SL klassieker te kopen?

- Groot assortiment Mercedes-Benz klassiekers te koop
- Alle oldtimers zijn door onze eigen werkplaats grondig gecontroleerd
- Eigen werkplaats met 20 monteurs
- Registratie en keuringen
- Wereldwijd transport tot aan de deur
- Hoogwaardige kwaliteit en service
- Inruilmogelijkheden
- Klanten beoordelen ons met een 8,9

Europa’s nummer 1 online classic car dealer

Wanneer u opzoek bent naar een een prachtige nieuwe Mercedes-Benz 280 SL dan wordt u bijgestaan door één van onze eigen oldtimer experts. ERclassics is al sinds 2008 gespecialiseerd in de in- en verkoop van oldtimers en mag zich met recht Europa’s nummer 1 online classic car dealer noemen.