Zondag 3 Juli CARS & COFFEE en SHOWROOM EXTRA OPEN van 12:00 tot 16:00 - Juli en Augustus OPEN zoals gebruikelijk
Naar voorraad Oldtimer verkopen

Aston Martin V8

De Aston Martin V8 is een auto die werd geproduceerd door Aston Martin in het Verenigd Koninkrijk tussen 1969 en 1989. Zoals alle traditionele Aston Martin auto's, was deze volledig handgemaakt. De klanten van Aston Martin vroegen al jaren naar een auto met acht cilinders, dus Aston Martin ontwierp een grotere auto. De motor was echter nog niet klaar, dus in 1967 kwam de DBS uit met de straight-six Vantage motor van de DB6 . Twee jaar later was de V8 klaar en kwam de DBS V8 uit. Met de beindiging van de straight-six Vantage in 1973 werd de DBS V8, eenvoudig genoemd de Aston Martin V8, bijna twintig jaar lang de mainstream-auto van het bedrijf.

Aston Martin Oldtimers te koop

De Aston Martin V8 Vantage werd sinds de lancering in 1977 geprezen om zijn topsnelheid van 270 km/u. De motor werd gedeeld met de Lagonda, maar maakte gebruik van betere nokkenassen, verhoogde compressieverhouding, grotere inlaatkleppen en grotere carburateurs gemonteerd op nieuwe spruitstukken. De prestaties waren verbluffend voor deze tijd met een acceleratie van 0-97 km/u in 5,3 seconden, wat een tiende van een seconde sneller was dan de Ferrari Daytona. De eerste serie was uitgerust met vier 48IDF2/100 Weber carburateurs, geblindeerde motorkapopening en een afzonderlijke achterspoiler. De Oscar India versie werd geïntroduceerd in het najaar van 1978. Een zwart met leder bekleed dashboard verving het vorige walnut dashboard. Het houten dashboard kwam terug in de in de jaren tachtig Vantage en gaf een luxe uitstraling. De Oscar India versie kreeg ook een lichte toename in vermogen. Deze lijn werd geproduceerd tot 1989. De naam Vantage was reeds eerder gebruikt voor een aantal Aston Martin-auto's, maar dit was een apart model. Hoewel gebaseerd op de Aston Martin V8, hebben de vele detailwijzigingen gezorgd voor een unieke rijervaring. Een van de meest opvallende kenmerken was de afgevlakte motorkap. Hoewel de Vantage-modellen niet nieuw in de VS werden geïmporteerd, komen ze wel in aanmerking voor vermelding onder de 'Show and Display' regels van de DOT in de meeste staten. Tussen 1986 en 1989 werd een Vantage Volante cabrioletversie geproduceerd. Zes mechanisch vergelijkbare auto's waren eerder gebouwd voor een speciale bestelling, maar waren tot die tijd niet regelmatig verkrijgbaar. De productieversie had een nog diepere voorspoiler dan de Vantage, nog grotere wielkasten en verlengde sideskirts. In 1987 ontving prins Charles van Wales een Vantage Volante, maar op zijn verzoek zonder de bredere wielkasten, de frontale luchtdam en de zijrokken van de productieauto. Deze auto werd bekend als de 'Prince of Wales Spec' waarvan nog 26 andere auto's werden gebouwd. Deze worden nu algemeen beschouwd als de meest wenselijke van alle V8-modellen uit de jaren 70 en 80.

Aston Martin V8 kopen?

Aston Martin V8

E & R Classics, uw Aston Martin Oldtimer specialist!

Klik hier voor onze voorraad

De Aston Martin V8 Zagato was een grote tourer uit de jaren 80. Slechts 52 coupés en 37 cabriolets werden gebouwd tussen 1986 en 1990. De coupé werd voor het eerst onthuld op de Autosalon van Genève in 1986, de cabriolet volgde later. De V8 Zagato was gebaseerd op de Aston Martin V8, maar met een body gemaakt door de beroemde Zagato. Het ontwerp was een hoekige, moderne interpretatie van de Aston Martin DB4 GT Zagato uit de jaren 60. De Zagato werd aangedreven door een 430pk V8-motor met twin-choke Weber carburateurs, goed voor een topsnelheid van 300 km/u. Het was een luxueuze auto met een nieuwprijs van 156.600 USD. De latere cabriolet werd verkocht voor 171.000 USD. In 1998 kocht komiek Rowan Atkinson de eerste geproduceerde rechtsgestuurde auto met chassisnummer 20013 en liet deze ombouwen tot de Aston Martin Owners Club racing series C2-specificatie. De conversie werd uitgevoerd door Aston Martin Works Service en de totale ombouw kosten bedroegen ongeveer 220.000 GBP.

Wat zijn de voordelen om bij ER Classics een Aston Martin V8 klassieker te kopen?
- Groot assortiment klassieke auto's te koop
- Alle oldtimers zijn door onze eigen werkplaats grondig gecontroleerd
- APK, laswerk en interieur werkzaamheden voor uw Aston Martin V8 oldtimer
- Alle werkzaamheden aan uw klassieker kunnen door onze oldtimer specialisten gedaan worden.
- Reparaties, onderhoud en speciale wensen aan uw classic car
- Volledige restauratie van uw Aston Martin V8 klassieke auto
- Wij kunnen uw oldtimer overal in Europa afleveren