Zondag 3 Maart CARS & COFFEE en SHOWROOM EXTRA OPEN van 10:00 tot 14:00
Naar voorraad Oldtimer verkopen

Ford Sierra Cosworth

De ontwikkeling van de Ford Sierra Cosworth begon toen Stuart Turner het hoofd werd van Ford Motorsport in Europa. Turner realiseerde zich dat Ford op dat moment niet meer kon concurreren met tegenstanders in de motorsport. Om die reden wilde hij een auto ontwikkelen die Ford terug in de competitie zou brenge

De motor van de auto werd ontworpen door Cosworth. Ford wilde de YAA-motor waarbij de motor op straat 180 PK zou moeten leveren en in de raceafstelling 300 PK. Cosworth stelde twee vereisten voordat ze akkoord zouden gaan met Ford. De motor mocht ten eerste niet minder dan 204 PK leveren. Daarnaast zou Ford tenminste 15000 motoren moeten kopen van Cosworth. Ondanks dat Ford maar 5000 motoren nodig had, accepteerde ze de deal alsnog.

De Ford Sierra Cosworth werd onthuld op de motorshow in Genève in 1985. De Ford met de YAA-motor bereikt een topsnelheid van 239 km/u. De auto trekt op van 0 tot 97 km/u in maar 6,5 secondes. De auto werd gemaakt tot 1992.

Ford Sierra Cosworth klassieker kopen bij E&R Classics

Het vinden van een Ford die goed bij u past is prioriteit nummer één. De zoektocht naar uw droomauto begint vaak online. ERClassics heeft er alles aan gedaan om u beeld te kunnen geven van de auto’s, zo is iedere auto op onze eigen site voorzien van een fotorapportage, 360 graden beelden , een video en er is achtergrond informatie over de auto te vinden. Bekijkt u de auto toch liever fysiek? Dan kunt u een bezoek brengen aan onze showroom in Waalwijk, Nederland. Kijk op onze site voor de openingstijden.

Ford Sierra Cosworth klassieker kopen

Hoge kwaliteit Ford Sierra Cosworth oldtimers bij E&R Classics

Alle oldtimers die aangeboden worden door ons, waaronder dus de Ford Sierra Cosworth, worden nagekeken op een lijst met 125 punten. Deze beoordeling wordt uitgevoerd door één van onze eigen monteurs. Het leveren van oldtimers die verkeren in perfecte conditie is voor ERClassics van groot belang. De oldtimers die door ons worden aangeboden zijn daarom van hoge kwaliteit. Wilt u meer informatie over onderhoud aan een oldtimer of vraagt u zich af waar monteurs in oldtimerwerkplaatsen zich mee bezig houden klik dan hier.

Inruilen of verkopen van uw Ford Sierra Cosworth oldtimer

Bij ER Classics kunt u uiteraard terecht voor het kopen van een Ford Sierra Cosworth, maar wij bieden ook de optie aan om uw huidige oldtimer te verkopen of om deze in te ruilen. Wilt u meer informatie over het verkopen of inruilen van uw oldtimer, dan kunt u contact opnemen met één van onze oldtimer experts. U kunt uiteraard ook langskomen in onze showroom om de mogelijkheden te bespreken.

Ford Sierra Cosworth verkopen of inruilen?

Onderhoud aan een oldtimer

Uiteraard heeft iedere auto onderhoud nodig, en het kan soms ook voorkomen dat er iets gerepareerd moet worden. Voor een oldtimer is dat niet anders. Omdat u uw oldtimer graag in topconditie houdt, is een goede garage belangrijk. Elke garage kan u voorzien van onderhoud, maar soms heeft u net dat extra stukje specialisme nodig, dan kunt u er voor kiezen om uw oldtimer naar een oldtimerwerkplaats te brengen waar ze zich richten op 1 merk of type oldtimer. De monteurs werken dan vaak met dezelfde klassiekers en hebben zich op die manier gespecialiseerd in onderhoud of reparaties aan die specifieke oldtimers.

Ford Sierra Cosworth

ER Classics heeft de juiste klassieke Ford Sierra Cosworth voor u!

Klik hier voor onze voorraad

Wat zijn de voordelen om bij ER Classics een Ford Sierra Cosworth klassieker te kopen?

- Groot assortiment Ford klassiekers te koo
- Alle oldtimers zijn door onze eigen werkplaats grondig gecontroleerd
- Eigen werkplaats met 20 monteurs
- Registratie en keuringen
- Wereldwijd transport tot aan de deur
- Hoogwaardige kwaliteit en service
- Inruilmogelijkheden
- Klanten beoordelen ons met een 8,9

Europa’s nummer 1 online classic car dealer

Wanneer u opzoek bent naar een prachtige nieuwe Ford Sierra Cosworth dan wordt u bijgestaan door één van onze eigen oldtimer experts. ERclassics is al sinds 2008 gespecialiseerd in de in- en verkoop van oldtimers en mag zich met recht Europa’s nummer 1 online classic car dealer noemen.