26 Mei (Hemelvaartsdag) SHOWROOM GESLOTEN
Naar voorraad Oldtimer verkopen

Aston Martin Vanquish

De Aston Martin Vanquish is een super grand tourer uitgebracht door Aston Martin in 2001 als opvolger van de Virage. De eerste generatie V12 Vanquish, ontworpen door Ian Callum en onthuld op de Autosalon van Genève in 2001, werd geproduceerd tussen 2001 en 2005. In 2004 werd een krachtigere versie, de Vanquish S, het vlaggenschip van Aston Martin. De tweede generatie van de Vanquish werd geïntroduceerd in 2012, gevolgd in 2017 door de Vanquish S met een krachtigere motor en verbeterde aerodynamica. De Vanquish werd opgevolgd door de Aston Martin DBS Superleggera in 2018.

Aston Martin Oldtimers te koop

De Aston Martin V12 Vanquish is ontworpen door Ian Callum en had veel overeenkomsten met de DB7 Vantage. De auto was echter sterk beinvloed door het prototype van het Project Vantage Concept, dat in januari 1998 debuteerde met een V12-motor op de North American International Auto Show. De V12 produceert 460 pk bij 6.500 tpm. Het standaard Vanquish-model had 355 mm geboorde en geventileerde schijfremmen met vier-pot remklauwen, ABS en elektronische remverdeling. Het optreden in de James Bond film 'Die Another Day' in 2002 leverde de V12 Vanquish de nummer drie plaats op in de lijst van 'Best Film Cars Ever'. De Vanquish was de basis van twee conceptauto's, beide getoond op de International Geneva Motor Show in 2004, de Zagato Roadster en de Bertone Jet 2.

Aston Martin Vanquish kopen?

 

E & R Classics, uw Aston Martin Oldtimer specialist!

Klik hier voor onze voorraad

De Vanquish S debuteerde op de Paris Auto Show van 2004, met meer power en kleine herzieningen qua styling. De motor bleef 5935cc houden, maar het vermogen nam toe van 460pk naar 520pk. Nieuwe wielen, een andere neusvorm, een nieuw verhoogd kofferdeksel met spoiler en S-embleem en de toevoeging van een kleine splitter aan de voorzijde waren de visuele wijzingen. Het Sports Dynamic Pack uit 2004 was nu geïncorporeerd, met sportievere ophanging, besturing en remfuncties. Dit model werd verkocht voor de modeljaren 2005 en 2006 in de VS met slechts kleine wijzigingen in de uitvoering. De Vanquish S had grotere remmen dan de V12 Vanquish. Het einde van de productierun van de Vanquish werd gevierd met de Vanquish S Ultimate Edition. Met een topsnelheid van meer dan 322 km/h was de Vanquish S de snelste Aston Martin ooit tot de One-77 in 2008 werd geïntroduceerd. De productie van de Vanquish eindigde op 19 juli 2007 en viel samen met de sluiting van de fabriek van Newport Pagnell na 49 jaar in bedrijf te zijn geweest.

Wat zijn de voordelen om bij ER Classics een Aston Martin Vanquish klassieker te kopen?
- Groot assortiment klassieke auto's te koop
- Alle oldtimers zijn door onze eigen werkplaats grondig gecontroleerd
- APK, laswerk en interieur werkzaamheden voor uw Aston Martin Vanquish oldtimer
- Alle werkzaamheden aan uw klassieker kunnen door onze oldtimer specialisten gedaan worden.
- Reparaties, onderhoud en speciale wensen aan uw classic car
- Volledige restauratie van uw Aston Martin Vanquish klassieke auto
- Wij kunnen uw oldtimer overal in Europa afleveren