Zondag 3 Maart CARS & COFFEE en SHOWROOM EXTRA OPEN van 10:00 tot 14:00
Naar voorraad Oldtimer verkopen

Mercedes-Benz Pagode

Mercedes-Benz Pagode klassieker

De Mercedes-Benz Pagode is een variant van de W113 die op de markt is gebracht door Mercedes. De naam Pagode komt van de hardtop van deze variant, die een gewelfde vorm had zoals een Chinees pagodedak. Hierdoor werd de W113 in de volksmond ook wel Pagode genoemd. De Pagode was leverbaar voor de 230 SL, de 250 SL, en de 280 SL.

De Mercedes-Benz 230 SL Pagode werd geproduceerd van 1963 tot 1967. De 230 SL Pagode heeft een 6-cilinder in lijn viertakt ottomotor die 150 pk produceert. Dit resulteert in een topsnelheid van 200 km/h en een tijd van 11,10 seconden naar de 100 km/h. De 230 SL Pagode werd standaard geleverd met een 4 of 5 versnellingen handbak, maar optioneel kon er ook voor een automaat gekozen worden.

De Mercedes-Benz 250 SL Pagode werd geproduceerd van 1966 tot 1968. De 250 SL Pagode heeft ook een heeft een 6-cilinder in lijn viertakt ottomotor die 150pk produceert. Echter ligt de topsnelheid 5 km/h lager dan die van de 230SL. De tijd van 0 naar 100 km/h ligt wel hoger dan die van de 230 SL. De 250 SL Pagode doet er namelijk 10 seconden over. De 250 SL Pagode werd standaard ook geleverd met een 4 of 5 versnellingen handbak, maar optioneel kon er ook voor een automaat gekozen worden.

Het laatste model van de W113 serie, de 280 SL Pagode, werd geproduceerd van 1967 tot 1971. Aan de motor van de 280 SL Pagode was geen verandering toegepast ten opzichte van zijn voorgangers. Echter werd er nu 170 pk uit de motor gehaald. De topsnelheid steeg daarom weer naar 200 km/h, met een 0 naar 100 km/h tijd van 10,1 seconden. Ook bij de 280 SL Pagode was er weer de keuze tussen een handgeschakelde of automatische versnellingsbak.

Qua motor zit er weinig verschil tussen de verschillende modellen. Aan het uiterlijk is ook niet veel verschil te zien. De veranderingen zaten zich vooral in het perfectioneren. Zo ging de auto steeds zuiniger rijden, en werd hij technisch steeds beter.

Mercedes-Benz Pagode klassieker kopen bij E&R Classics

Het vinden van een Mercedes-Benz die goed bij u past is prioriteit nummer één. De zoektocht naar uw droomauto begint vaak online. ERClassics heeft er alles aan gedaan om u beeld te kunnen geven van de auto’s, zo is iedere auto op onze eigen site voorzien van een fotorapportage, 360 graden beelden , een video en er is achtergrond informatie over de auto te vinden. Bekijkt u de auto toch liever fysiek? Dan kunt u een bezoek brengen aan onze showroom in Waalwijk, Nederland. Kijk op onze site voor de openingstijden.

Mercedes-Benz Pagode klassieker kopen

Hoge kwaliteit Mercedes-Benz Pagode oldtimers bij E&R Classics

Alle oldtimers die aangeboden worden door ons, waaronder dus de Mercedes-Benz Pagode, worden nagekeken op een lijst met 125 punten. Deze beoordeling wordt uitgevoerd door één van onze eigen monteurs. Het leveren van oldtimers die verkeren in perfecte conditie is voor ERClassics van groot belang. De oldtimers die door ons worden aangeboden zijn daarom van hoge kwaliteit. Wilt u meer informatie over onderhoud aan een oldtimer of vraagt u zich af waar monteurs in oldtimerwerkplaatsen zich mee bezig houden klik dan hier.

Inruilen of verkopen van uw Mercedes-Benz Pagode oldtimer

Bij ER Classics kunt u uiteraard terecht voor het kopen van een Mercedes-Benz Pagode, maar wij bieden ook de optie aan om uw huidige oldtimer te verkopen of om deze in te ruilen. Wilt u meer informatie over het verkopen of inruilen van uw oldtimer, dan kunt u contact opnemen met één van onze oldtimer experts. U kunt uiteraard ook langskomen in onze showroom om de mogelijkheden te bespreken.

Mercedes-Benz Pagode verkopen of inruilen?

Onderhoud aan een oldtimer

Uiteraard heeft iedere auto onderhoud nodig, en het kan soms ook voorkomen dat er iets gerepareerd moet worden. Voor een oldtimer is dat niet anders. Omdat u uw oldtimer graag in topconditie houdt, is een goede garage belangrijk. Elke garage kan u voorzien van onderhoud, maar soms heeft u net dat extra stukje specialisme nodig, dan kunt u er voor kiezen om uw oldtimer naar een oldtimerwerkplaats te brengen waar ze zich richten op 1 merk of type oldtimer. De monteurs werken dan vaak met dezelfde klassiekers en hebben zich op die manier gespecialiseerd in onderhoud of reparaties aan die specifieke oldtimers.

ER Classics heeft de juiste klassieke Mercedes-Benz Pagode voor u!

Klik hier voor onze voorraad

Wat zijn de voordelen om bij ER Classics een Mercedes-Benz Pagode klassieker te kopen?

- Groot assortiment Mercedes-Benz klassiekers te koop

- Alle oldtimers zijn door onze eigen werkplaats grondig gecontroleerd

- Eigen werkplaats met 20 monteurs

- Registratie en keuringen

- Wereldwijd transport tot aan de deur

- Hoogwaardige kwaliteit en service

- Inruilmogelijkheden

- Klanten beoordelen ons met een 8,9

Europa’s nummer 1 online classic car dealer

Wanneer u opzoek bent naar een een prachtige nieuwe Mercedes-Benz Pagode dan wordt u bijgestaan door één van onze eigen oldtimer experts. ERclassics is al sinds 2008 gespecialiseerd in de in- en verkoop van oldtimers en mag zich met recht Europa’s nummer 1 online classic car dealer noemen.