26 Mei (Hemelvaartsdag) SHOWROOM GESLOTEN
Naar voorraad Oldtimer verkopen

Ford Capri

De Ford Capri is een sportieve vierzits coupé die werd geproduceerd van 1968 tot 1986. De auto werd ontworpen door Philip T. Clark. De Capri was bedoelt als een Europese versie van de Mustang. De eerste Ford Capri was de MK I. De auto werd onthuld op de Brussels motor show. De auto was vergelijkbaar met de Cortina. Ford had met de MK I de bedoeling een auto te creëren die een bredere klantengroep zou aanspreken door de auto relatief goedkoop aan te bieden. Om deze reden werd de auto verkocht met een grote keuze uit verschillende motoren. Ford paste kleine veranderingen toe op de MK I in 1972, waaronder nieuwe stoelen en vergrote achterlichten.

Ford Oldtimers te koop

De Ford Capri MK II werd gemaakt van 1974 tot 1978. Ford besloot na recente ontwikkelingen, waaronder de olie crisis, om een auto te creëren die meer geschikt was voor alledaags gebruik. Dit leidde tot een aantal veranderingen aan de auto, zoals een kortere motorkap en een hatchback achterklep. De auto was mechanisch vergelijkbaar met de MK I. De MK II was echter langer dan zijn voorganger en had daarnaast een moderner dashboard en een kleiner stuur.

Ford Capri kopen?

“Project Carla” werd gebruikt als verwijzing naar de Capri MK III die werd geproduceerd van 1978 tot 1986. De auto was iets anders dan de MK II. Het concept van de verbeterde MK II werd gepresenteerd op de Geneva Motor Show in 1976. De voorkant van de MK III bevatte vier koplampen en een speciale grille. Bovendien verbeterde Ford de aerodynamica van de MK III, wat de prestatie van de auto verbeterde.

Ford Capri

E & R Classics, uw Ford Oldtimer specialist!

Klik hier voor onze voorraad

Wat zijn de voordelen om bij ER Classics een Ford Capri klassieker te kopen?
- Groot assortiment klassieke auto's te koop
- Alle oldtimers zijn door onze eigen werkplaats grondig gecontroleerd
- APK, laswerk en interieur werkzaamheden voor uw Ford Capri oldtimer
- Alle werkzaamheden aan uw klassieker kunnen door onze oldtimer specialisten gedaan worden.
- Reparaties, onderhoud en speciale wensen aan uw classic car
- Volledige restauratie van uw Ford Capri klassieke auto
- Wij kunnen uw oldtimer overal in Europa afleveren