Zondag 3 Juli CARS & COFFEE en SHOWROOM EXTRA OPEN van 12:00 tot 16:00 - Juli en Augustus OPEN zoals gebruikelijk
Naar voorraad Oldtimer verkopen

Aston Martin DB7

De Aston Martin DB7 is een grand tourer die werd geproduceerd door Aston Martin tussen september 1994 en december 2004. De Grand Tourer was beschikbaar als een coupé of een cabriolet. Het prototype ontworpen door Ian Callum en Keith Helfet was klaar in november 1992 en debuteerde op de Autosalon van Genève in maart 1993. De zescilinder DB7 werd gezien als een "instapmodel" van de handgebouwde V8 Virage. Dit model was het meest geproduceerde Aston Martin voertuig ooit, met meer dan 7000 stuks gebouwd voordat het werd vervangen door de DB9.

Aston Martin Oldtimers te koop

De DB7 werd grotendeels gemaakt met middelen van Jaguar en financiële steun van de Ford Motor Company, eigenaar van Aston Martin tussen 1988 en 2007. De DB7 is een evolutie van de Jaguar XJS, hoewel er veel veranderingen zijn doorgevoerd. De DB7 is ontworpen in Kidlington, Oxfordshire, door Tom Walkinshaw Racing in opdracht van Aston Martin. Met de productie van de Virage die doorging in Newport Pagnell, werd voor de DB7 een nieuwe fabriek verworven in Bloxham, Oxfordshire die eerder werd gebruikt voor de productie van de Jaguar XJ220. De DB7 en zijn varianten waren de enige Aston Martins die in Bloxham werden geproduceerd en de enige met een staalconstructie die werd geërfd van Jaguar.

Aston Martin DB7 kopen?

De Volante cabrio versie werd onthuld op de Noord-Amerikaanse internationale autoshow in Detroit in 1996. Beide versies hebben een supercharged zescilindermotor. In de Verenigde Staten werd de Coupé verkocht voor 140.000 USD en de Volante voor 150.000 USD. Works Service leverde een speciaal Driving Dynamics pakket, dat de prestaties en het gebruik aanzienlijk verbeterde voor eigenaars die meer wilden dan wat de standaardconfiguratie bood.

Aston Martin DB7

E & R Classics, uw Aston Martin Oldtimer specialist!

Klik hier voor onze voorraad

Wat zijn de voordelen om bij ER Classics een Aston Martin DB7 klassieker te kopen?
- Groot assortiment klassieke auto's te koop
- Alle oldtimers zijn door onze eigen werkplaats grondig gecontroleerd
- APK, laswerk en interieur werkzaamheden voor uw Aston Martin DB7 oldtimer
- Alle werkzaamheden aan uw klassieker kunnen door onze oldtimer specialisten gedaan worden.
- Reparaties, onderhoud en speciale wensen aan uw classic car
- Volledige restauratie van uw Aston Martin DB7 klassieke auto
- Wij kunnen uw oldtimer overal in Europa afleveren