26 Mei (Hemelvaartsdag) SHOWROOM GESLOTEN
Naar voorraad Oldtimer verkopen

Mercedes-Benz 280 SL

De Mercedes-Benz 280 SL werd geïntroduceerd in december 1967 en werd geproduceerd tot 23 februari 1971. In de loop der jaren is de W113 geëvolueerd van een sportwagen in een comfortabele Grand Tourer. Amerikaanse modellen werden meestal uitgerust met de vier-traps automatische transmissie en airconditioning. Handgeschakelde modellen kwam standaard met vier-versnellingen of de optionele ZF vijfversnellingsbak. In Europa waren handgeschakelde auto's zonder airco nog steeds het meest populair. Meer dan de helft van de 23.885 Mercedes-Benz 280SL's werden verkocht in de VS.

Mercedes-Benz Oldtimers te koop

De belangrijkste verandering van de 250SL naar de 280SL was een upgrade naar de 2778cc M130 motor met 170PS max vermogen, die uiteindelijk de W113 voldoende vermogen gaf.

Mercedes-Benz 280SL kopen?

Noord-Amerikaanse modellen waren iets anders dan Europese modellen. Het meest duidelijke verschil waren de sealed beam koplampen (vereist in de USA). Andere verschillen bij de Noord-Amerikaanse modellen waren de meters, chromen bumpers en lagere achterasoverbrengingen. 280SL motoren voor de Amerikaanse markt vereiste emissiebeperkende aanpassingen; verminderde compressieverhouding en een gewijzigde injectiepomp. Automatische transmissie, airconditioning en white wall banden waren in de VS populairder dan elders.

Mercedes-Benz 280SL

E & R Classics, uw Mercedes-Benz Oldtimer specialist!

Klik hier voor onze voorraad

Wat zijn de voordelen om bij ER Classics een Mercedes-Benz 280SL klassieker te kopen?
- Groot assortiment klassieke auto's te koop
- Alle oldtimers zijn door onze eigen werkplaats grondig gecontroleerd
- APK, laswerk en interieur werkzaamheden voor uw Mercedes-Benz 280SL oldtimer
- Alle werkzaamheden aan uw klassieker kunnen door onze oldtimer specialisten gedaan worden.
- Reparaties, onderhoud en speciale wensen aan uw classic car
- Volledige restauratie van uw Mercedes-Benz 280SL klassieke auto
- Wij kunnen uw oldtimer overal in Europa afleveren