26 Mei (Hemelvaartsdag) SHOWROOM GESLOTEN
Naar voorraad Oldtimer verkopen

Mercedes-Benz 230 SL

Productie van de Mercedes-Benz 230SL begon in juni 1963 en eindigde op 5 januari 1967. Het chassis was gebaseerd op de W111 sedan platform, met een verkleinde wielbasis, double wishbone voorwielophanging en een onafhankelijke single-joint, low-pivot swing achteras. Het dual-circuit remsysteem had voor-schijfremmen en power-assisted trommelremmen achter. De Mercedes-Benz 230SL werd aangeboden met een vier-versnellingsbak of een optionele, vloeistof gekoppelde viertraps automatische transmissie, die populair was vooral in de VS. Vanaf mei 1966 was de ZF S5-20 vijf-versnellingsbak beschikbaar als een extra optie, vooral populair in Italië.

Mercedes-Benz Oldtimers te koop

De 2.308cc torque was gebaseerd op Mercedes-Benz' eerbiedwaardige M180 inline-6 met 4 hoofdlagers en mechanische Bosch multi-port brandstofinjectie. Mercedes-Benz heeft een aantal wijzigingen gemaakt om het vermogen te vergroten, inclusief een grotere cilinderinhoud van 2.197cc met een compleet nieuwe cilinderkop met een hogere compressieverhouding, grotere kleppen en een gewijzigde nokkenas. Een injectiepomp met 6 zuigers in plaats van 2 was uitgerust, waardoor sproeiers in de cilinderkop konden worden geplaatst.

Mercedes-Benz 230SL kopen?

Mercedes-Benz Chief Engineer Rudolf Uhlenhaut, toonde de mogelijkheden van de Mercedes-Benz 230SL op de 3-kwart mijl Annemasse Vetraz-Monthoux circuit race in 1963.

Mercedes-Benz 230SL

E & R Classics, uw Mercedes-Benz Oldtimer specialist!

Klik hier voor onze voorraad

Wat zijn de voordelen om bij ER Classics een Mercedes-Benz 230SL klassieker te kopen?
- Groot assortiment klassieke auto's te koop
- Alle oldtimers zijn door onze eigen werkplaats grondig gecontroleerd
- APK, laswerk en interieur werkzaamheden voor uw Mercedes-Benz 230SL oldtimer
- Alle werkzaamheden aan uw klassieker kunnen door onze oldtimer specialisten gedaan worden.
- Reparaties, onderhoud en speciale wensen aan uw classic car
- Volledige restauratie van uw Mercedes-Benz 230SL klassieke auto
- Wij kunnen uw oldtimer overal in Europa afleveren