Koop veilig online | Levering tot aan de voordeur | Inruil mogelijk
Naar voorraad Oldtimer verkopen

Aston Martin V8

De Aston Martin V8 is een auto die werd geproduceerd door Aston Martin in het Verenigd Koninkrijk tussen 1969 en 1989. Zoals alle traditionele Aston Martin auto's, was deze volledig handgemaakt. De klanten van Aston Martin vroegen al jaren naar een auto met acht cilinders, dus Aston Martin ontwierp een grotere auto. De motor was echter nog niet klaar, dus in 1967 kwam de DBS uit met de straight-six Vantage motor van de DB6 . Twee jaar later was de V8 klaar en kwam de DBS V8 uit. Met de beindiging van de straight-six Vantage in 1973 werd de DBS V8, eenvoudig genoemd de Aston Martin V8, bijna twintig jaar lang de mainstream-auto van het bedrijf.

De Aston Martin V8 Vantage werd sinds de lancering in 1977 geprezen om zijn topsnelheid van 270 km/u. De motor werd gedeeld met de Lagonda, maar maakte gebruik van betere nokkenassen, verhoogde compressieverhouding, grotere inlaatkleppen en grotere carburateurs gemonteerd op nieuwe spruitstukken. De prestaties waren verbluffend voor deze tijd met een acceleratie van 0-97 km/u in 5,3 seconden, wat een tiende van een seconde sneller was dan de Ferrari Daytona. De eerste serie was uitgerust met vier 48IDF2/100 Weber carburateurs, geblindeerde motorkapopening en een afzonderlijke achterspoiler. De Oscar India versie werd geïntroduceerd in het najaar van 1978. Een zwart met leder bekleed dashboard verving het vorige walnut dashboard. Het houten dashboard kwam terug in de in de jaren tachtig Vantage en gaf een luxe uitstraling. De Oscar India versie kreeg ook een lichte toename in vermogen. Deze lijn werd geproduceerd tot 1989. De naam Vantage was reeds eerder gebruikt voor een aantal Aston Martin-auto's, maar dit was een apart model. Hoewel gebaseerd op de Aston Martin V8, hebben de vele detailwijzigingen gezorgd voor een unieke rijervaring. Een van de meest opvallende kenmerken was de afgevlakte motorkap. Hoewel de Vantage-modellen niet nieuw in de VS werden geïmporteerd, komen ze wel in aanmerking voor vermelding onder de 'Show and Display' regels van de DOT in de meeste staten. Tussen 1986 en 1989 werd een Vantage Volante cabrioletversie geproduceerd. Zes mechanisch vergelijkbare auto's waren eerder gebouwd voor een speciale bestelling, maar waren tot die tijd niet regelmatig verkrijgbaar. De productieversie had een nog diepere voorspoiler dan de Vantage, nog grotere wielkasten en verlengde sideskirts. In 1987 ontving prins Charles van Wales een Vantage Volante, maar op zijn verzoek zonder de bredere wielkasten, de frontale luchtdam en de zijrokken van de productieauto. Deze auto werd bekend als de 'Prince of Wales Spec' waarvan nog 26 andere auto's werden gebouwd. Deze worden nu algemeen beschouwd als de meest wenselijke van alle V8-modellen uit de jaren 70 en 80.

Aston Martin V8 oldtimer kopen

Het vinden van een Aston Martin die goed bij u past is prioriteit nummer één. De zoektocht naar uw droomauto begint vaak online. ERClassics heeft er alles aan gedaan om u beeld te kunnen geven van de auto’s, zo is iedere auto op onze eigen site voorzien van een fotorapportage, 360 graden beelden , een video en er is achtergrond informatie over de auto te vinden. Bekijkt u de auto toch liever fysiek? Dan kunt u een bezoek brengen aan onze showroom in Waalwijk, Nederland. Kijk op onze site voor de openingstijden.

Klassieke Aston Martin V8

Hoge kwaliteit Aston Martin V8 klassiekers bij E&R Classics

Alle oldtimers die aangeboden worden door ons, waaronder dus de Aston Martin V8, worden nagekeken op een lijst met 125 punten. Deze beoordeling wordt uitgevoerd door één van onze eigen monteurs. Het leveren van oldtimers die verkeren in perfecte conditie is voor ERClassics van groot belang. De oldtimers die door ons worden aangeboden zijn daarom van hoge kwaliteit. Wilt u meer informatie over onderhoud aan een oldtimer of vraagt u zich af waar monteurs in oldtimerwerkplaatsen zich mee bezig houden klik dan hier.

Inruilen of verkopen van uw Aston Martin V8 oldtimer

Bij ER Classics kunt u uiteraard terecht voor het kopen van een Aston Martin V8, maar wij bieden ook de optie aan om uw huidige oldtimer te verkopen of om deze in te ruilen. Wilt u meer informatie over het verkopen of inruilen van uw oldtimer, dan kunt u contact opnemen met één van onze oldtimer experts. U kunt uiteraard ook langskomen in onze showroom om de mogelijkheden te bespreken.

Klassieke Aston Martin V8 verkopen of inruilen?

Onderhoud aan een oldtimer

Uiteraard heeft iedere auto onderhoud nodig, en het kan soms ook voorkomen dat er iets gerepareerd moet worden. Voor een oldtimer is dat niet anders. Omdat u uw oldtimer graag in topconditie houdt, is een goede garage belangrijk. Elke garage kan u voorzien van onderhoud, maar soms heeft u net dat extra stukje specialisme nodig, dan kunt u er voor kiezen om uw oldtimer naar een oldtimerwerkplaats te brengen waar ze zich richten op 1 merk of type oldtimer. De monteurs werken dan vaak met dezelfde klassiekers en hebben zich op die manier gespecialiseerd in onderhoud of reparaties aan die specifieke oldtimers.

ER Classics heeft de juiste klassieke Aston Martin V8 voor u!

Klik hier voor onze voorraad

Wat zijn de voordelen om bij ER Classics een Aston Martin V8 klassieker te kopen?

- Groot assortiment Aston Martin klassiekers te koop
- Alle oldtimers zijn door onze eigen werkplaats grondig gecontroleerd
- Eigen werkplaats met 20 monteurs
- Registratie en keuringen
- Wereldwijd transport tot aan de deur
- Hoogwaardige kwaliteit en service
- Inruilmogelijkheden
- Klanten beoordelen ons met een 8,9

Europa’s nummer 1 online classic car dealer

Wanneer u opzoek bent naar een prachtige nieuwe Aston Martin V8 dan wordt u bijgestaan door één van onze eigen oldtimer experts. ERclassics is al sinds 2008 gespecialiseerd in de in- en verkoop van oldtimers en mag zich met recht Europa’s nummer 1 online classic car dealer noemen.