Koop veilig online | Levering tot aan de voordeur | Inruil mogelijk
Naar voorraad Oldtimer verkopen

Aston Martin DB2

Aston Martin DB2 klassieker

De Aston Martin DB2 is een Grand Tourer die voor het eerst op de markt verscheen in mei 1950. De DB2 was verkrijgbaar als gesloten tweezits coupe die door Aston Martin een “sportsedan” genoemd werd. Later werd de DB2 ook verkocht als een drophead coupé. In totaal zijn er 411 exemplaren van de DB2 geproduceerd.

De Aston Martin DB2 had een geavanceerde 2,6 liter LAgonda 6 cilinder motor met dubbele bovenliggende nokkenas, in plaats van zijn voorganger die een vier-in-lijn motor had. Later kwam er ook een motor beschikbaar met grotere caburateur, zuigers met een hogere compressieverhouding, en dezelfde inlaatnokkenas als de uitlaat. Dit was Aston Martin zijn eerst Vantage-upgradeoptie. Deze upgrade zorgde ervoor dat de Aston Martin DB2 van zijn originele 105pk naar 125pk steeg. Ook steeg de topsnelheid naar 187,3 km/h en kon de DB2 in 11,2 seconden accelereren van 0 naar 100 km/h.

Van de 411 exemplaren hadden de eerste 49 een verchroomde voorgrille in drie afzonderlijke delen en in de spatborden zaten grote rechthoekige ventilatieopeningen. De latere auto’s hadden een grille uit één stuk met horizontale chromen lamellen waar geen zijopeningen in zaten. De motorkap van de DB2 bestond uit één geheel en was aan de voorzijde scharnierend. De bagageruimte van de Aston Martin DB2 bevond zich achter de voorstoelen, en was alleen toegankelijk vanuit de auto.

Aston Martin DB2 oldtimer kopen

Het vinden van een Aston Martin die goed bij u past is prioriteit nummer één. De zoektocht naar uw droomauto begint vaak online. ERClassics heeft er alles aan gedaan om u beeld te kunnen geven van de auto’s, zo is iedere auto op onze eigen site voorzien van een fotorapportage, 360 graden beelden , een video en er is achtergrond informatie over de auto te vinden. Bekijkt u de auto toch liever fysiek? Dan kunt u een bezoek brengen aan onze showroom in Waalwijk, Nederland. Kijk op onze site voor de openingstijden.

Klassieke Aston Martin DB2 kopen

Hoge kwaliteit Aston Martin DB2 oldtimers bij E&R Classics

Alle oldtimers die aangeboden worden door ons, waaronder dus de Aston Martin DB2, worden nagekeken op een lijst met 125 punten. Deze beoordeling wordt uitgevoerd door één van onze eigen monteurs. Het leveren van oldtimers die verkeren in perfecte conditie is voor ERClassics van groot belang. De oldtimers die door ons worden aangeboden zijn daarom van hoge kwaliteit. Wilt u meer informatie over onderhoud aan een oldtimer of vraagt u zich af waar monteurs in oldtimerwerkplaatsen zich mee bezig houden klik dan hier.

Inruilen of verkopen van uw Aston Martin DB2 oldtimer

Bij ER Classics kunt u uiteraard terecht voor het kopen van een Aston Martin DB2, maar wij bieden ook de optie aan om uw huidige oldtimer te verkopen of om deze in te ruilen. Wilt u meer informatie over het verkopen of inruilen van uw oldtimer, dan kunt u contact opnemen met één van onze oldtimer experts. U kunt uiteraard ook langskomen in onze showroom om de mogelijkheden te bespreken.

Klassieke Aston Martin DB2 verkopen of inruilen?

Onderhoud aan een oldtimer

Uiteraard heeft iedere auto onderhoud nodig, en het kan soms ook voorkomen dat er iets gerepareerd moet worden. Voor een oldtimer is dat niet anders. Omdat u uw oldtimer graag in topconditie houdt, is een goede garage belangrijk. Elke garage kan u voorzien van onderhoud, maar soms heeft u net dat extra stukje specialisme nodig, dan kunt u er voor kiezen om uw oldtimer naar een oldtimerwerkplaats te brengen waar ze zich richten op 1 merk of type oldtimer. De monteurs werken dan vaak met dezelfde klassiekers en hebben zich op die manier gespecialiseerd in onderhoud of reparaties aan die specifieke oldtimers.

 

ER Classics heeft de juiste klassieke Aston Martin DB2 voor u!

Klik hier voor onze voorraad

Wat zijn de voordelen om bij ER Classics een Aston Martin DB2 klassieker te kopen?

- Groot assortiment Aston Martin klassiekers te koop

- Alle oldtimers zijn door onze eigen werkplaats grondig gecontroleerd

- Eigen werkplaats met 20 monteurs

- Registratie en keuringen

- Wereldwijd transport tot aan de deur

- Hoogwaardige kwaliteit en service

- Inruilmogelijkheden

- Klanten beoordelen ons met een 8,9

Europa’s nummer 1 online classic car dealer

Wanneer u opzoek bent naar een prachtige nieuwe Aston Martin DB2 dan wordt u bijgestaan door één van onze eigen oldtimer experts. ERclassics is al sinds 2008 gespecialiseerd in de in- en verkoop van oldtimers en mag zich met recht Europa’s nummer 1 online classic car dealer noemen.