Koop veilig online | Levering tot aan de voordeur | Inruil mogelijk
Naar voorraad Oldtimer verkopen

Aston Martin Virage

VIRAGE
De Aston Martin Virage is een auto geproduceerd door de Britse fabrikant Aston Martin ter vervanging voor de voorgaande V8 modellen. In vergelijking met de V8 was het ontwerp moderner, het chassis was een evolutie van de Lagonda modellen. De Virage was een grote en zware auto ondanks zijn volledig aluminium behuizing. De 32-kleps 5.3L V8-motor zorgde werkelijk voor superauto niveaus. "Acceleratie lijkt nooit op te raken", beweerde Sports Car International tijdens een eerste test. Ze prezen ook het "enthousiaste en snellere toerental" van de 330pk motor. De 1790 kg auto kon 254 km per uur bereiken. Een upgrade naar 349 pk werd aangekondigd op de Genève Show in 1996. De komiek Rowan Atkinson bezat een Virage Coupe die op de voorkant van Car magazine stond in mei 1990.

Aston Martin Oldtimers te koop

V8 Coupe
Een minder extreme V8 Coupe werd gebouwd vanaf 1996, ter vervanging van de Virage. Dit model had geen superchargers. In totaal zijn er tussen 1996 en 2000 101 exemplaren van de V8-versie gebouwd.

VIRAGE VOLANTE
De Virage Volante cabriolet debuteerde op de Autosalon van Birmingham in 1990 als een tweezitter. Op de Autosalon van Genève in 1991 verscheen een 2+2-versie. Productievoorbeelden vanaf 1992 hadden allemaal 2+2 zitplaatsen. Bronnen beweren dat er tussen de 224 en 233 stuks geproduceerd waren toen de serie eindigde in 1996. Een nieuwe V8 Volante Long Wheelbase, met styling gebaseerd op de V8 Coupe, werd gebouwd tussen 1997 en 2000. De laatste Virage-variant was de V8 Vantage Volante uit 2000. Negen van deze krachtige cabriolets werden geproduceerd.

Aston Martin Virage kopen?

 

E & R Classics, uw Aston Martin Oldtimer specialist!

Klik hier voor onze voorraad

VANTAGE
De Vantage werd geproduceerd van 1993 tot en met 2000. Het ontwerp werd opgefrist met alleen het dak en de deuren van het vorige model. De Vantage was breder, lager en had vier ronde achterlichten. De auto was voorzien van een nieuwe achterwielophanging en interieurelektronica. De meest radicale verandering in de Vantage was in het motorcompartiment. De 5,3L V8-motor gebruikt voortaan dubbele superchargers. De topsnelheid was 300 km/h, met een acceleratie naar 97 km/h in 4,6 seconden. Voor de V600 uit 1998 werd de motor opgewaardeerd tot 600pk. De eerdere versie wordt vaak "V550" genoemd om deze te onderscheiden van de latere, bijgewerkte modellen. In 2000 bouwde de "Works Service" van Aston Martin negen op maat gemaakte Vantage Volantes (cabriolets), waarvan één gebouwd met lange wielbasisspecificaties.

Wat zijn de voordelen om bij ER Classics een Aston Martin Virage klassieker te kopen?
- Groot assortiment klassieke auto's te koop
- Alle oldtimers zijn door onze eigen werkplaats grondig gecontroleerd
- APK, laswerk en interieur werkzaamheden voor uw Aston Martin Virage oldtimer
- Alle werkzaamheden aan uw klassieker kunnen door onze oldtimer specialisten gedaan worden.
- Reparaties, onderhoud en speciale wensen aan uw classic car
- Volledige restauratie van uw Aston Martin Virage klassieke auto
- Wij kunnen uw oldtimer overal in Europa afleveren