19 en 20 Mei (Pinksteren) SHOWROOM GESLOTEN
Naar voorraad Oldtimer verkopen

Mercedes-Benz 230 SL

Productie van de Mercedes-Benz 230SL begon in juni 1963 en eindigde op 5 januari 1967. Het chassis was gebaseerd op de W111 sedan platform, met een verkleinde wielbasis, double wishbone voorwielophanging en een onafhankelijke single-joint, low-pivot swing achteras. Het dual-circuit remsysteem had voor-schijfremmen en power-assisted trommelremmen achter. De Mercedes-Benz 230SL werd aangeboden met een vier-versnellingsbak of een optionele, vloeistof gekoppelde viertraps automatische transmissie, die populair was vooral in de VS. Vanaf mei 1966 was de ZF S5-20 vijf-versnellingsbak beschikbaar als een extra optie, vooral populair in Italië.

De 2.308cc torque was gebaseerd op Mercedes-Benz' eerbiedwaardige M180 inline-6 met 4 hoofdlagers en mechanische Bosch multi-port brandstofinjectie. Mercedes-Benz heeft een aantal wijzigingen gemaakt om het vermogen te vergroten, inclusief een grotere cilinderinhoud van 2.197cc met een compleet nieuwe cilinderkop met een hogere compressieverhouding, grotere kleppen en een gewijzigde nokkenas. Een injectiepomp met 6 zuigers in plaats van 2 was uitgerust, waardoor sproeiers in de cilinderkop konden worden geplaatst.

Mercedes-Benz Chief Engineer Rudolf Uhlenhaut, toonde de mogelijkheden van de Mercedes-Benz 230SL op de 3-kwart mijl Annemasse Vetraz-Monthoux circuit race in 1963.

Mercedes-Benz 230 SL klassieker kopen bij E&R Classics

Het vinden van een Mercedes-Benz die goed bij u past is prioriteit nummer één. De zoektocht naar uw droomauto begint vaak online. ERClassics heeft er alles aan gedaan om u beeld te kunnen geven van de auto’s, zo is iedere auto op onze eigen site voorzien van een fotorapportage, 360 graden beelden , een video en er is achtergrond informatie over de auto te vinden. Bekijkt u de auto toch liever fysiek? Dan kunt u een bezoek brengen aan onze showroom in Waalwijk, Nederland. Kijk op onze site voor de openingstijden.

Mercedes-Benz 230 SL klassieker kopen

Hoge kwaliteit Mercedes-Benz 230 SL oldtimers bij E&R Classics

Alle oldtimers die aangeboden worden door ons, waaronder dus de Mercedes-Benz 230 SL, worden nagekeken op een lijst met 125 punten. Deze beoordeling wordt uitgevoerd door één van onze eigen monteurs. Het leveren van oldtimers die verkeren in perfecte conditie is voor ERClassics van groot belang. De oldtimers die door ons worden aangeboden zijn daarom van hoge kwaliteit. Wilt u meer informatie over onderhoud aan een oldtimer of vraagt u zich af waar monteurs in oldtimerwerkplaatsen zich mee bezig houden klik dan hier.

Inruilen of verkopen van uw Mercedes-Benz 230 SL oldtimer

Bij ER Classics kunt u uiteraard terecht voor het kopen van een Mercedes-Benz 230 SL, maar wij bieden ook de optie aan om uw huidige oldtimer te verkopen of om deze in te ruilen. Wilt u meer informatie over het verkopen of inruilen van uw oldtimer, dan kunt u contact opnemen met één van onze oldtimer experts. U kunt uiteraard ook langskomen in onze showroom om de mogelijkheden te bespreken.

Mercedes-Benz 230 SL verkopen of inruilen?

Onderhoud aan een oldtimer

Uiteraard heeft iedere auto onderhoud nodig, en het kan soms ook voorkomen dat er iets gerepareerd moet worden. Voor een oldtimer is dat niet anders. Omdat u uw oldtimer graag in topconditie houdt, is een goede garage belangrijk. Elke garage kan u voorzien van onderhoud, maar soms heeft u net dat extra stukje specialisme nodig, dan kunt u er voor kiezen om uw oldtimer naar een oldtimerwerkplaats te brengen waar ze zich richten op 1 merk of type oldtimer. De monteurs werken dan vaak met dezelfde klassiekers en hebben zich op die manier gespecialiseerd in onderhoud of reparaties aan die specifieke oldtimers.

ER Classics heeft de juiste klassieke Mercedes-Benz 230 SL  voor u!

Klik hier voor onze voorraad

Wat zijn de voordelen om bij ER Classics een Mercedes-Benz 230 SL  klassieker te kopen?

- Groot assortiment Mercedes-Benz klassiekers te koop
- Alle oldtimers zijn door onze eigen werkplaats grondig gecontroleerd
- Eigen werkplaats met 20 monteurs
- Registratie en keuringen
- Wereldwijd transport tot aan de deur
- Hoogwaardige kwaliteit en service
- Inruilmogelijkheden
- Klanten beoordelen ons met een 8,9

Europa’s nummer 1 online classic car dealer

Wanneer u opzoek bent naar een een prachtige nieuwe Mercedes-Benz 230 SL dan wordt u bijgestaan door één van onze eigen oldtimer experts. ERclassics is al sinds 2008 gespecialiseerd in de in- en verkoop van oldtimers en mag zich met recht Europa’s nummer 1 online classic car dealer noemen.